Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojte! V utorok cestujem do Klagenfurtu, keď tam robíte ozvite sa, rada by som sa s niekym stretávala vo voľnom čase.

Ahojte, nebol náhodou niekto na pohovore v agentúre Iva? Neviete mi povedať ako to tam prebieha? Ďakujem.

Ahojte! Vie mi niekto poradiť ako mám zistiť na free willi mobiles internete od telering, že koľko bitov mi ešte zostáva? Ďakujem.

Ahojte, vie mi niekto poradiť ako je to s marodkou? Ked marodujem musím platiť odvody do SVA? Dakujem.

Áno musíš si platiť a musíš mať aj pripoistenie Krankenversicherung mesačne 13, 44. Platí sa kvartálne s ostatnými odvodmi.

Dobrý deň, ešte nemám zaplatené WKO, budem mať pokutu alebo do kedy sa má vyplatiť, kto vie nech mi odpíše, díky.

Tiež sa mi stalo, že som oneskorene platila tento šek do WKO - myslím, že dokonca až s trojmesačným oneskorením a dostala som len penále vo výške 1,50 EUR. Bez strachu to zaplať aj s oneskorením, sú radi, že im to vôbec niekto uhradí.

Dobry den, vedel by mi niekto z Vas poradit ako je to so zubarom v rakusku? Plati sa za vsetko? Tak ako na Slovensku? Alebo je to zaratane v tom, ze si platim odvody? Mate s tym niekto skusenosti? Ecard mam. Dakujem pekne. Janka.

Pekný deň prajem. Chcem sa opýtať, či majú dcéry nárok na sociálne štipendium na VŠ, ak ja pracujem na živnosť v Rakusku. Živnosť mám od polovice júla 2009. Jedni vravia áno, iní nie. Ďakujem

Po prvom turnuse treba zaplatiť 30% z prvého turnusu. Neviem ale prečo je v tom započítaná suma 100€, čo musíte odovzdať šoférovi!

Dobrý deň. Pracuje niekto pre pani Dankovú? Máte skúsenosti s jej šéfom? Ďakujem.

Ahoj, ja pre nich pracujem. Ideš cez nich do Rakúska?

Pracujem pre nich, ale mala som problémovú rodinu, chcela som odísť, ale šéf ma nútil zostať, že mi druhú rodinu nedá. Surovo sa na mňa vykričal. Vyplatené mám do konca januára. Momentálne neviem na čom som.

Ahojte zienky, viete, ake poplatky sa platia pri sprostredkovani prace cez Caritas Vieden a ine potrebne info a skusenosti s touto instituciou? Za kazdu info som vdacna. Dakujem.

Mia, je fajn, ze podla teba by to tak malo byt, ale zakon na to “bohuzial” je. Treba mat v kazdom mesiaci odrobeny urcity pocet dni, aby narok vznikol. Rozdiel medzi rakuskym obcanom a slovenskym podnikajucim na uzemi Rakuska je ten, ze rakusky obcan ma v AT aj Mittelpunkt des Lebensinteresse, co ty a vacsina OP nema. Mate ho napr. vtedy, ak sa sem prestahujete komplet s manzelom a detmi / popripade bez manzela len s detmi /. Vtedy budete posudzovane na rovnakom zaklade ako obcan AT. Existuje zakon v EU, ktory urcuje nadnarodne pravidla, uz som to sem davala, kto chce si to najde aj v historii. V pripade ak ti boli vyplatene a nik ti na to nepride ok, ale ak ti na to pridu tak ich budes musiet uhradit spat. a kedze oni kontroly robia aj par rokov dozadu, je mozne aj spiatocne, ze to daju vratit.

Na matersku Vam narok nevznika, iba ak by Ste splnila kriteria, ktore su dane a to je okrem ineho uz spominany Mittelpunkt des Lebensinteresse. vyzadovanych je kopec formalit typu najomna zmluva bytu, popripade aj Rechnung elektrika / plyn-voda, proste dokaz aktivneho staleo pobytu na uzemi Rakuskej republiky a vztah k nej. V priapde ak ste si poziadala niekedy raz davno o e106 tam ste im potvrdila ze mate MdL na Slovensku a tu len pracujete, tak ak by ste sa o to pokusala / myslim dokazat, ze vas MdL je v Rakusku / to bude dvojnasobne tazke.

Marika pracujes vonku na Werkvertrag alebo na Beschäftigungsbewilligung oder Saisonbewilligung.
Lebo na to prve sa tych 30% nevztahuje ale na to druhe ano.

Tana, nikto neodpisuje na Tvoju otazku, aj mna by to zaujimalo, obe dcery doniesli prvykrat z vysokej skoly potvrdenia (jedna je 2. roc., druha 4.roc.) na stipendium, len tiez nemam info ci to bude pre nas aktualne. Skusim sa opytat, ma napadla teraz jedna stranka, nechaj tvoj mail, ak nieco dam ti vediet, ahoj Ana.

Niekto z 13?

Dobrý den, mám prosím dotaz a to na ag. St. Katharina zo Zvolena. Má někto zkušenosti?
Ďakujem