Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojte! Robím v klagenfurte na heidengasse, keď je niekto nablízku nech sa mi ozve na tel:0650 641 6443.

Dobrý deň! Vedeli by ste mi poradiť, že ktorý mobilný internet je najlepší a aj cenovo výhodný v Rakusku? A1, Orange, alebo yesss v HOFERI? Poradte mi prosím! Ďakujem!

Kúp si yesss, ja ho mám a som spokojná. Teraz stojí 2GB 20 eur.

Dobry den, chcem sa opytat. Vedel by mi niekto poradit? Nemam opatrovatelsky kurz, no mam doklad z Cerveneho Kriza, ze som praxovala rok pri starych ludoch. Staci tento papier na opatrovanie v Rakusku?

Ja si myslím že nestačí, buď potrebuješ kurz alebo školu. Skús v agentúrach.

Dakujem za radu

Monika, pre opatrovanie ti taka skusenost staci, ale na vybavenie zivnosti nie, k tomu musis dolozit osvedcenie o opatrovatelskom kurze, certifikat, inak ti zivnostensky list na opatrovanie nedaju, ahoj

Baby vybavujem si pripoistenie, posiela rakúska poisťovňa peniaze i na účet na Slovensku? Ďakujem.

Dakujem velmi pekne za info

Preposlanie na slovenský účet z Rakúska stojí veľa penazí, tak sa to neoplatí.

Ahojte, máte niekto skúsenosť s vybavovaním tzv. Výnimky z poistenia pri tzv. “nevýznamných príjmoch”?

Na vybavenie Gewerbescheinu v Rakusku nie je pozadovany kurz cerveneho kriza, to len slovenske agentury maju v pomienkach prijatia.
Ak si vybavujes Zivonostensky list - teda Gewerbeschein sama, potrebujes len Meldezettel potvrdeny rodinou, v ktorej pracujes, Strafregister Bestätigung, a Personalausweis.

Ja som myslela že či rakúska poisťovňa pošle moju maródku na slovenský účet, keď uvediem len slovenský účet, čo viem od kedy sme v Eurozóne poplatky sú ako u nás. Alebo zvlášť si to účtuje rakúska poisťovňa? Ako si to myslela, že sa to neoplatí? U nás v bankách, platí poplatok za prevod alebo vklad ten čo peniaze posiela, sú samozrejme niektoré i bez poplatku. Ďakujem za tvoj čas.

Na vybavenie živnosti kurz nepotrebuješ, ale je lepšie pre rodiny taká opatrovateľka, ktorá kurz má, vie si potom rodina vybaviť viac peňazí.

Ide o to, že moje príjmy nepresiahli výšku 4.395,96 €.
Neviem ale ako mám postupovať pri vybavovaní - či si mám vybaviť aj napriek tejto výnimke formulár E 106?

Na základe výnimky platíš len úrazové poistenie a si v Rakúsku len pre tento účel poistená. Zdravotné, sociálne, nemocenské, zápočet dôchodku… sa ťa netýka, preto je aj vybavovanie E 106 irelevantné.

ďakujem za info :slight_smile:

Cize mozem ist opatrovat aj bez opatrovatelskeho kurzu? Chapem to dobre, ze sa to da?

Mám účet v rakúsej poštovej banke, každý mesiac si odtiaľ preposielam peniaze na Slovensko do mojej banky a v rakúskej banke neplatím nič! Na Slovensku za prijatú platbu mi účtujú 0,20 centov! Dievčatá prosím Vás kontrolujte sa, čo píšete ak nerozumiete veci, a nestrašte a nezávadzajte ďalšie opatrovateľky.

Si vybaviť živnosť aj bez opatrovateľského kurzu a ísť pracovať aj bez kurzu. Ale ak rodina požaduje príspevok - a ten požaduje 98% rodín od štátu ako príspevok na opatrovateľky - tak Ťa rodina pošle preč, pretože tento príspevok sociálny úrad prizná len na opatrovatelky s opatrovatelským kurzom alebo so zdravotníckym vzdelaním.