Opatrovateľky v Rakúsku

S touto agentúrou mám len tie najhoršie skúsenosti

A mohli by ste mi odporucit nejaku inu agenturu? Vdaka.

Ak sa cistis na to, co si tu napisala, to je len vylucne Tvoja vec. Nikto z nas tu, co opatrujeme v Rakusku a nikde inde nie je spina. Tuto pracu nemoze robit kazdy, raz na to pridu aj agentury aj rodiny. Ak im zalezi na tych starych a na nasu pomoc odkazanych ludi. Tu nejde o agentury, tu ide o Pflege.

Neviem, prečo chce rodina agentúru. A neviem tiež, koľko platíš tej terajšej ročne. Ja, na rozdiel od Márie, mám dobré skúsenosti s Jomou, čo sa týka poplatkov aj nájdenia novej rodiny. Samozrejme, najlepšie pre teba by bolo bez agentúry. Čo sa týka tvojej otázky, je rozhodujúce rozhodnutie rodiny, oni uzatvárajú zmluvu na službu a musia sa rozhodnúť, agentúra samozrejme kvôli striedaniu chce dve opatrovateľky, ale treba presvedčiť rodinu.

Stáva sa, že pri vybavovaní príspevku na opatrovateľky, nepredloží rodina doklad o vzdelaní opatrovateľky a aj tak im ho vyplácajú. Ale pri kontrole doklad požadujú a v prípade jeho nepredloženia žiadajú peniaze naspäť od rodiny, lebo tá podpisuje, že opatrovateľka má vzdelanie, na žiadosti, ktorú dáva. Už sa stalo, že príspevok rodina vracala a pýtala ho od opatrovateľky, konkrétne v NO. So sociálkou to nemá nič spoločné, vypláca to Land. Potvrdenie možno nahradiť 6 mesačnou legálnou, t. j. so živnosťou vykonávanou opaterou v rodine, ale ak žiadajú podporu od prvého mesiaca je treba potvrdenie o vzdelaní. Je to podľa platného predpisu na vyplácanie príspevku.

Tvoje skúsenosti s opatrovaním musia byť veľmi zlé, alebo a to by bol ten horší prípad, nemáš k opatrovaniu vzťah. Ale možno ťa naozaj ovplyvnilo to, že si natrafila na agentúru alebo rodinu, kde si sa cítila ako píšeš. Aj to sa stáva. Potom treba ísť a hľadať ďalej. Táto robota sa s pocitmi, aké popisuješ, robí ťažko. Trpia obidve strany a smeje sa len agentúra.

To tolko stoji startovaci balik ci dobijanie? Lebo ja som pocula, ze stoji 49.90 eur a ma tam kredit 3Gb.

Dobre si počula a dobíjanie stojí 1GB 10 eur. Mne to vydrží dosť dlho.

Dakujem a mozes mi prosim ta poradit, ako potom zistim, kolko mam kreditu?

Ak si kúpiš ten internet, máš pri ňom aj prihlasovacie údaje, s ktorými sa vieš prihlásiť na www.yesss.at, tam zistíš aj kredit aj spotrebované dáta alebo si vložíš sim kartu do telefonu.

Zdravim baby v at., ktora mi poradite? Som rozvedena a od septembra si znovu vybavujem pridavky, avsak teraz uz pozaduju aj vysku kolko dostavam na SK od exmanzela. Nema niektora z vas s tymto uz skusenost?

Ja som si tiež vybavovala v septembri, nič také nepožadovali, budú mi vyplácať riadne každý druhý mesiac, tak sa to píše v rozhodnutí z Finanzamtu.

Dik za ohlas. Mne doslo, ze sa menil nejaky zakon a od 1.05.2010 sa to zmenilo, tak som teraz zvedava, ci to chcu len informativne vediet alebo mi o tu ciastku znizia rodinne tu.

Ahojte je tu niekto, kto pracuje v 22 bezirku vo Wieni pri Hannes Lintlgasse?

Ja som asi dva roky dozadu tiez dokladovala rozhodnutie o vyzivnom, odvtedy nie, ale osobne si myslim, ze to by nemalo hrat ziadnu rolu na vysku pridavkov, pretoze vyzivne je povinnost exmnanzela prispievat na deti, a familienbeihilfe, teda pridavky su pomocou, teda povinnostou statu ti vyplacat, moj nazor, ahoj.

Ahojte vie niekto ako sa dobija kredit na Bob internet a ako sa zistuje zostatok kreditu? Dakujem.

Viete niečo o agentúre VIVA, ktorá je v Bratislave?

Dobry vecer nemam s tou agenturou skusenosti, ale pocula som ze su spolahlivy. Ale ak to chcete skusit, tak priamo cez rakusanov, chodte na stranku www.viaviva.at a tam najdete kontakt na nich a mozte si aj rovno formular vypisat. Drzim palce

Dobry vecer ma niekto kontakt na agenturu Laguna? Alebo nejake osobne skusenosti s nimi? Vopred vdaka

Dobrý večer, neviete mi prosím povedať, ako dlho sa čaká na schválenie rodinných prídavkov, podala som v júli a stále mi nič nedošlo, ďakujem.