Ano, presne na tej ulici. Prosim napis na teba priamy kontakt a e-mail adresu, ak mas internet aj nieco o sebe. V ktorom cisle domu si? Pa suseda.
Dobrý večer, reagujem na Váš príspevok, lebo ja si tiež podám o rod. prídavky, ale ešte nemám všetky papiere, už sú v štádiu vybavovania. Doba údajne závisí od veľkosti obvodu, teda ak ste v malom meste, tak vraj dost rýchlo, ale ak ste vo veľkom meste, tak dlhšie, musíte stále najlepšie osobne navštevovat úrad, napíšte mi prosím Vás, aké papiere ste dávali, ja ich potrebujem velmi veľa, pekný večer.
Dufam, že mi to Livka nepíše. Moj email-alexa671@azet.sk napíš mi.
Ked mas vsetky potrebne papiere, tak to trva 3 tyzdne max. mesiac. Neprislo ti nic z prislusneho FA, ze ti nieco chyba? Ak sa ti da chod tam osobne sa informovat, preco ich este nemas. Ja som mala podobny problem, isla som tam osobne a vsetko sa vysvetlilo do 3 tyzd. som mala peniaze na SK ucte.
Može mi niekto poradiť, či možem byť v Rakúsku, prihlásená na dvoch miestach? (pracovať v dvoch rodinách)
Môžeš byť, ale pozri si najprv príspevky o legálnej práci v dvoch rodinách, či sa ti to vôbec vyplatí, poistné, daň.
Mila Sona, jasne, ze mozes mat aj viacere pobyty. Ale musis na WKO predlozit nove miesto podnikania. Dalejnahlasit to nove miesto na cudzinecku policiu. Pretoze tam si podpisovala, ze budes 14 dni v Rakusku a 14 dni na Slovensku. Vo velkych mestach ako Wien je na to zvlastny Magistrat. Tam to treba nahlasit. Taktiez na SVA sa nahlasuje zmena. A ci sa ti to potom oplati? Pretoze budes pracovat dvojnasobne, ale zarabat dvojnasobne nie! Odvody do SVA ti na dalsi rok navysia. Vyjde ti zrejme aj platenie dane, ked budes mat zisk nad 11.000, teda po odpocitani nakladov. Ono sa to vsetko nabaluje. Takze, jedine nacierno, ale ked chce rodina od statu podporu, tak si nahrata. Lebo oni nielen ze dostanu podporu od statu, ale si to mozu odpocitat od dane. Takze jedine si najst nejaku velmi, velmi bohatu rodinu, ktora nedostane prispevok od statu a ktora si tieto naklady neodpocita od dane. Resp. neziada tvoje nahlasenie. Vela stastia!
Dobry den. Chcem sa spytat, pokial by som mala zaujem pracovat v Rakusku ako pomocny personal v domove dochodcov alebo v nemocnici, ake papiere k tomu treba popripade adresu uradu, kde sa vybavuje pracovne povolenie. Dakujem za vsetky odpovede. Pisat mi mozte na andreasamalova5@gmail.com.
Nie nové, ale ďaľšie miesto podnikania myslela julia - weitere Betriebstätte - za jeho nahlásenie sa platí niečo tuším cez 16 Eur, teraz ma hneď nenapadne presná suma, ale je to tak nejako a dôležité je to oznámenie dlhšieho ako 14 dňového pobytu.
Ahoj, moja kolegyňa sa bola na to informovať a povedali jej, že si musí urobiť aspoň rok dennú školu pre pomocný zdravotnícky personál. Niekde vyžadujú aj 2 roky.
Ahojte, mám prosbu po prvýkrát vybavujem rodinné prídavky na dve deti. Vedel by mi niekto poslať vzor vyplneného tlačiva F FamilienBeihilfe (Zuerkennung / Änderung / Wegfall) všetky iné podklady už mám, len to si neviem vyplniť. Veľmi pekne ďakujem ak by mi to niekto vedel poslať, tak na môj e-mail: Iga.Buranska@gmail.com Ďakujem.
Ahoj je tu niekto kto pracuje v 22 bezirku vo Wiedni?
Dakujem Marika. Velmi dobrá pripomienka. Som dalsie miesto podnikania myslela - weitere Betriebssttäte. Nové miesto podnikania je nieco úplne iné!
Dobrý večer, aké máte skúsenosti s agentúrou Am sicheren Weg? Ďakujem za vaše odpovede.
Pracujem cez nich uz dlho, moje skusenosti s nimi su doteraz dobre.
Ja zlé, bola som na marodke dva týždne a moje miesto bolo zadané, vraj musí byť niekto pri pacientke, ja teraz s Rakus. živnosťou sedím doma a musím platiť odvody, zmluvu ti nedajú, len šek na zaplatenie poplatkov, takže ťa môžu prepustiť kedykoľvek, nakoľko zmluvu nemáš, sú to…
Ahoj Anna a novú rodinu ti vôbec neponúkli?
Agentúra Am sicherem weg, to je jedna podvodnícka agentúra, im ide len o peniaze, iné nič, hľadaj si inú a lepšiu, len klamú a klamú…
Ahojte žienky, vie niekto o agentúre Alses Svidnik? Berú poplatok 400€ 200 pri podpise zmluvy a 200 po prvom turnuse, je to normálne?
Ahoj Soni, máš s nimi skúsenosti? Kde ponúkajú rodiny? Poradíš mi nejakú lepšiu agentúru ktorej sa dá veriť?