Mária, skúšaj len rakúske agentúry, ale i tam si dávaj pozor a vyberaj ktorá tebe najviac sedí.
Helenka, úplne s vami súhlasím!
Mila Renata, s takou, priatelkou sa radsej rychlo rozluc, dohodni sa na 20% zo zarobenej sumy a uvidis, aka bude jej reakcia. 20%, to je zhruba ta suma, kt. vychadza v agenturach. Vela stastia.
Musim podotknut, ze tuto agenturu vobec nepoznam, ale podla toho, co pisete, si tato pani preskakala vela zleho s Pfl. pers. a preto su jej postupy na takejto urovni. Bohuzial, nie sme vsetci taki korektni a dohodneme sa s ludmi hned na prvykrat.
Niekoľkými mesiacmi som dostala novú rodinu. Agentúra všetko dohodla, mzdu, nástup atd. Bola som tam prvá. Potom prišla striedačka, po dvoch týždňoch zase ja, ale plat bol už o 10Eur denne nižši. Rodina vyplakávala, že je to veľa peňazí platiť, tak moja striedačka jednoducho súhlasila s menším platom, beztoho, aby mi povedala čo len slovo. Samozrejme som jej to vytkla. Viete čo povedala, že sa bála o robotu a že 10 Eur nie je tak veľa, že dostáva prídavky na tri deti. Ja nie. Tak to je tá závisť o ktorej tu píšete. Dokonca aj agentúra jej povedala, že nemala súhlasiť zo znížením, ale ona svoje bála som sa o robotu.
No ak ona súhlasila, tak o.k., ale Ty si živnostníčka a máš predsa s rodinou zmluvu a to na určitú sumu. Takže si myslím, že kolegyňa za Teba nemôže rozhodovať.
Odišla som, prišla nová, ale plat zostal o 10 eur menší. Zmluvu som mala a čo mala som sa súdiť, alebo čo? Jediné riešenie bolo odísť, čo som aj urobila. Jednoducho nie je to férove, ja mám prídavky a ti sa chod hoci aj pásť.
Dobrý večer kolegynky, pracujem v Rakúsku na živnosť prvý rok a preto by som sa chcela informovať, kedy by som si mala začať vybavovať prídavky na deti. Som vydatá. Vopred vám ďakujem za pomoc.
Viem o jednom prípade, kedy poslali do rodiny, tvrdili, že je to legálna práca, zinkasovali províziu a opatrovateľke ostali len oči pre plač, pretože v rodine ju mali na všetky hrubé roboty v domácnosti, záhrade, zvieratách, chate, za mizerných 200 na týždeň bez prihlásenia a teda aj poistenia, bez preplatenia cesty. Nakoniec ju dokonca domáca pani, po tom, ako sa dovolila pri treťom turnuse opýtať sa na prihlásenie, vyhodila v utorok po pondelkovom príchode so 100 eurovou výplatou, že už opatrovateľku nepotrebujú. Mala akurát na cestu domov.
Existuje tzv regulovaný prevod medzi krajinami eurozóny, tento popisujú ženy poniže v príspevkoch. Pri prevode je potrebný IBAN, BIC, / SWIFT / a dôležité zaškrtnúť SHA. To znamená, že aj keď sa jedná o cezhraničný prevod, banky sú podľa tej smernice povinné prevod pokladať za podobný tuzemskému.
Prosím, vie niekto aký je poplatok v ViaViva? Ďakujem za odpoveď.
Ahojte. Vie mi niekto poradiť? Do septembra som pracovala v St. Poltene, teraz nastupujem do Viedne, kde si mám uplatniť rodinné prídavky, v St. Poltene, al. vo Viedni?
Danka, chod na ich net stranku a tam najdes zakladne info.
Navštívila som tu stránku, ale o poplatku som tam nenašla veru nič.
Pokial si vydata, dostanes len dorovnanie rodinych pridavkov a to vzdy raz za rok, teraz najblizsi termin si mozes podat v januari 2011 za rok 2010.
Rodinne pridavky za tento rok? Tak urcite vo Viedni, ale budes musiet dokladovat zo Sant Poltenu zmulu s rodinou a vsetky doklady co k tomu treba.
Nie Martina, len mi chceli pozastaviť živnosť, ale nemali plnú moc. A zmluvu s nimi nemám, berú peniaze každý kvartál 150 eura len šekom, bez zmluvy, dobre ma odrbali, teraz som doma a musím platiť odvody, kým si nenájdem rodinu.
Aj v prípade, že ide o prváka na vysokej škole?
Ano, hned si mala prácu, lebo u nich nikto dlho nevydrží, a nikto nechce pracovať bez zmluvy, na čierno, 600 eura je dosť, to akoby si ich hodila do vody, ľutujem ťa, tú agentúru dobre poznám z vlastnej skúsenosti, radšej doma, ako cez ňu.
Dobry vecer. Prosim poradte mi, doteraz som poberala pridavky na dieta a prislo mi rozhodnutie, ze mam narok uz len na doplatenie detskych pridavkov a to len raz rocne. Som slobodna matka s 1 dietatom a na SK nepoberam ziadne DP. Doslo k nejakej zmene?