Vsetko zalezi od prijmu, odvodov a dlzky platenia odvodov. Moze nas iba tesit to, ze sme tu oficialne a pri nasej praci ci sa toho dochodku aj dozijeme.
Dakujem pekne za radu, anka.
Nemôžete mi niektorá dať kontakt na pani Zajacovú zo Stropkova - tiež dodá opatrovanie do Rakúska, ďakujem.
Ahojte žienky, potrebovala by som radu … und zwar: Ako si vediete Einnahmen-Ausgaben-Rechnung? Existujú na to nejaké tlačivá, alebo si stačí viezť dokumentáciu v exelovej tabuľke ako ja chcem?
Číslo na Zajacovú: 0902087243.
Dobrý deň! Prosím o radu, ako správne dvíhať a prekladať ležiaceho na vozík, aby som čo najmenej zaťažovala chrbticu. Za odpoveď ďakujem. Príjemný zbytok víkendu všetkým, ktorí opatrujú!
Ahojte, kto ma skusenost s agenturou BMWORK AGENCY? Dakujem.
Vôbec sa tým netrápte. Určite ste na Slovensku odpracovali nejaké roky na základe výmenných formulárov medzi Slovenskom a Rakúskom sa Vám započítajú roky, ktoré ste odpracovali v Rakúsku a na Slovensku a z toho sa Vám vypočíta dôchodok. Presné informácie Vám poskytnú na sociálnej poisťovni v Bratislave. Alebo poskytnete všetke údaje o práci na Slovensku rakúskej strane a zistíte si, odkiaľ je výhodnejšie poberať dôchodok.
Z toho, čo ste napísala, nie je jasné o čo Vám ide. Ak ste slobodná matka, odkiaľ ste poberala rodinné prídavky? Ak ste poberala zo Slovenska (čo by ste mala), tak Vám patrí len doplatok. Ak ste poberala z Rakúska a mala doložené, že na Slovensku nepoberáte žiadne RP, musíte zavolať na príslušný finančný úrad čo sa stalo. Pokiaľ viem nie sú žiadne zmeny.
Rodinné prídavky sa vyplácajú za rok 2009 v roku 2010 od Januára do Marca pokiaľ ide o doplatenie (ak poberáš RP aj na Sl) Za rok 2010 dostaneš RP v r. 2011 od Januára do Marca (ak si vydatá). Ak si slobodná matka alebo rozvedená dostávaš RP podľa dohody s príslušným FU raz alebo dvakrát za mesiac.
Vedel by mi niekto povedať alebo odporučiť ma na nejakú stránku, kde by som sa dočítala o tom, aká je hranica príjmu pre vysokoškolsky študujúce dieťa, ktoré aj pracuje, na poberanie rodinných prídavkov? Ďakujem za odpoveď.
Pokusim sa to opisat. Najskor pacientovi pootocenim jeho tela zosun nohy z postele a potom ho za ruky posad. Rukami ho obijm okolo chrbta pod pazuchami. Svoje kolena priloz ku jeho kolenam a jemnym tlakom svojich kolien do jeho a sucasnym udrzovanim rovnovahy rukami za jeho chrbtom ho postavis, ale pozor, vozik musis mat zabrzdeny hned vedla postele. Ked uz stoji, tak sa s nim pootoc a posad ho na vozik. Ak sa ti nepodari posadit ho celkom do zadu, tak znovu svoje ruky okolo jeho chrbta a kolena ku kolenam a jemnym tahom jeho drieku ku sebe zatlac svoje kolena do jeho a tak ho posunies dozadu. Pozor, ak ma ochrnutu ruku, aby si ju nezalozila do zadu, tak mu ju pred zdvihnitim poloz do jeho lona, aby sa mu nezlomila. Vela sil a stasti ti prajem. Takto ma to naucila dedova dcera a fungovalo to, ale chrbticu si budes zatazovat tak ci tak, inak to skratka nejde. A este dobre by bolo, ak by si ty za svojim chrbtom pri dvihani pacienta mala co najmenej miesta, lebo ak ta nahodou prevazi dozadu, aby ste nespadli obaja. Ja som tam mala komodu a neraz ma to veru zachranilo pred padom dozadu. Ak pacient nie je tazky a vyssi ako ty, ide to lahsie. Ak ma jednu ruku zdravu, daj si ju pred zdvihanim okolo svojho krku.
Ahoj, pre poberanie rozhoduje prijem rodiny. Ak si dobre pamatam, je to 60 000 Eur rocne. Ak nie opravte ma. Moj syn bol student a zaroven zivnostník. 60 000. Eur rocne? Moj sen. Pridavky sme dostali bez problemov. Samozrejme musite dokladovat vsetke prijmy rodiny, aj dcery. Ale pise sa to na strankach k rod. pridavkom.
Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, či v Rakúsku vyšiel nejaký nový zákon ohľadom rodinných prídavkov. Kamarátka spomínala, že časť peňazí sa možno bude vyplácať aj otcom a to aj v prípade, že je žena rozvedená a deti sú zverené jej? Počula som o novom zákone o alimentoch, že sa odratávajú od prídavkov ale tým vyplácaním peňazí otcom je to skutočne tak? Za objasnenie a odpoveď vopred ďakujem.
To je škoda, že si kamarátke tak veľa zaplatila. Ja som išla cez agentúru, zaplatila som im po 1. turnuse 410 eura a mám zmluvu na celý rok v prípade, keby sa babke niečo stalo.
Anka má pravdu, presne tak som si so svojím pacientom počínala aj ja. A akého máš pacienta, malý, vysoký, ťažký, ľahký, ochrnutý a kde si? Máš voľno, môžeme si poradiť. Iva
Ronika si milá, už odkedy sa snažím získať kontakt na pani Zajacovú a až dnes a nevieš mi ešte náhodou niečo viac napísať o tej pani, aj tak ti ďakujem.
Dievčence chcem sa spýtať, či niektorá pracujete cez pani Dechter ako ste spokojné, prípadne skúsenosti. Má solídne podmienky pre opatrovateľky, preto zvažujem spoluprácu s ňou.
Ahoj, nenapíšeš aké má pani Dechter podmienky, aké berie poplatky a kontakt na ňu, prípadne stránku? Ďakujem pekne.
Nechcem robiť nejaký nábor a už vôbec nie náhodou zavádzať, aby sa niekto neoklamal a zas naopak, aby ma niekto neobvinil, že tu dohadzujem. Preto chcem počuť názor iných, ktoré už so spomínanou pani nadviazali pracovný kontakt, aby som si porovnala svoje info s ich. Kontakt ešte nemám, zatiaľ som zisťovala podmienky. No určite ak to tak bude ako som počula, tak sem všetko napíšem.