Opatrovateľky v Rakúsku

Dobry den prosim Vas ma niekto skusenosti z agenturou 24agency z Humenneho? Dakujem

Dakujem.

Dobrý deň všetkým! Ďakujem ANNE aj Ive za odpoveď. Tak nejako to aj robím, len som si chcela overiť, či to robím správne. Ešte raz srdečná vďaka. Som v Altmunsteri, dedko je vyšší odo mňa a má asi 75 kg, inak je veľmi fajn, kľudný. Pá, Ema

Ďakujem dievčatá za povzbudenie. Už som bola u rodiny. Len som myslela na kontroly či nechodia. Vtedy ešte neplatil tento zákon.

Pre Annu, ja mám prípad s ochrnutou rukou, a fyzioterapeutka ma učila, že si musí poprepletať prsty - čiže ruky spolu, aby sa jej tá ochrnutá ruka nekývala okolo tela, takže asi toľko ešte k tomu. A ďakujem Ti za obšírne vysvetlenie v mene žien, ktoré to potrebujú.

Dobrý deň. Chcem Vás požiadať o kontakt na agentúru TMT v Prešove. Ďakujem Vám veľmi pekne. Odpíšte na môj e-mail dagmar08@centrum.sk

Mila Anna, aspon tu zverejni o ktoru agenturu sa jedna. Aby sme sa jej vyvaroval! Iba ak je u teba slaba nemcina a preto ti nemozu tak rychlo najst adekvatnu rodinu. Viem, ze teraz su rakuske rodiny narocnejsie na nemcinu oproti tomu ako to bolo v minulosti.

Môžem sa rozprávať s pani Terezou?

Dobry vecer baby, nieje niektora z Vas v Rustorfe?

Poradte mi, prosim, aky internet sa oplati v Rakusku, vo Viedni. Je lepsie mat kartu, alebo mesacnu viazanost? Chcem byt obcas aj na Skype. Ma s tym niekto skusenosti?

Ak mozes, tak viazanost je lepsia, lebo je lacnejsia. Drei internet ponukal 6 giga za 9 eur mesacne a viazanost na dva roky. Neviem, ci to nebola iba akcia. Problem je iba v tom, ze musis mat konto v Rakusku. Poriesit by si mohol tak, ze zoberie ti niekto z rodiny a ty mu budes mesacne platit. Pekny den.

BOB internet je vraj viazaný len na pol roka a stojí ako DREI, ale T-mobile máš 15GB za 15e, viazaný na dva roky a konto v Rakúsku mať nemusíš.

Ahojte, po materskej chcem zas začať robiť v Rakúsku. Predtým som robila 5 rokov cez agentúru. Možete mi prosím poradiť, keď už budem mať vybavenú živnosť, koľko budem mesačne platiť ja a kolko rodina? Napr. budem dostávať 60€ a koľko z toho zaplatím na odvodoch a poistení. Bojím sa totiž podpísať zmluvu s agentúrov, keď v tom nemám jasno. Ďakujem za radu.

Som prekvapená z toho, čo píšete. Logicky mi to nedáva zmysel, aby keď sú vám zverené deti do opatery, aby aj exmanželovi bola vyplácaná časť rod. prídavkov. Mne prišiel z finanzamtu tiež podobný list, v ktorom žiadajú len dátum narodenia exmanžela, a nejaké potvrdenie, že s ním nežijete v jednej domácnosti. To si môžte napísať len rukou na papier, také čestné vyhlásenie.

Ahoj, mesačne to vychádza 141,72 prvé tri roky s tým, že príspevky SVA (sociálne poistenie podnikateľov) sú predpisované štvrťročne a sú splatné vždy ku koncu druhého mesiaca štvrťroku.

Ahoj Jana, ďakujem za info. To zvykne platit rodina? Ako zvyknú baby dostávať peniaze - na ruku aj s tým poistením? Agentúry to majú v zmluve? Asi blbé otázky, ale chcem sa zorientovať, aby som potom nebola prekvapená. Díky

Ja mám v zmluve plat/deň a poistné si z toho odvádzam sama. Ak by ti mali dávať netto a poistné odviesť oni, mala by si to mať v zmluve napísané. Lebo aj tak to býva. Čiže si musíš preštudovať zmluvu, prípadne nech ti dajú jej slov. verziu k nahliadnutiu, ak majú. Ahoj

Mam. Bola som tam vyše roka registrovaná po skúškach z nemčiny a doteraz sa neozvali a takisto aj mojej kamoške. Baby čo tam robili pred 3 mesiacmi kurz a robili si aj nemčinu u nich sú doteraz doma. Stále sa len vyhovárajú, že momentálne nie sú rodiny. Keď išli robiť u nich kurz sľubovali im, že hneď po kurze dostanú prácu. Berú len peniaze za kurzy a následne sa ešte musia aj u nich zaregistrovať za 12 Eur. Len sľubujú a berú peniaze.

Ahoj, odvody zvykne platiť rodina. Neviem teda ako to je cez agentúru, ale je lepšie, keď si vypýtaš peniaze aj na odvody, pretože rodina na tvoje odvody dostane 275 eur mesačne / dúfam, že sa nemýlim /. Hneď ako podáš po roku daňové priznanie / ale nemusíš, až po 3 rokoch / sa ti zvýšia odvody do poisťovní. Takto si ich zaplatíš sama, a si si istá, že sú zaplatené.

Ahoj, vedel by mi niekto poradit, ako sa dostanem co najspolahlivejsie k praci opatrovatelky v Rakusku?