Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojte, ďakujem za odpovede. Pýtala som sa preto, že babka je ležiak a chodia ju prebalovať opatrovateľky z Rakúska. / ráno, poobede a večer my / , keď som povedala, že to zvádneme samé, aby nám pridala aspoň 10 Eur. tak nie. Lepšie je im platiť cca 1700 Eur. mesačne. Škoda len našich dôchodcov, keby mali také výhody, tak verím tomu, že väčšina z nás by pracovala pre nich. Ale to je už debata o inom. Ďakujem.

Sona, je to ich sluzba a oni zaplatia. Bola som v rodine v nemecku. Cestovala som 1600 km hore dole. Moje cestovne bolo drahe. Ked jej prisiel nemec vymenit do dialkoveho baterie a cesta po meste bola 19 eur, to nebolo drahe. Takze aj tak to musime brat. Pekny den.

Ahoj Veronika aj ja mám takýto problém. Mám len 21 rokov a už ma odmietli v rodine kvôli veku. Mám už skončený kurz a som zaregistrovaná v jednej agentúre kde s mojim vekom nemajú problém, ale zasa s ním má problém rodina. Takže stále čakám až sa mi ozve agentúra, že pre mňa našli rodinu, ktorej toto vadiť nebude. Hádam to bude už čoskoro :D. Ak chceš daj mi tvoj email a môžem ti dať kontakt. Pa Lucia

Ja viem, že oni za to platia, ale my sme im chceli ušetriť cca 1400 Eur, pretože nám by za mesiac vyplatili 280 Eur. V tom je ten problém, že nám nechcú vyplatiť 280 Eur, ale 1700 Eur problém nie je. Chceli sme, aby boli spokojní aj oni aj my. Pretože, tie opatrovateľky z Rakúska chodia zbytočne. Prebalenú ju majä za 5 min. a potom čítajú noviny alebo sa chcú rozprávať. Na hodinu majú 28, 89 Eur a musí tam byť 1 / 2 hodiny. Ahoj

Prajem vám všetkým pekný deň. Dostala som sa náhodou na túto stránku, som začiatočníčka, kurz som teraz ukončila a z nemčiny kurz pomaly končím. Slečny a pani opatrovateľky, veľmi rada čítam tieto vaše skúsenosti a preto vás chcem poprosiť: Je lepšie mať živnostenský list na Slovensku alebo mať rakúsky - ospravedlňujem sa, ale nie je mi to zatiaľ jasné. Ďakujem za všetky informácie.

Ahojte, už musím zareagovať. Skoro každého zaujíma, koľko rodina dostáva na opatrovateľku, ale nikoho nezaujíma, aký príjem má opatrovaná osoba. To si myslíte, že každý Rakúšan je automaticky milionár? Uvediem príklad. Babka, u ktorej som bola predtým, mala dôchodok celkom 2150,- Eur + 550,- E Pflegeld = 2700,- Eur. Mne a mojej kolegyni vyplácali spolu s cestovným po 950,- E t.j. spolu 1900,- Eur. Ostalo jej 800,- E a z toho platila nájom, plyn, elektrinu, telefón, stravu a ostatné. Deti neboli ochotné prispievať, vraveli jej, že musí šetriť (mali dosť peňazí, ale žili si život podľa svojich predstáv - veľa cestovali, a to stojí dosť peňazí). Ruku na srdce, koľko je aj u nás ochotných detí, ktoré prispievajú svojím starým rodičom na živobytie. Takže milé kolegyne, tých 550,- E nie sú naše peniaze. Záleží od každej z nás, koľko si dohodneme s rodinou. Musí to byť zdokladované v zmluve, to oni rešpektujú. Prajem pekný deň

Dobrý deň, niekedy dávnejšie som čítala na tejto stránke o právnikovi (myslím bezplatnom), ktorý radí opatrovateľkám v AT. Prosím, ak niekto má naň kontakt, meno, adresu, napíšte na túto stránku. Veľmi pekne ďakujem. Alebo aj do môjho mailu:libusatuchova@centrum.sk, príp. SMS na 0907457303.

Suzan a Libusa, čo keby ste skúsili najskôr trocha pohľadať na tomto fóre, všetko toto bolo tu už asi 100x povedané, do vyhľadávania tu na tejto stránke nad prvým príspevkom zadaj bezplatný právnik a hneď ti to nájde výsledok. Takáto lenivosť vie akurát nahnevať a vyčerpať ľudí, ktorí sú ochotní radiť aj na témy, ktoré tu zodpovedané ešte neboli.

Ak ti môžem poradiť, dobre si prečítajte Dohodu a podmienky v tejto agentúre! Bola som šokovaná!

Dobrý deň, ako sa vybavuje Standortverlägung? Ďakujem.

Ďakujem nechcela som vás vyčerpať. A nie som lenivá.

Súhlasím s tebou, už sa to nechce ani čítať.

Dakujem, a mozes mi aj poradit, kde sa ten BOB internet da kupit? Viem, ze YESS sa da kupoit v Hofferi, ale kde tento?

Ženy, má niekto podobnú skúsenosť? Skoro som odpadla, keď mi dnes prišlo poštou, že mám zrušenú živnost, aj SVA dátumom 30.9. Bola som len raz s jednou Ag., ale dala som si pozor a nič som nepodpisovala! Je to možné, že by oni sfalšovali môj podpis na Vollmacht? Takže si môžem asi pískať a stažovať sa na lampáreň, a pripraviť si asi 70 EUR na založenie novej živnosti. Vie niekto, čo robit? HILFE!

Ja som tu práve každý deň a baví ma to tu čítať, hlavne odvtedy, čo tu začali vymazávať blbosti je to tu celkom fajn, každý deň sa niečo dozviem, len to chcelo ešte aby ľudia čítali aj to čo už je napísané a nie len sa dookola pýtali na to isté.

Myslim ze lepsie je mat zivnost v Rakusku uz aj koli odpracovanym rokom do dochodku, rodinnym pridavkom a pod. Ale zivnost ti vybavi agentura, alebo rodina. Neda sa zalozit skor ako nemas nahlaseny prechodny pobit v Rakusku, a ten ti zabezpeci rodina v ktorej budes. Su to papierovacky ale oplati sa, ved aj u nas to je podobne.

Ony maju nervy z toho, ze mi ich euriky vynasame za hranice.

Dievcata rodiny maju take skusenosti, ze mlade dievcata nevedia varit, su papulnate a nic nevydrzia a hlavne im chybaju skusenosti, trpezlivost a vydrz a aj, ze sa nevedia vzit do pocitov choreho. To je nazor viaceych rodin, ktory som si tu vypocula, zial vase predchodkyne sa o to asi postarali. Zial.

Mile kocky, viem ako sa tazko tu hlada, takze kontakt na slovenského pravnika posobiaceho v Rakusku - vola sa p. Grula, v pondelok a piatok je v SR, pracuje v Konfederacii odborovych zväzov SR, c.t. 02/50239124. Utorok - stvrtok pracuje v AT pev. linka 004315344439243, mobil 004366488525652. Mne osobne velmi pomohol s rodinnymi pridavkami a je velmi ochotny.

Ahoj, napíš prosím, o akú agentúru ide, nech si dávame pozor. Ja sa tiež bojím presne toho, že sa mi to stane. Martina