Opatrovateľky v Rakúsku

Veľmi pekne ďakujem neznamej písateľke. Ešte raz vďaka veľmi si to cením.

No asi sa postarali, lebo ja viem pochopiť chorých, sama mám za sebou operáciu, a dosť zdravotných ťažkostí. Niekto si nevie uvedomiť, že sú aj výnimky. Viem variť, som trpezlivá, a s praxou je to horšie. S tým, že ja a Lucia sme mladé, tak je zrejmé, že nemáme prax. No uvidíme čo iné ostáva… Lucia ozvi sa mi e-mail mám niky32123@azet.sk. Aspoň si navzájom poradíme :slight_smile:

Ďakujem neznámej pisateľke za t. č. na p. Grulu. Myslím si, že veľa opatrovateľkám pomôže jeho kontakt.

Je to Personal Care v Grazi,

Moze mi niekot poradit, kde vo Viedni sa da kupit BOB internet s polrocnou viazanostou? Vopred dakujem. A je niektora opatrovatelka v 9 bezirku, pri volksopere?

Ja mam teraz tiez problem s tym, ze som vraj mlada, mam 26 rokov. Ako opatrovatelka pracujem od aprila. Pracovala som v uzasnej rodine, kde prave chceli mlade dievcata, pretoze vraj sme babke dodavali energiu, no babka mi bohuzial zomrela a od vtedy si neviem najst rodinu, zatial mam smolu, ale nevzdavam sa :slight_smile:

Ahojte žienky, prosím Vás je polatok do WKO povinný? Živnosť som mala ani nie 3 mesiace aktívnu, momentálne ju mám pozastavenú a už mi prišli 3 šeky domov. Momentálne pracujem v inej oblasti a živnosť otvoriť neplánujem. Nechcem, aby mi nenálili nejaké penále, preto Vás prosím o radu. Koľko mám času so zaplatením? Ďakujem a prajem pekný večer.

Ahojte v KARRES je nas viac, stretavame sa od 13 do 15tej, ak si tiez, ozvi sa pa.

Dobrý večer. Vedela by mi niektorá z Vás pomocť. Kúpila som si mobilný internet yesss v Hoferi, a chcem sa opýtať, že ako si viem zistiť, že kolko mám na tom ešte kreditu. Ďakujem.

Ahoj, daj si do googlu yesss potom Kontomanager, tvoje t.č. a Kundenkentwort a zistíš, maj sa pa.

Dobrý deň, dievčence nemám žiadnú skúsenosť s agentúrami, som začiatočníčka iba nedávno som skončila kurz. Dala som si žiadosť do agentúry Slow Care International s.r.o. Piešťany a stále žiadna odpoveď. To naozaj všetko tak dlho trvá, že nedajú ani vedieť aj keď chcú všetky informácie ihneď zaslať? Pozná niekto túto agentúru? Na tejto stránke som prelistovala a nič som nenašla. Ďakujem za akúkoľvek informáciu.

Ahoj Ingrid, tak sme dve čo nemajú skúsenosti s agentúrami, je to výstrel na slepo. Nič iné ti neostáva. Buď natrafíš na dobrú alebo na zlú :smiley:

Prave som prechadzala stranu 134 az 136 a opatrovatelky tam spominali vela agentur a aj skusenosti s nimi, skuste sa tam pozriet.

Ja by som sa chcela opytat, ci mi bude marodka vyplatena aj na slovensky ucet, ak ho dam k dispozicii, alebo si musim zalozit ucet v Rakusku? Dalej by ma zaujimalo, ci sa to nemocenske (vyse 13 euro) neda doplatit za cely rok, alebo zaplatit jednorazovo za rok? A este, na buduci rok by som chcela ist skusit Nemecko alebo Svajciarsko, prosila by som o napisanie skusenosti. Dakujem. Z

Cavu, posli mail.

Ja mám napr. internet od Orangeu, viazanosť 3 roky, platím 10 eur mesačne, ale musíš mať v Rak. účet. Neviem, či to bola len akcia, ale mám ho už skoro rok a za tých 10 eur mám 15 giga. /alebo 15 eur na 2 roky/.

Ahojte, je niektorá v Dross, pri ST. Poltene, ja som na 54, ozvite sa, ďakujem Maja

Pri hľadaní agentúry sa radšej obráť na nejakú overenú, ak má nejaká Tvoja známa dobrú skúsenosť. Na nete nájdeš veľa inzerátov, aj pre agentúry budeš zaujímavá pokým ťa nalákajú zaplatiť aspoň registračný poplatok. Ja som začínala pred 2 rokmi. Mala som žiadosti, doklady a zaplatené admin. poplatky (500-1000 sk jeden). Dovtedy boli milí, sľubovali hory-doly. Po zaplatení sa neozvala ani jedna agentúra. Ked som tam volala, všetci sa len vyhovárali. Nakoniec som si prácu našla inak, ale doteraz-sú to vyše 2 roky ma ani jedna neoslovila, že mi konečne našla prácu. Nechcem týmto uraziť seriozne agentúry, ale myslím, že 90% sú podvodníci!
Neplať nič vopred, ale až ked Ti nájdu rodinu.

Mala som tie registrácie v 4. rôznych agentúrach (zabudla som napísať, sorry).

Zoberieš si Meldezettel /čo si nahlásená v rodine/, Tvoj živnost. list a ideš na Magistrát, alebo Bezirkhauptmanschaft.