Opatrovateľky v Rakúsku

Ja som išla cez Arios, majú rodiny a dobrú komunikáciu s opatrovateľkami. Je však veľmi drahá, ale pre začiatočníkov dobrá. Majú stránku www.arios.sk

Ahoj Majka, tak ja idem do Mostviertel, ale kde konkrétne tam, tak neviem. To nebude asi pri Tebe, že? Idem prvý raz, tak som taká nijaká :smiley:

Pre autora atora: Ďakujem za informácie zo stránok 134-136, píše sa tam o 4 agentúrach a z toho sú 3 podvodnícke, taká odozva od písateľov. Ale ďakujem. Ostatok je daňové priznanie. Takže nové, ktoré hľadajú agentúry, na tieto stánky nechoďte, strata času.

Veľmi pekne ďakujem za odpovede, som vďačná, len kameň úrazu je v tom, že nemám žiadnú známu, ktorá je vonku. A baby z kurzu vraveli, že najlepšie je ísť cez agentúry, len začiatočník to má asi veľmi, veľmi ťažké a vyznať sa v tejto spleti je nemožné. Jedna odporúča, druhá zatracuje. Ale aj tak sú tu dobré iné rady. Ak náhodou vie niekto pomôcť, budem rada a samozrejme nechcem to zadarmo. Sme 2 kamarátky, tak by sme boli radi, keby sme išli spolu, ale to bude asi len ružový sen ak sa nám to podarí. Ďakujem a prajem všetkým pekný večer.

Ďakujem mariola skúsim.

Ahojte, nájdem kamarátku na voľný čas?

Ja mám tiež s Ariosom dobrú skúsenosť, pracovala som cez nich pol roka a nemala som žiadny problém. Martina.

Velmi mudra a objektivna odpoved, ano, tak je to a treba mat porozumenie aj pre druhu stranu.

Napíš odkiaľ si, môžeme si pomáhať.

Nerozumiem tomu čo tu píšete, veď my, ktoré poberáme rodinné prídavky z AT, si tiež poctivo platíme dane. Neviem odkiaľ to máte, že sme od platenia oslobodené. To je nezmysel. Ja beriem rodinné prídavky od roku 2009 a od toho istého roku si poctivo odvádzam aj dane, tak neviem ako na nás doplácate?

Dobrý deň, kolegyne. Prosím Vás, poraďte mi, čo si mám so sebou vziať, keď odchádzam na dva týždne? Je mi jasné oblečenie, drogéria, ale ja myslím niečo, čo sa mi zíde alebo by som to potrebovala a keďže idem prvý krát, tak to určite zabudnem. Ďakujem za všetky rady a ohlasy. Pekný deň všetkým. Veronika

Čauko, ty si Veronika, ktorá odpovedala na agentúry, že má zlú skúsenosť. Ak áno, tak Ti blahoželám, že už ideš. Prajem Ti nech sa Ti darí a keď prídeš napíš postrehy. Čau

Pre beju, to nemusí byť také jednoduché, pozri si aký máš modem. Ak Huawei, tak ok, ale ak si kúpila Hsupa, tak smola, asi sa dozvieš až ked ti skončí kredit. Ja mám takú skúsenosť, mala som obidva modemy. Potom sa ozvi, ak sa ti to podarilo zistiť.

Tak v prvom rade slovensko-nemecký slovnik, ja si vždy vezmem aj zošit a pero, kde si zapisujem výrazy, s ktorými sa prvýkrát stretnem, oblečenie na noc, teplé ponožky, papuče, sveter po dome, domáci úbor, športovú súpravu na vychádzky s pacientom, časopis alebo knihu, okuliare, kredit do mobilu, a aktivuj si hneď roaming, ak sa chceš domov dovolať (pozor je to drahé), ak ti dovolia domáci, môžeš od nich občas zavolať domov, ja si chcem nabudúce zobrať aj DVD cestovný prehrávač a nejaké filmy, dievčatá si berú aj notebook alebo internet, občiansky preukaz alebo pas, europsku kartičku poistenca ale aj našu, menštruačné vložky ak potrebuješ, nabíjačku do mobilu, športovú obuv, ak ideš autom, tak do auta deku na kolena, lebo ti bude zima a okolo krku nejaký vankúšik, na seba teplú vestu, zakladné zdravotné potreby, nejakú tabletu na cestu, ak ťa niečo nedajbože uštipne dithiaden, obväz, leukplast, dačo od žalúdka, žlčníka, acylpirín alebo paralen, dúfam, že to všetko nebudeš potrebovať, ale budeš ďaleko od svojich. Prajem ti šťastnú cestu, nech ti to rýchlo ubehne, ja som si vždy večer dni odčiarkovala ako na vojne, dni som si krátila aj prezeraním letákov, nevedela som sa dočkať poštára, aby mi priniesol poštu a letáky na čitanie. Starí ľudia majú svoj režim dňa, ktorý sa snaž dodržiavať a ak po nociach budeš máločo spať, snaž sa to vykompenzovať so starkým alebo so starkou - teda kedy cez deň on zdriemne, tak aj ty, aby si bola na noc aspoň trochu oddychnutá. Ahoj, Jara

Poradte mi, ako je to s poistením, keď pracujem v Rakúsku a idem k lekárovi na Slovensku. Nie je s tým problém? Dík

Aj ja by som to chcela vediet. Poradte nam prosim Vas.

Nie je s tým problem.

Nieje s tým žiadny problém. Ja som bola u zubára aj u gynekológa, akurát chcú presvietený preukaz poistenca, ale nevie, či u každého lekára.

Ahojtem, mate nejaka email priamo na pana Ruska zo Slowcaru, pracujem u neho rok aj nieco, no nemam ho ulozeny, dakujem surne, moj email: spik28@azet.sk Dakujem.

Ingrid, ja som sa tu akurát tak sťažovala, že väčšina agentúr mala podmienku vek viac ako 25 rokov. No našla som jednu, ktorá to nemala. Tak som rada a ani som nedúfala, že sa mi to tak rýchlo podarí ísť preč. Určite sa ozvem, keď prídem. Ďakujem. Pekný zvyšok dňa.