Opatrovateľky v Rakúsku

Kto mi vie poradit ako je to s materskou? Pracujem v rakusku na zivnost odvody platim tu, mam aj pripoistenie od septembra, a neviem ako to bude so zivnostou dalej, ci ju bude treba zrusit alebo pozastavit, alebo co dalej? A odkial vobec budem dostavat matersku, na kolko, vraj na slovensku nemam narok nanic? Ak mal niekto s tym skusenosti, prosim poradte mi, ja vobec neviem co robit. Dakujem.

Ahojte dievcata, potrebujem poradit, zomrela mi babka a momentalne cakam na novu rodinu, moja zivnost je zatial pozastavena (Ruhestand), je potrebne oznamit slovenskej zdravotnej poistovni zmenu (kedze su samozrejme pozastavene odvody) a zacat platit odvody do poistovne tu na slovensku? Pokial si znovu neobnovim zivnost (nenajdem rodinu)? Dakujem za odpoved.

Ahoj, ja mam kontakt, sem ho pisat nebudem, lebo nepovazujem tu agenturu za uplne serioznu, ak mas zaujem napis mi mail.

Dievčatá pekný deň, prajem. Chcem sa vás opýtať, či viete pod akú agentúru spadá pani Eva Danková, ktorá sprostredkováva prácu. Chcela by som vedieť o akú agentúru ide. Poprípade vás poprosím o vaše postrehy a skúsenosti. Ak majú webovú stránku, tak by som ju vyhľadať, aby som a sme mala / mali prehľad. Ďakujem vám vopred.

K pani Dankovej: Ich akože agentúra, berie poplatok 600 eur ročne. Preto akože, lebo neurobia s vami zmluvu ako agent., máte zmluvu len s rodinou. Majú rodiny v okolí Welsu, ale tie rodiny platia len 60 eur na cestu, to je jedno z kade ste, zvyšok si platíte sama. Ale ak pristúpite na tieto podmienky, majú dobré rodiny, prídu tam osobne, takže vedia v akom prostredí pracujete, snažia sa. Veľa mojich kamarátok prac. cez nich. Majiteľ je Tarek Sanad. Tel. č. na Dankovú 0043 699170763. Veľa šťastia.

Tarek Sanad pracuje pre Michalovsku agenturu Vlasta. Pani Dankova pracuje pre tuto agenturu? Ktože to vie?

Viete niekto niečo o agentúre MERKOM s. r. o, sprostredkujú prácu pre opatrovateľky do Nemecka.

Cauko, ked mas pozastavenu zivnost, tak by si mala mat tlacivo E 108 a s tym ist na slovensku zdravotnu poistovnu. Niekedy sa stane, ze rakuska strana to posle priamo do pistovne. Mohla si sa nahlasit na urad prace, aspon by za Teba platili zdravotne a nemusela by si Ty platit. Neviem ci som poradila. Prajem pekny vecer.

Tarek Sanad je vraj akýsi právnik a Eva Danková je bývalá opatrovateľka, ktorá s ním “žije”. Je pravda, že hneď po prvom turnuse chce polročný poplatok 300 € a ak jej nedáš, máš smolu, ide do hry nová a je pravda, že chodí do rodiny, aby videli v akom prostredí sa nachádzaš, ale to len preto, aby to mohli podať ďalšej a chodia len dovtedy kým nesplatíš prvú splátku, a potom ti dajú polrok pokoj, a keď sa schyľuje k ďalšej splátke zase javí záujem o Tvojho pacienta, ako sa máš, či Ti spí pacient a hlavne Ti radí kedy si máš pýtať peniaze, i 5-krát sa pýta či Ťa už vyplatili, aby si ich hneď prišla vyzdvihnúť atď. Kontakt s rodinou majú len ak Ty niečo súrne potrebuješ, klamú Ti, že rodina je s Tebou spokojná i keď s nimi vôbec nekomunikovali, no a najnovšie má tam aj svoju dcéru a z Michaloviec má tam nejakú stroskotankyňu, ktorá mu vraj dohadzuje ženy, no sama je zadlžená až po uši a pritom sa chváli, že je milionárka nechcem ju menovať. A ešte niečo, ak im nedáš prvú splátku včas, to by si mala vidieť ako Tarek zúri po dome ako divý pes a Eva sa snaží Ťa vypátrať aj spod čiernej zemi a je jej fuk či ti robí hanbu pred spolucestujúcimi. Nuž čo platiť sa musí ak chceš zarábať, ale viem, že málokto je u nich dlho a plat Ti v rodine vybavia okolo 50 € či je mobilný alebo imobilný.

Co sa týka p. Dankovej, myslím, že máte pravdu ženy. Pri 1. turnuse peniaze, rodiny také, ktoré každý odmieta, lebo sa v nich nedá vydržať. Stále nová a nová opatrovateľka, lebo samozrejme sa uvolní miesto po tej rozumnejšej, ktorá od nich odíde a ten jej nejaký Tared Sanad, je človek akoby bez chrbtovej kosti. Tak ako píšete, zúrivý ako divý pes. Nemám s nimi osobnú skúsenosť, ale moja dobrá priateľka áno. Zaplatíte na pol roka a odídete po 2 turnusoch buď kvôli rodine, alebo kvôli tomu pánovi. S vašim polrocčným alebo ročným poplatkom sa možte rozlúčiť, lebo ak sa postavíte tomu pánovi zoči voči a poviete, že aj Vy ste človek nie nejaká handra, tak vám zruší bez Vášho vedomia ešte aj živnosť.

A ešte sa chcem spýtat či neviete niečo o agentúre Senior service s.r.o., pani Marta Kopkova-Hornačková? Ďakujem.

Veľká škoda je to, že začínajúce opatrovateľky si neprečítajú tieto informácie a registrujú sa v takýchto agentúrach. Keby tie agentúry mali nedostatok opatrovateliek, snáď by sa už konečne spamätali.

Ahoj aj ja mam Bob a prave mi vcera dosiel kredit. Novy mam kupeny, ale neviem to tam dat. Skusala som cez telefon, ale napisalo mi, ze nie je dobijaci ci co. Tak neviem co mam robit. Bola by som velmi rada, keby sa najde niekto, kto vie ako na to dakujem.

Zdravím Vás. Rada by som sa spýtala, či sa dá vybaviť rakúska živnosť na základe maturitného vysvedčenia. Chodila som na strednú školu odbor opatrovateľstvo. Ďakujem.

Sú OK, známa už chodí do Nemecka a má sa fajn.

Mohlo by také združenie zabrániť ako tu čítam, podpisu zmluvy narýchlo v aute?

Moze mi niektora poradit, ako je to z marodkou v AT? Ide hlavne o to, ze nasa zivnost je prehlasena v agenture, tak, kam potom peniaze za PN zasle SWA, tam, alebo domov, odkial poslem marodku a akym sposobom? Treba uviest aj cislo uctu? Dakujem za kazdu odpoved.

Na vybavenie rakuskej zivnosti potrebujes vypis z registra trestov a prelozeny. Doklad o vzdelani nepozaduju. Ten potrebuje rodina, ked chce dostat peniaze z Forderungu. Pekny den.

Keď som im zavolala ohľadom marodky, povedali mi, aby som poslala SWIFT / BIC / mojej banky a IBAN. Teraz mi poslali nové formuláre Krankenmeldung, kde je vyznačená adresa, kde robím, takže pravdepodobne mi tam zašlú peniaze. Dôkežité je, aby si nahlásila faxom resp. poslala poštou, musia obdržať do 7 dni od začiatku PN. Nové hlásenia trvania PN sa posielajú stále po uplynutí 14 dní a musí byť doručené zase do 7 dní na SVA. Diagnoza musí byť na tlačive vyznačená číslicou / medzinárodným kódom - veľké písmeno plus číselný kód / + názov diagnozy nemecky resp. latinsky.

Má niekto skúsenosti s p. Špankovou? Myslím, že je z agentúry Car 24, ďakujem.