Opatrovateľky v Rakúsku

Prepáč, tá veta je trošku zle opravujem: Dôležité je, aby si nahlásila Krankenmeldung / tlačivo vyplnené lekárom / poslala faxom resp. pošou.

Mne to skúšal dobiť už aj rakušák a nejde to, volal aj do bobu a že vraj by som musela s nimi uzatvoriť 2 ročnú zmluvu, ale akosi sa mi to nezdá. Tiež som si kúpila kredit za 20 euro a nedá sa mi dobiť.

Španková je v pohode, akurát, že vyplácajú na účet

Dobrý neskorý večer! Prosím poradiť. Vie niekto z vás adresu Finanzamtu, ak opatrujem v Altmunsteri? Na internete som našla dve adresy FA v Gmundene, no neviem, ktorá je správna. Alebo má byť možno úplne iná. Za odpoveď srdečná vďaka! Pekný zbytok víkendu! Ema

Ahoj. Nemohla by si dať kontakt na p. Špankovú a info aké má podmienky. Díky

Myslím, že najlepšie urobíš keď tam zavoláš, keď si našla FA je tam určite aj TČ alebo email, poradia Ti, netreba sa báť :slight_smile:

Ahoj, aj ja som Ema a prave som skoncila v Altmunsteri Ja som chodila na finanzamt pesi do Gmundenu. Tu je adresa:
Finanzamt Gmunden Vöcklabruck
4810 Tagwerkerstr. 2
tel. 07672 / 731

Ahojte dievčatá. Je to pravda, že na Vianoce teda za sviatky v Rakúsku platia pre opatrovateľky 100% príplatok zo sumy, ktorú bežne dávajú na 1 deň? Ďakujem.

Podľa toho, ako sa dohodneš s rodinou.

Ahoj, aj ja som tam uz volala, ale povedali, ze dobit sa da len bankingom, treba si otvorit ucet a potom sa prihlasit cez internet. Nehovorili o ziadnych dvoch rokoch. Oni si z toho uctu budu strhat kolko minies. Ak za mesiac spotrebujes 1GB tak strhnu 4 eura ak viac, tak podla toho kolko si minula, ak neminies tak nestrhnu nic.

Chcela by som si zakúpiť mobilný Internet YESS. Prosím vedel by mi niekto bližšie poradiť, do kedy musím vyčerpať kredit /1 mesiac resp. 2/. Ďakujem.

Kedy si ho minies vtedy bude, a potom dobijes novy, to nie je ohranicene.

Predávajú aj na mesiac aj na rok. Pýtaj si ten.

Prosím Vás, viete mi poradiť čo presne robiť, ak som pozastavila živnosť v Rakúsku? Myslím, kde sa všade treba doma prihlásiť, či treba vrátiť kartičky do SWA a rak. zdr. poisťovne - na čo nezabudnúť. Ďakujem.

Ja mám už dlhšiu dobu net yess, ten kredit mi vydrží niekedy aj tri mesiace, to je jedno kedy ho spotrebuješ, sa mi zdá že aj rok by ti mal platiť.

Ahojte, vie mi niekto poradiť? Vyzerá to tak, že budem onedlho maródovať, ešte som v AT, ale hneď ako prídem domov ma už čaká kopec vyšetrení u neurológa. Bohužiaľ som sa v agentúre dozvedela, že ešte stále mi nevybavili pripoistenie za tých približne 14 eur mesačne, takže nemám nárok na žiadne preplatenie maródky, to znamená, že ak mám odvody platené normálne, ale nie som pripoistená nedostanem vôbec nič? A ďalšia vec, E106 ešte nemám, vraj sa vybavuje, v zdravotnej na SR som odhlásená, no inú kartičku okrem e card nemám. Môžem sa dať ošetriť v SR vôbec? Práve teraz, keď to najviac potrebujem, prídu takéto problémy. Nemá s tým niekto skúsenosti ako postupovať pri návšteve lekára atď.? Dala by som sa ošetriť tu, ale zbytočne by ma len dali na infúzku a zas by som musela ďalej pracovať, takže neviem či je to najlepší nápad, aby mi ešte horšie nebolo, čo poviete? Ďakujem za každú radu.

Na e-card Ťa na SK neošetria, potrebuješ slovenskú kartu so znakom EU.

Ja som si kupila v aprili aj s kreditom za 20€ a este stale tam mam 7€. Ked nebudes vela stahovat, vydrzi ti dlho. A to som denne na nete, ked som v AT.

Co sa moze na E 106 vybavovat? Ved to je len tlacivo, ktore vypises a zanesies aj s prefotenou zivnostou do zdravotnej poistovne na SK, kde si bola poistena na zaklade toho ti hned vystavia novu poist. karticku s razitkom EU a mozes chodit po doktoroch. Lekarovi treba oznamit, ze mas EU a oni si to uz vedia zariadit a maj vzdy po ruke prefotenu karticku, niektori lekari si to vyzaduju. Prajem skore uzdravenie.

Dobry den, ja zijem v Belgicku a chcela by som tu zacat podobnu cinnost pre opatrovately ako v Rakusku. Mozete mi dat vediet, ako to vsetko funguje? Kto co vybavuje? Co je vyhodnejsie? Je to nutne cez agentury? Atd? Vopred dakujem, DS.