Ja som začiatočníčka a mám záujem o kontakt na túto agentúru. Keď čítam všetky príspevky, mám strach, či niečo seriózne nájdem. Volám sa Zuzana a vopred ďakujem. mail:lumoarobo@gmail.com
Pokým si nedoniesla na SK E106, tak si sa nemala odhlasovať - ja som urobila tiež takú blbosť a vtedy som bola aj na nejakom vyšetrení, čiže si to SK. poisť. vyžiada. Ty sa nespoliehaj na Ag. - oni majú so všetkým čas, telefonuj na SVA, bez E106 tu ani nebehaj po doktoroch.
A to pripoistenie musíš mat 6 mes., aby si mohla dostat maródku. Stiahni si Formular “Zusatzversicherung” a pošli to na SVA.
Musíš sa riadiť belgickou legislatívou, v Rakúsku a Nemecku uplatňujú prechodné obdobie pre pracovný trh, preto je tu postup iný ako v Belgicku, ak chceš sprostredkovávať opatrovanie, môžeš sa inšpirovať napr. Holandskom.
Dobrý deň, srdečne ďakujem za odpovede! Ema.
Chcela by som vedieť, či v Rakúsku by som nemohla pracovať na slovenskú živnosť a ak áno, ake sú podmienky.
Ahojte, pozná niekto agentúru p. Kironskej z LC? Chodila som už s viacerými ag., počula som, že táto je dobrá. Napíšete o nej niečo? Ďakujem.
Nie, nemôžeš. Musíš mať rakúsku
Ešte by som sa chcela spýtať, či k zakúpeniu setu YESS je potrebný pas resp. doklad totožnosti, či mi to môže zobrať i priateľka bez preukázania dokladov. Dakujem
Ahojte. Kto pracuje cez Fabianovu vo Viedni?
Prosím o pomoc a radu. Pracujem ako opatrovateľka na živnosť v AT a zaujímalo by ma, ako je platená práca počas sviatkov, či sú alebo nie sú príplatky.
Ja pracujem cez Fabiánovú od 3.1.2009.
Dalo by sa, ale sa mi zda, ze iba 3 mesiace.
Ahoj Zita, k zakúpeniu setu Yesss ti netreba vôbec nič, ved to nie je zmluvne viazané. Kúpiť ti to môže ktokolvek, ja som si to objednala pred rokmi na dobierku.
Si primo vo Viedni? Spokojna? 06647673562 je na nu kontakt, lebo sa tam nemôžem dovolať.
Poprosim súrne kontakt na p. Fischerovu, okrem čísla 01 / 4050046. Dakujem.
To zalezi lenna rodine, na com sa s tebou dohodne. Radsej by nam nezaplatili ani to, co nam patri a nie este navyse. Ale su aj rodiny co priplacaju, ale to je velka vzacnost.
Dobrý večer. Kto mi poradí? Od piatka som vypísaná na PN, samozrejme, pripoistenie si platím a polročnú dobu mám už za sebou. Čo potrebujem ešte vyplniť a poslať? Lekár mi vypísal maródny lístok na základe diagnózy od neurológa, odniesla som to na sociálku a odtial to majú preposlať na SVA, ale dopĺňajú si tam ešte nejaké údaje. Potrebujem k tomu tlačivu aj tlačivo z SVA Krankenmeldung? Ďakujem za radu.
Dakujem marika, ale stale este nechapem, ako to robia slovenske agentury. Maju nejake sukromne osoby, ktore im tie rodiny hladaju, alebo spolupracuju z agenturami? Kde sa mozem inspirovat Holandskom? Jasne, ze tu plati ina legislativa.
Ved Yesss si kupis v Hoferi pri pokladni, ako iny tovar.