Ešte niečo na povzbudenie. Že to všetci vzdali sa nečudujem, už som sa tu stretla s hocičím. Myslím v AT. Mám skúsenosť aj z nemocnice, aj s AT opatrov. Ja som tým čajom vyliečila babke Bercov vred, čo neboli schopné v nemocnici rok. Samozrejme ako doplnkom liečby základnej. Nehovorím, že je to všeliek, možno babka mala dobrú konštaláciu hviezd, ale nič sa tým nepokazí.
K príspevku pani Dobalovej. Nikdy, je to zdierač najväčšieho zrna. Nasľubuje hory, doly. A hlavne zinkasovať. O preskúšaní nemčiny súhlasím s príspevkom, nevie nič. A tá jej asistentka, to je tiež také isté ako aj pani Dobalová. Radšej preč ruky od nej, samé vyhrážky s právnikom i keď ona robí podvody. Nikdy cez ňu, mám s ňou osobnú skúsenosť. Príspevok šoféra, to je choré pochopiteľne, že robí pre ňu, tak pravdu nenapíše.
Ono by to chcelo prášok z plavúňa, je to bylinka, zožeň si ho, ja ti nemôžem dať, mám ho málo, je to všeliek. Skús od dievčat s okolia Vranova n. Topľov alebo Humenného. Bylinka je zákonom chránená.
Cavte potrebujem radu, som od aprila v jednej rodine, ktora nechce, aby som chodila cez agenturu, kedze som z agent. nepodpisala zmluvu a tu je moj problem, co potrebujem od rodiny, aby som dostala rod. prid., zivnost mam, dakujem za vase rady.
Ahojte, nedočítala som sa, ak som prerušila živnosť, čo mám vlastne urobiť s formulárom 106, dostala som ho od ag. mala by som ísť do zdravotnej u nás a čo ďalej?
Tá bylinka, čo spomína Anka je slez lesný - všetky druhy slezu sú liečivé, aj ten malý, slez nebadaný, s pagáčikmi, čo sme ako deti jedli. A môže sa aj piť na podporu liečby. Prášok z plavúňa - skús v lekárni alebo na nete objednať, ale môže sa použiť aj repík, v Rakúsku aj ako kráľ byliniek je známy - ten ale rýchlo vysušuje, treba opatrne, kostihoj na tvorbu kalusu a tkaniva je dobrý, aj čerstvý skorocel, jedno aký - kopijovitý alebo okrúhly, škoda, že už je jeseň, rakytníkový olej, nechtík, arnika - je toho viacej ale platí jedna podstatná vec, čo pomôže jednému, nemusí druhému, treba len opatrno a trpezlivo skúšať, hlavne podľa typu pokožky. Lampa je tiež dobrá. Ja používam dosť menalindové prípravky ako prevenciu, lebo koža je už ako papier a arnikové masti. Pri začerveňaní hneď Bepanthen, osvedčil sa mi viac ako Milfuran, pomôže aj pri malom pľuzgieriku, pacientka máva návaly, veľmi sa potí, tak zase musí veľa piť. Samozrejme že bylinky odvážnejšie človek použije v známom prostredí, v Rakúsku som sa v rodinách stretla aj s nedôverou v ich silu. Ale ja im verím.
Pani Dobalova pracuje pre Milenu Sitner v Rakúsku. Dajte si pozor. Ja som bola raz a nezarobila som, ale prerobila 500 Eur. Bolo mi hrozne. Aj som písala, telefonovala p. Sitner, nič som nezmohla.
Tak Vám všetkým žienky ďakujem za dobré rady. Anke, Marike, Marte, Anne. Vidím, že v dnešnej dobe ešte existujú dobré dušičky, ktoré poradia nezištne. Anka ešte k tomu polohovaniu, pacientku polohujem každé dve hodiny, plienky sa neustále menia aby bola v suchu a antidekubitný matrac má už tretí rok. Marika, prosím ťa, ako mám pýtať v lekárni repík v nemčine. Ešte raz vďaka dievčatá a kto má dobré rady, tipy sem s nimi prosím. Všetkým želám krásny dníček.
Repík je / der / Odermenning.
Skuste si zohnat Peruansky balzam, ten pomahal, s pozdravom Hanka.
Ahojte, chcela by som sa Vás spýtať, či náhodou neviete o praktickom lekárovi v Rakúsku, ktorý hovorí SK alebo CZ. Viem nemecky ale predsa by som sa cítila lepšie, ak mu budem všetko rozumieť. Ďakujem.
Vdaka MARIKA
Ahoj, prosím o aké zvýšenie ide? Alebo máš už živnosť 4tvrtý rok? Ďakujem, Hela.
Potrebujes zmluvu s rodinou a to s datumom, odkedy si tam meldecetel kazdu vyplatu na papieri a to aj rozpisane a vsetko riadne obomi stranami podpisane. Je to divne, lebo uz si toto vsetko mala davno mat, ked si tam uz tak dlho a zatial cez agenturu.
Inak na Finanzamte ti daju pisomne, co vsetko od teba potrebuju, tak podla toho postupuj.
Vie mi niekto poradiť v akom poradí sa počíta daň. priznanie v Rakúsku? Hrubý príjem -12%, -SVA a WKO, tak to bolo minulý rok. Zaujíma ma, kedy mám odrátať 13%, čo platí od tohoto roku.
Ahoj Jana, zatial 12% pausal. Bola som vcera na Finanzamte, nove zakony este nie su v platnosti. A ked si das pausal, tak len SVA odvody k tomu. Ziadne WKO, to si odratavas len vtedy, ked pouzivas podrobne vydaje, nie pausal. Tak mi to bolo min. roku na Finanzamte povedane. Pekny den.
Ďakujem všetkým za informácie ohľadom pani Dobalovej.
Ahoj, mne prave prislo tiez z SVA zvysenie, teda popredne upozornenie, ze nasledujuci rok uz budem platit 742,28 eura, tak dufam, ze rodina to bude akceptovat a pridaju k platu, bo potom ja nie som schopna akceptovat take palky platit zo svojho vrecka a po 2rokoch opatrovania skoncim. Takze tiez kladiem otazku, kto uz ma takto dlhsie zvysenu sumu SVA, ci to rodina akceptuje a plati to zvysenie?
Ahoj Marta, nič na svete nie je všeliek, len toľko.