Opatrovateľky v Rakúsku

Najlepsie bude, ak nebudes musiet ist na osetrenie, lebo nasa zdravotna poistovna ti na to aj tak pride a budes musiet si to uhradit. Ak si nepoziadala o formular E 106, tak si to stiahni z netu, vypln a posli na sva, aby si ho mala cim skor. Na nasu zdravotnu ti netreba E-card, ale to tlacivo. Pekny den.

Mile kolegyne. Pracujem v AT, cestou domov po 14 dnovom turnuse som mala auto nehodu, ktora skoncila pre mna katastrofalne (auto je srot a mnohopocetne fraktury) Chcela by som poprosit o radu, kedze si platim v AT, odvody ako mam postupovat dalej. Dakujem za vsetky dobre rady.

Ahoj, je mi ľúto, čo sa Ti stalo, ale na druhej strane mohlo to byť aj horšie. Želám Ti, aby si sa rýchlo uzdravila a napíš na tento mail, on určite poradí. peterdemcak01@gmail.com

Zdravím Vás milé opatrovateľky
rada by som sa spýtala či niektorá z Vás pozná agentúru jobrent, sídlia v Nitre. Majú dosť dobré podmienky až mi je to divné. V poslednom čase sa mi dosť nedarilo v hľadaní si práce v rakúsku a nerada by som naletela podvodníkom.
dakujem za všetky odpovede :slight_smile:

Dôležité je či si platíš aj dodatočné zdravotné poistenie, lebo toto je veľmi dôležité ak myslíš na maródku. Ak neplatíš maródku nedostaneš, ale služby v nemocnici normálne. Ako Ti tam radí napísať p. Demčákovi on Ti isto veľmi dobre poradí a môžeš mu aj zavolať č. t. 0915 929688 v pracovných dňoch od 9. 00 do 18. 00. Želám skoré uzdravenie.

Ten formulár E 106 si musíš vyžiadať z SVA. Z netu si môžeš stiahnuť iba žiadosť o vydanie formulára E106 a ten Ti dvojmo vyhotoví príslušná SVA, s tým ideš do svojej zdravotnej poisťovne kde Ti vydajú preukaz poistenca s označením EU a ten Ťa opravňuje na všetky zdravotné úkony u nás.

Ano poznam tu agenturu, mam aj kontakty, mozete sa mi ozvat na 0908 061 299.

Ahoj, so sestrou sa striedame v Neudorfle, to je 1km od Neustadtu, si niekde blízko? Jana

Ahoj Ingrid, hovorí sa, počula som, aj čítala v rakúskych novinách, dieťa by malo byť prihlásené na prechodný pobyt v Rakúsku. Zatiaľ to ale nie je schválené. Kika

Dobry den, mam surny problem a 55 rokov, takze s internetom to moc neviem a pise za mna moj vnuk. Planujem si zalozit zivnost na opatrovanie v rakusku a chcem sa opytat ake slovenske dokumenty mi k tomu treba? Viem, ze vypis z registra trestov (3 mesice stary) a potom mam v tom zmätok. Neviem co mam dat prelozit, neviem ake dalsie dokumenty mam na Slovensku zohnat, aby som to mohol dat rakuskej agenture a neviem sa dalej pohnut! Som uz dost zufaly! Bol by som velmi velmi vdacny kazdej rade. Poprosim odpiste na viliam.kotel@gmail.com.

Mam ten isty problem, tiez by som poprosil dobru dusu o radu. Vdaka.

Poznáte košickú agentúru Holland Centrum s.r.o. Ing. Kinček?

Dobrý deň, napíšte sem vašu mail. adresu, pošlem vám informácie na váš mail. Ema

Dobrý deň, poslala som vám info na váš mail. Dostali ste to? Emília

Platí to pre príspevok Viliam Kotel. Emília

Ahoj Vilo.
1. Potrebujes ofoteny obciansky preukaz z oboch stran
2. Potvrdenie o opatrovatelskom vzdelani (zdrav. skola, alebo opatrovatelsky kurz) prelozeny do NJ, niekde chcu aj overene notarom
3.Agentury pozaduju zivotopis v NJ
4. Fotku
Na zaklade OP, Vypisu z reg. trestov a zdrav. vzdel. vystavia zivnostensky list, formular SVA - kde Ti bude pridelene cislo zdravotneho a socialneho poistenia a E-card - karta poistenca, s ktorou mozes byt osetreny v EU. Ak budes nieco potrebovat, spytaj sa na e-mail adrese zida@post.sk. Drzim palace a vela stastia.

Neviem, v ktorej oblasti pracuješ, keď tak dlho čakáš na formulár E106. Ja som žiadala pre viacerých osobne a dali mi ho hneď na počkanie. Požiadala si vôbec SVA o vydanie E 106? Ak nie tak si stiahni z nettu žiadosť o formulár E106 a pošli príslušnej SVA a potom ho dostaneš dvojmo, vyplnený aj opečiatkovaný a takto pôjdeš do svojej zdravotnej poisťovne, kde Ti vystavia preukaz poistenca EU.

Prosím poraďte mi niekto. Pracujem ako opatrovateľka v Rakúsku, rada by som vedela, koľko dostáva rodina na nás peniaze, z čoho nám platí sociálne poistenie. A že vraj od Nového roku budeme platiť 193 eur mesačne. Povedala mi to striedačka. Ďakujem.

Dobrý večer, chcem len upozorniť väčšinu opatrovateliek a spýtať sa prečo platia nehorázne peniaze slovenským agentúram, ktoré im v ničom nepomôžu, akurát tak hodia do rodiny, kde nikto nechce byť. Ja som raz bola cez slovenskú agentúru a povedala som si nikdy viac. Teraz som cez rakúsku a nedá sa to porovnať. Ten prístup, vybavenie, pomoc vždy, keď potrebujete a za sprostredkovanie som neplatila nič. Povzbuďte sa a nebojte sa zavolať alebo len napísať email rakúskym agentúram, že hľadáte prácu. Veľa krát pomôžu aj opatrovateľkám, ktoré majú len základnú nemčinu. Alebo radšej sa doma drilovať nejakú dobu ako nechať sa oberať o veľké peniaze a žiadnu pomoc nemôžte čakať. Príjemný večer ešte prajem a veľa zdaru všetkým opatrovateľkám.

Ja som s ním, aj jeho manželkou, komunikovala cez telefón a sú veľmi slušní a ústretoví ľudia. Dobre mi poradili.