Opatrovateľky v Rakúsku

Tvoja otázka, koľko dostáva rodina na opatrovateľky, z čoho im platí poistné nie je tak celkom presná. Vo všeobecnosti je to 55O € pre dve opatrovateľky a ak si vo Voralbergu tak plus 275. Ale mali to navýšiť, neviem presne na koľko, to som sa nedočítala. Tých 550 nemusí dostať každá rodina. Po prvé musí požiadať o príspevok, potom pacient musí mať min. 3. stupeň zdravotného postihnutia, 24. hod. opatrovanie a jeho príjem nesmie prekročiť určitú finančnú hranicu /2 500 €/. Čo sa týka odvodov je to navýšené, ale každý kto už pracuje 4. rok na živnosť a podal daňové priznanie za rok 2008 odvádza podľa skutočného príjmu z roku 2008 a preto to bude u každého iné. Napr. u mňa to bude cez 300. -€ mesačne. U tých, ktorí pracujú prvé 3 roky, to navýšenie predstavuje asi tých 50 € mesačne. Zvýšili sa odvody do penzijného fondu zo 16,25 na 16,50%.

Pre loli. Čítala som Váš príspevok, v mnohých veciach máte pravdu. Fakt je to o odvahe, ale každá sme iná povaha. Týmto Vás prosím, mohla by ste tu napísať a napísať aj na môj email: staledobre@hotmail.com pár dobrých, overených rakúskych agentúr. Ich tel. č. a adresy, mnohým by ste určite pomohla. Veľmi pekne ďakujem. Pekný deň praje Zuzana.

Ahoj, pracujem cez slovenskú agentúru, ktorá sa o mňa dobre stará, ale platím jej a aj jej partnerskej rakúskej agentúre. Môžeš dať kontakt na tú Tvoju? Ďakujem. dadihobaba@gmail.com

Poraďte prosím, ako sa dobíja BOB telefónna karta cez internet. Ďakujem.

Loli, aj ja prosím o adresu nejakých rakúskych agentúr anna.bertelska@centrum.sk

Ahoj Loli, mohla by si mi taktiež na mail napísať “spoľahlivé” rakúske agentúry? Ďakujem, E.

Pre Loli: esti7@azet.sk - zabudla som :). Pekný deň.

Nemozes mi dat na tu rakusku agenturu kontakt?

Moja adresa je slovcon@yahoo.com

P. Ema, poradte mi. Volala mi rodina, ktora mi vybavuje vsetko okolo zivnosti, ze mam zo Slov. priniest Meldecetel a presnu adresu zdr. poit. , kde to mam ist u nas? Na Matriku, kde mi daju potvrdenie o trv. pobyte a na VšZP? Ak ste mali tento pripad poradte mi, 6.12. tam idem. Cakam a dakujem.

Mna by zaujimalo ci tych 300 € mesacne co budes platit - da Ti na to rodina? Je to velmi vela penazi a este ked musia aj druhej OP zaplatit. Hmmm?

Ahojte Babenky, je niektorá z vás pri Bregenzi v Hochst? Díky za rýchlu odpoveď.

Dobrý deň, ak máte záujem o mobilný internet, napíšte mi na zualmida@centrum.sk, chcela by som predať jeden štartovaci baliček, ktorý nepoužívam.

Zdravím vás loli, no z toho usudzujem, že máte dobré skúsenosti s AT agentúrou, tak mi dajte typ, rada sa im ozvem. Za to patrične ďakujem, ale aj tak si myslím, že žiadna agentúra zadarmo nepracuje, to sú moje skúsenosti.

Ahojte, nemá náhodou niekto skúsenosť s agentúrou HILFWERK p. Bieliková? Ďakujem.

Ahojte, mam problem, neviem, kde mam vystavenu zivnost a tiez by som potrebovala kopiu zivnosti, pretoze sa agentura stratila.

Zatiaľ nám platia všetko /aj teraz je to okolo 300.-€ mesačne/ a dúfam, že to tak bude pokračovať.

Skus zavolat na prislusne SVA a oni Ti poradia, alebo zajst na Wirschaftkammer.

Ja som v Bregenz, ked tam chodis, mozme dat kavu.

Ika, rada by som tomu verila, ale neverim, ze Ti plati rodina 300 eur mesacne! Na odvody.