Chcem poprosiť, ženy, ak mate niekto vyplnený formulár Beih 1 alebo 38 prefoťte ho a pomôžte, je nás veľa, ktoré si ho nevedia vyplniť, veľmi nám tým pomôžete. ďakujem
Dobry den. Este si na Meldezettel zabudla, aj ten treba prilozit. A este dodavam, ze tieto pravidla o ktorych pises, nie su vsade platne. Niekde aj rozvedene dostavaju rodinne pridavky len raz rocne. Zalezi skutocne od uradu a aj od uradnika! Skutocne vela trpezlivosti a stastia prajem.
Milé opatrovateľky, chcem sa s vami podeliť o moju skúsenosť. Do rodiny kde opatrujem mi prišla nová striedačka, bola nová aj v ag. v ktorej pracujem, po týždni som sa musela vrátiť, lebo s ňou rodina nebola spokojná a ona si vymýšlala, že je sex. obťažovaná. Svoje povinnosti si neplnila ako mala a preto som sa do rodiny vrátila skôr. Po pár dňoch rodina prišla na to, že im odcudzila 4000 euro. Rodina to odmietla dať na políciu. Doteraz nechápem, ako tá žena môže pokojne spávať. Volala sa Eva, už podľa hlasu je poznať, že je z Maďarka, žijúca na Slovensku, tvrdila, že skúsenosti a prax v Rakúsku má, no nepodotkla, že sa venuje kradnutiu a nie opatrovaniu a takéto ženy nám Slovenkám robia reklamu. Dajte si pozor aby raz nenastúpila ako vaša striedačka! Veľa pracovných úspechov.
Zdravim mile kolegyne. Vedel by mi niekto pomoct najst agenturu, kde rodina vyplaca peniazky BAR! Robim cez Rak. agenturu a mam neustale problemy, nakolko nikdy nemam peniaze nacas a niekedy mi aj menej poslu. Budem vdacna za kazdu odpoved.
Ahoj. Napr. agentura Ingell sr.o. Poprad. Vyplacaju na ruku, cez doklad Rechnung. Dostavame aj na odvody a cele cestovne. Zatial som spokojna, staraju sa o nas. Telc. 0903 811 740. Vela stastia.
Ďakujem krásne podobne aj ja želám krásne, pokojné a požehnané sviatky :-)… je to od teba milé
Prajem príjemný mikulášsky deň všetkým, čo opatrujú! Dúfam, že Mikuláš obdaroval aj všetky opatrovateľky / opatrovateľov a urobil nám radosť nejakou drobnosťou. Príjemný zimný deň! Ema
Podobne prajem všetkým pekného Mikuláša.
Dobrý deň prajem.
Vedel by mi niekto poradiť, aké doklady potrebuje zamestnanec / nie živnostník! / na vybavenie rod. prídavkov v Rakúsku.
Veľmi pekne ďakujem.
Dobrý deň, chcela by som ísť pracovať do Rakúska ako opatrovateľka, no nemôžem nereagovať na príspevky o Nemecku. Pracovala som tam 3 mesiace v kuse. Ľudia sú tam neni zlí, ale sú svojskí, nie sú až taký priateľský voči sebe, ale čo sa týka zárobku, tak teda neviem ktorá opatrovateľka zarába v Nemecku viac ako v Rakúsku. V Nemecku Vám víjde zárobok na cca 38 - 40 eur na deň a to ste tam vkuse toľkú dobu. Áno ono sa tam na kratšie neoplatí, lebo oni by dva krát cestu nepreplácali, ale samozrejme, záleží aj do akej oblasti idete robiť. Je to veľmi individuálne, aj kde je aký priemerný zárobok. Prajem pekný deň.
Ahojte, som zdravotná sestra, niekedy dávnejšie som pracovala cez agentúru vo Viedni, sprostredkovala mi to jedna staršia pani. Bola som vo Viedni asi 5X z toho naozaj v rôznych rodinách, no mám strašné skúsenosti s tým, že agentúra mi ponúkla málo, šlo to asi aj cez tú milenú staršiu dámu a ešte mi povedali, že vraj rodina mi dá určite viacej peňazí, že to podľa toho, ako sa im budem páčiť. No bola som naozaj takzvane v plienkach, čo sa týka skúseností s agentúrami, sprostredkovateľmi, keď som tam bola, ani nehovorím o tom, ako ma v rodine na všeličo využívali. Ale to bolo v poriadku, dohodnutú sumu zaplatili, viacej nič. Agentúra bola náramne so mnou spokojná, stále ma kontaktovali a vždy sa vyhovárali na rodinu, že som asi nemala dosť šťastia na dobrú rodinu. Líčili mi ako mám vydržať, že aké zázračne dobré príklady majú a aké sú niektoré opatrovateľky prešťastné. Určite sa už čo to zmenilo, ale domnievam sa, že podstata nie. Ak niektorá viete o nejakej dobrej rodine, alebo naozaj serioznej osobe, či agentúre, pošlite mi prosím mail. Určite sa dohodneme, rada by som nejakú podobnú prácu opäť skúsila, musím z rodinných dôvodov a dúfam, že by to bolo lepšie, akú mám skúsenosť spred niekoľkých rokov. S pozdravom Bruna.
Ahojte baby pozná z Vás niekto agentúru Liebe im Herz? Šéfuje tam nejaká Iveta Mináriková, čože je to za ďalšia agentúra zasa ďalšia zdieračka? alebo sa mýlim? napíšte ak ju niekto pozná aké má skúsenosti. Díky.
Zdravím, tiež poznám p. Minárikovú Ivetu, nemám s ňou dobré skúsenosti, ani od iných opatrovateliek som nič dobré o nej nepočula. Za peniaze, ktoré pýta nerobí dokopy nič, papiere vybavuje rak. agentúra. Jedna moja známa mala s pani Ivetou veľmi zlú skúsenosť, zaplatila jej nemalý poplatok, dostala rodinu, kde sa permanentne striedali opatrovateľky, a keď tam po 2-3 turnusoch bola psych. na dne, požiadala o zmenu rodiny, rak. agent. jej odmietla dať inú rodinu a pani Iveta ju 2 mesiace vodila za nos s tým, že jej druhú rodinu hľadá, nech len čaká, a po 2 mesiacoch jej povedala, nech si hľadá robotu u inej agentúry. Jej správanie bolo arogantné a neseriozne, vôbec ju netrápilo, že mala zaplatený poplatok, nič neurobila.
Nech ju dá orgánom ako osobu za neoprávnene obohacovanie. Oni si zistia, ako tá pani je na tom s podnikaním. Je to trestný čin.
Prosim poradit, ked chcem zrusit zivnost v AT, je a to nejaky formular, dakujem?
Je to formular Zurucklerung der Gewerberechtigung! Poslat to treba na magistrat, kde je zivnost prihlasena. Mali by ste sa odhlasit aj s financneho uradu.
Ahoj Loli, môžeš mi prosím Ťa dať kontakty a mená na rakúske agentúry, najlepšie tie, s ktorými máš osobnú skúsenosť? Na pohovoroch si bola osobne, alebo si bola preskúšaná cez telefón? Na akej úrovni sa požaduje nemčina? Ďakujem velmi pekne. Zlatica.
zlatica.granakova@gmail.com
Prosím Ťa môžeš aj mne poslať niake pracovné agentúry v Rakúsku? Vopred Ďakujem.zuzana.ka@gmail.com
Nebola tá pani z malej dedinky blízkosti Komarna? Nemala náhodou priezvisko na N…? Ak áno, tak viem o rodine, kde zmizlo zlato.
Zdravím všetky kolegyne. Včera došli papiere zo SVA, nebol tam formulár E106, ktorý potrebujem pre Slovenskú zdravotnú poistovňu. Prosím Vás o radu, ako postupovat ďalej. Do SVA sa nedostanem, mám pacientku, ktora potrebuje neustálu starostlivosť. Prosím poraďte, nemám sa tu na koho obrátiť. Ďakujem vopred všetkým za odpovede. TATIANA