Na stránke opatrovanie v Rakúsku, danové povinnosti si vytlač “Antrag auf Formular E106” a čo najrýchlejšie ho pošli na SVA.
Čaute. Chcem sa opýtať, bol niekto na stretnutí v trnave s WKO, ktoré sa malo uskutočniť koncom novembra, tuším 27.11. Môžte opísať, aké to bolo?
Čo potrebujem na ÚPSVaR ak chcem, aby mi dali E 411 a 4O1. Potrebujem k tomu doložiť dajaké doklady? Pracovníčka na našom úrade má asi týždeň dovolenku, tak to neviem zistiť, aby som si to pripravila. Vopred ďakujem za odpoveď.
Ano, bola z malej dediny Síd, meno E.T., možno to je tá istá, jej sa to vráti.
Hallo dievcata, chcem sa spytat na rodinne pridavky. Mam na ne narok, ked som s muzom rozvedena a syna ma zvereneho on do vychovy a byva unho. Ja pracujem na Ziv. list v At., diky.
Z vlastných skúsenosti ohľadom p. Ondruškovej nestrácajte čas, má pacientov vozičkárov a keď miesto odmietnete, viac sa neozve. Ďalšia moja zlá skúsenosť je s p. Dankovou, tá len sľubuje a skutek utek. Ponúkne prácu, ale Vám ju nedá.
Panebože a to čo je za ženu a matku dieťaťa, veď uváž sama, takmer každá druhá pracujeme v Rakúsku preto, lebo sa na naše deti otec vykašlal a my aby sme to deťom ako tak nahradili, tak drieme aby sa ony mali aspoň trochu dobre a neboli odkázané len smiešne výživné o ktoré sa treba s bývalým súdiť, dievčatá pobrali úvery aby sa postavili na nohy po rozvode a deťom zabezpečili ako taký domov zatiaľ čo ony drú v cudzine, rodičia im pomáhajú s deťmi aby splatili úvery a tu na Sk niet z čoho a ty si nárokuješ na rodinné? Ak sa pre neznalosti v zákone o rodine mýlim, tak potom prepáč, ale aj tak si myslím, že nárok na rodinné nemáš, keďže sú deti zverené tvojmu bývalému. Jara
Dobrý deň, všetkým. Chcem sa opýtať žien, ktoré majú skúsenosť s agentúrou Ingell - rodina platí opatrovateľke na ruku honorár alebo ako to tam funguje? A celkovo, ako to cez túto agentúru beží? Poprosím vás o bližšie info od tých, čo majú s touto agentúrou skúsenosti. Ďakujem vopred.
Kto bol na tom stretnutí v Trnave? Napíšte sem niečo.
Dobry vecer, prosim vas ma niekdo skusenosti s ag. Kotsbera, ma to byt rak. agentura. Dik
Ona sa len pýtala. Keď jej chceš odpovedať, tak odpovedaj iba na to, čo sa pýtala a nerozoberaj tu “drinu” v Rakúsku a ostatné veci, ktoré sa ťa netýkajú.
Dobry vecer. Chcem sa opytat, ci mam narok na rodinne pridavky ak mam otvorenu zivnost iba od aprila tohto roku.
Vieš Ninka, je to smutné, ale Jara má pravdu, lebo vo väčšine prípadov je to naozaj tak. Naozaj tam chodia pracovať dievčatá, ktoré sa ocitli v takejto nezávideniahodnej situácii a zažila som aj niekoľko vysokoškoláčiek tiež kvôli peniazom, ale sú tam aj také, ktorým slovo podvod nič nehovorí a tiež by som ti tu mohla vymenúvať ešte rôzne prípady, no dnes sa ku nim hlásia aj bývalé opatrovateľky, ktoré sa dali na “podnikanie” atď.
Tak dostaneš rodinné od aprila.
Jej, tak dakujem ti velmi pekne za info.
Píšem, píšem a Rakúske Agentúry nič. Možno sa kontaktujem s tými nesprávnymi. Viete poradiť?
Na zaklade svojich skusenosti a aj inych zien, chcem Vas vsetky upozornit na pani Zeder z Kitssee, ktora vraj akoze ma agenturu pre opatrovatelky a pritom nakoniec sme zistili, ze je to uz znama firma a uz vela zien takto podviedla na zaciatku s Vami bude komunikovat velmi milo, vsetko pekne lakat ako si zarobite ako ani opatrovatelsky kurz Vam netreba a kolko si zarobite a povie Vam to tak pekne, ze by clovek aj uveril a ked od Vas peniaze vylaka, 300 euro, tak sice Vam tel. zdvihne, ale uz od nej nic necakajte, akurat oplzle reci do telefonu, nadavky, sproste reci a zlozi Vam tel. len co pytate peniaze spat.
Zeny na nu cakavaju na vlakovej stanici v Kitssee, kde ich nechava cakat aj 2 hodiny alebo aj 3 ale necakajte, ze pride na cas ide jej len o vylakanie penazi, nema seriozny zaujem nikomu dat poriadnu pracu. Preto ak niekedy pojdete do Kitssee smerom k tejto zene, radsej si usetrite cestu aj listky, je to zbytocne budete mat akurat nervy a velke problemy dostat svoje peniaze spat, je plna vyhovoriek a ocividne sa vyhyba vrateniu penazi.
Zaroven chcem povzbudit vsetky zeny, ktore uz takto podviedla a zaviedla aby sa prihlasili aspon tu na fore, alebo na prislusnom organe aby tato osoba mohla byt zastavena a prestala takto zavadzat slusne zeny, ktore si mnohokrat aj pozicaju peniaze len ab mohli zaplatit a nakoniec maju velke problemy dostat aspon svoje peniaze spat. Zelam vsetkym opatrovatelkam vesele vianoce a stastny novy rok, aj ked mozno pracovny.
Ja pracujem, poznaš rodinu Grass?