Daň.priznanie nie typ A-ale TYP B-týka sa nás oddiel.VI-riadok 2-výpočet je v SK-daň nulová.
Nájdete všetko na nete pod Daňovými úradmi… aj tlačivá
poslem ti cislo 0907677063som spokojna pride po teba az domov a vylozi ta na tvojej adrese pa JANKA
RODNY LIST DIETATA POTVRDENIE PRELOZENE O NAVSTEVE SKOLY SOBASNY LIST POTVRDENIE ZO SOCIALNEHO NA SLOVENSKU V AKEJ VYSKE SA VYPLACALI PRIDAVKY A NA FINANZAMTE SA VYPISUJE K TOMU URCENY FORMULAR AK SA POPONAHLATE TAK TO PODAJTE SO SPETNOU PLATNOSTOU OPLATI SA ESTE CISLO KONTA MOZETE MAT UCET AJ NA SLOVENSKU TREBA SI ZAPISAT IBAN PRAJEM VELA STASTIA
No nie je to uplna pravda.Ja som pred rokmi mala 50EUR na den a teraz mam uz 65.Ak sa clovek vie s rodinami v nemcine vyjadrit, tak moze s nimi zjednat aj vyssiu sumu penazi na den, no zalezi samozrejme aj na rodine.Nikdy by som neostala v rodine, kde by som dostala-taky slaby plat, no takych sestier alebo opatrovateliek je malo, a preto mnohe robia za menej a rakuske rodiny to vedia, a preto ostavaju na jednej sume
Na slovensku musime podat danove priznanie, v Rakusku netreba, lebo rocne nam to nepresiahne 10 000EUR. Na slovensku musime podat danove priznanie, no nebudeme platit ziadnu dan z porijmu, lebo sme od toho oslobodene.Kto danove priznanie nepoda, moze byt spätne prevereny az 5.rokov dozadu, samozrejme s pokutou.
Danove priznanie musis podat na Slovensku. Z Rakuska si vyziadaj len Kontoauszug, to preto, aby si sa mala cim preukazat pred uradmi.
ahojte…chcela by som sa opytat ci nemate informacie ohladom toho nachzalung co ma prist po prvom roku alebo az po troch rokoch…
Mile opatrovatelky v Rakusku,citala som Vase príspevky. Je mi luto, ze nemozem íst opatrovat do Rakuska, som zdravotna sestra uz peknych par desiatok rokov opatrujem svoju dcerku 24 hod . za 46 EUR na mesiac!!!Nase socialne zakony su hrozne robene a schvalovane bezcitnymi ludmi!
ahoj mas pravdu len sme ticho lebo sme asi blbe ja ale pracujem uz tri roky bez agenturi ale ma to aj vyhody aj nevyhody trebalo by sa dako spolcit a vymienat si skusenosti pa pa
ahojky,ak mas vazny zaujem,ozvi sa mi na moj mailik a dam ti cislo na taxik
ahoj, poznam dopravu do Rakuska,pan Krestian tel.c. +421 903 171533, pridu a odvezu priamo,pa
ahoj.chcem sa ta spytat ci nevies nahodou ci musime podavat danove priznanie v rakusku?
kto by potreboval zakok alebo na trvalo-moje tel.cislo 0911 312 159 … serioznost a spolahlivost
ahoj,tiez mam presne od jula zivnost vo Wien ako Ty.s pozdravom Monika
Ahojte,
ak to este niekoho zaujima, tak daňové priznanie Typu B
Prvá strana je jasná :-ň
Druhá strana: ak bol príjem len v Rakúsku , nepíše sa nič, ak aj na SK tak banku a č.ú.
str.3 OddielV. Riadok 33: Príjem AT + SK ak bol
riadok 34: poistenie zaplatené za celý rok
riadok 35: Riadok 33 - 34 = riadok 35
strana 4: nič
strana 5: nič
strana 6: riadok 58 : suma z riadku 35
riadok 68: suma z riadku 58
strana 7: riadok 69: suma z riadku 68
riadok 70: vypočítať 40% z riadku
69
riadok 76: suma z riadku 70
riadok 77: riadok 69 - 70 = 77
riadok 78: 19% daň - vypočítať
riadok 79: príjem z Rakúska
riadok 80: iba príjem v AT bude 0
riadok 91: = 0
strana 8: ak iba v AT , nič, ak aj na SK - zaplatená daň
- bude buď na zaplatenie, alebo preplatok, podľa toho koľko peňazí bolo zarobených na SK
strana 9: riadok 114 - počet príloh a dátum a podpis
strana 10: z príjmu na SK ak je preplatok tak ODDIEL XV., dátum a podpis
Do Oddielu XVI- pomocné výpočty
zníženie základu dane na daňovníka:
Základ dane = suma z riadku 35
Riadok 70 = suma z riadku 70
ak bol preúplatok dane a SK- previesť SK na Eurá
----------------------------------
Tak to je všetko, ak sa mýlim opravte ma Wilma.
Ahojte,
obraciam sa na vás s otázkou k prblematike dobrovoľného zdravotného pripoistenia v AT.
Pracujem v Rakúsku na živnosť, kde si platím aj odvody (zdravotné. dôchodkové…).Nakoľko tieto odvody sa nevzťahujú napr.pre prípad úhrady nemocenských dávok,chcem si takýto druh pripoistenia uhrádzať dobrovoľne v Rakúsku. Na Slovemsku som si dobrovoľne platila takýto druh pripoistenia v SP, podľa zákona som však bola nútená toto zrušiť. Nemá niekto z vás skúsenosti s tejto oblasti?
Počula som, že je to možné, od min. poplatku asi 20 euro mesačne, prispievať musíte min. 6 mesiacov. Neviete poradiť kontskt, resp.čo k tomu potrebujete? Dá sa to vybaviť aj elektronickou formou? Ďakujem
Lenže cviete čo je zaujímavé ? Tiež som bola na daňovom pani Wilma popytať sa čo a ako.
Str. 3 oddiel IV riadok 33 a aj ostatné mnohé v tomto daň. pr. FO typ. B
Na Slovensku nemajú čo koho zaujímať príjmy zarobené v rakúsku.
Ešte ste okrem toho zabudli povedať jednu dôležitú vec.
Tie prijmy že by mali byť prepočítané na slovenské koruny ( tei z Rakúska myslím )
Ja mám skôr pocit že aj tá slečna ktorá sa so mnou rozprávala ( prac. daňového ) ani nevedela o čom hovorí.
Ono my totiž musíme podať daňové, ale nie tu ale v Rakúsku !!!
Moje známe ktoré sú teraz na svojom turnuse už si ho podali, ale nedostanem sa skôr k nim ako v sobotu.
A to daňové má formu čestného prehlásenia o zárobku.
Takže naozaj nechápem ako si môžu dovoliť na Slovensku žiadať taktiež ešte jedno a už vôbec nemienim prepočítavať moje prijmy na koruny.
Ja si robím priznanie tam a hotovo, dovidenia.
Veď v dvoch krajinách naraz sa nesmie.
na SK musite podat DP typu B ako uvadza p.Vilma podla rezidencie SR nizsie treba precitat,je to nulove DP ziaden problem pa
Wilma, ak mám príjmy len z § 5, t.j. r. 33 Daňového priznania /DP/typu “B” a na strany 4-5 DP nepíšem nič, načo potom podávam daňové priznanie typu “B” ? Na to stačí “A”, lenže príjem rakúskej živnosti nie je príjmom od “zamestnávateľa”. Oprav ma, ak sa mýlim.
Ja si to platím vyše roka je to niečo cez 13 eur mesačne a keďže som bola chorá tak som to už aj využila-treba si to vybaviť na SVA-soc.poisťovňa na počkanie