Opatrovateľky v Rakúsku

napísala si to prese ja som to už podala

Ja to nikomu nevnucujem , ale TIP A je o niecom inom, treba B, je jedno ci napisete ako prijem od zamestn., alebo zo zivnosti, v elektronickej podobe ak zadate vyňať prijmy zo zahraničia, vám zadelí nulu tak ci tak.
Tip A pisu zamestnanci na SK, nie zivnostníci, ktorým pre niečo nemôže vystaviť zamestnavateľDP, alebo ho chcú podať sami.

Ziadost ste dostali apolu s inými papiermi od SVA v takom zelenom obale.
Názov : ANTRAG auf Zusatzversicherung in der Krankenversicherung, v ľavom dolnom rohu má čislo 6003/2007-18 , je to treba vyplniť , hornú časť odstrihnúť a poslať na príslušnú SVA v AT. A este k DP, treba prečítať zákony , pri rodinných mi na SK povedali, že nič nepotrebujem, lebo oni pošlú patričné formuláre do AT, nakoniec som dokladala AT úradom 7 veci, tak radšej ho na SK podajte, je to vaša povinnosť, ak máte trvalý pobyt na SK, že sa má prepočítať na SK, to by malo byť jasné, veď Euro platí až od 1.1.2009 a DP sa podáva v SK za rok 2008. Či od zamestnávateľa, alebo živnosť je to v konečnom dôsledku jedno, ak to skúsite vyplniť cez Alfu, tak vás zadelí do rovnakých koloniek. Príjemný deň.W.

Este som zabudla, ano čestne prehlásenie, ale to som písala už pred rokom a kedže nemám viac ako 10 000 Euro, tak som od podávania a platenia oslobodená. To mi oznámili, už pri založení živnosti v AT.

ahoj, tak po roku ci troch? Ak mi napises mailovu adresu poslem Ti k tejto problematike viac, neviem ci zase dakoho neurazim ak to zverejnim pe vsetkých, vies ja sa stale preberám v zákonoch :-), je to moja slabosť. Wilma.

pani Wilma, ďakujem za info, žiaľ okrem E-card som od SVA nič nedostala. ale hneď si to idem vybaviť.

Vďaka za info.

prosím o info aké sú tie nemocenské dávky denne a na PN Vás musí uznať len rakúsky alebo aj slovenský lekár? ďakujem

Wilma, prosím poslať tie informácie aj mne, budem Ti vďačná. zdraví Baja

Wilma prosím na adresu bajka59@gmail.com. dik

Za rok 2008 je v Rakúsku do 10 000 Euro príjmu si oslobodená nielen od dane z príjmu ale nemusíš podať ani daňové priznanie.
Na rok 2009 sa hranica oslobodenia zvýšila do 11 000 Euro. Len nad túto hranicu podávaš daňové priznanie a platíš daň. Tieto info sú aj v novinách ktoré posiela každý týždeň Hospodárska komora na tvoju adresu kde pracuješ, ak si im zaplatila ročný poplatok .

Firma Krestián Spišská Nová Ves č.t. 0903171533 každý deň do 20 hod. jedna z najväčších prepravných firiem ak nie najväčšia, zatiaľ mám dobré skúsenosti

caute babi som tiez opatrovatelka v at.chcem vam len povedat ze tato praca je celkom zaujimava a ja mam s rakusanmi len dobre skusenosti problemy ktore som mala boli spojene len s slovenskymi sprosredkovatelkami ktore nevedia s kadial by este mali ziskat eura pre seba

Som velmi rada,ze sa snazis pomoct aj druhym to je v dnesnej dobe velmi vzacne. Na tejto diskusnej stranke by sme si mali pomahat a nie hladat chyby ako to dokazali napisat ine a byt jedna druhej oporou,co z tvojej stranky je to aj citit.Velky vdak za pomoc

Chcela by som vas poprosit o informacie ohladom Rak.zivnosti,co si mozem zahrnut do vydavkov a ako mam podat danove na Slovensku,cim viac to citam,tym viac sa v tom nevyznam…dakujem

Ahoj Zuzana,
na SK podávaš ako už bolo napísané typ B, dole je výpočet, ale ked si zamestnanec, keď máš živnosť, tak je to Oddiel VI.r.2 - zo živnosti , príjem prerátaš na SK , výdavky sú tvoje odvody v AT do poistovne, viac zaratávať nemusíš, riadok 9 a 11 je taká istá suma ako r. 2
strana 4: r.36 ako r. 11z predch. str.
r. 37 - výdavky
r. 42 - rozdiel
potom až Oddiel: IX. r. 59 ako 42
r. 62,64,66,67,68 ako 59 Ak si nemala príjmy od iného zam.
r. 69 ako 68, tu do riadku 70 musíš vypočítať 40% a odrátať or riadku 69
r. 76 ako 70 ak nebudeš odpočítavať r. 71 - 75, r. 77 podľa vzorca r. 69-r.70
r. 78 - 19%daň - vyrátať
r. 79 - príjem z AT
r.80 - ak máš príjem iba z AT tak ti vyjde 0
r. 91 - 0
potom až XVI.Oddiel
do okna vpísať :
zníženie základu dane na danovníka:
Základ dane= napísať sumu z AT
riadok 70= napísať sumu z r.70

To je všetko - veľa zábavy.

Ahoj Mina, niekto pracuje na živnosť niekto ako zamestnanec, sú dva spôsoby ako sa zamestnať ako opatrovateľk v AT. W.

Ahoj liva50,
zatial som zdrava, ale vybavovala si si to cez SK soc. poisť. alebo osobne? Viem od mojej kamarátky čo si zlomila nohu, na SK , že jej to pomohli vybaviť cez našu SK soc. poisťovňu, napíš o tom viac. Ďakujem. W.

Mám šťastie ,že som pár rokov v Linzi a sú tam všetky úrady-tak že vybavujem všetko osobne-toto konkrétne na SVA,Mozartstrasse 41 a stačí vyplniť jednoduché tlačivo"Krankmeldung"-potvrdila mi ho naša lekárka(môže byť aj odborná nie len všeob.)
a do 7 dní odovzdať a je to 10.-eur na deň,počas pobytu v nemocnici 20 eur,ale prvé tri dni sa neplatia.Preplácanie je cez účet slov.alebo rakúsky…alebo vám to odrátajú z Beitragu-z poistenia-vybavujú to rýchlo.

Ahoj som tiež opatrovateľ a robím v Rakúsku asi 5 rokov. Teraz neviem či treba podať daňové priznanie tu alebo nie. Znovu je u nás vela šikovných, čo si chcú na nás privirobiť. Nepáči sa mi to.
S pozdravom Peter