Dievcence,neviete nieco nove o Guter Engel?V minulosti sa vraj o nich pisalo.Zlepsilo sa nieco?Lebo podla ich stranky to vyzera nadejne.Poradite mi?Skusam viacere ag.a nechcela by som sa popalit.Lebo viacere iba slubuju a nic.POradte ak viete.Vdaka.
Nikto neporadi co sa tyka Guter Engel?
čaute vie niekto niečo o agen.vav díky
Ked odpracujes 5 rokov mas narok na alikvotnu cast dochodku. Skoda ze si zaregistrovana iba teraz kratko. Ak si mlada a deti este skolopovinne dostanes aj rodinne pridavky. ahoj.
Danka dakujem ti velmi pekne!5r je poriadne dlha doba,to tu isto tak dlho nevydrzim a nevies nahodou ci po roku nevznika uz nejaky narok aspon na čast dochodku?..mlada by som aj bola ale deti este nemam žiadne:-))
cau!ja som už volala aj na ministerstvo v AT,nikto nič nevie povedat,ale asi len s ZUSATZVERSICHERUNG-om(13,45 Eu/mes.),a len 16 týždnov,potom len na Slovensku(pribl.153 Eu).podla mna dobre vymysleli,ako živnostníčka nemáš nárok na iné.napíš,keby si sa dozvedela dačo.a čo sa týka PN?ja by som nechcela do porodu robit.
Ahojte dievcata
Ja som si nasla pracu cez tento portal -tal nechajte aj ine dievcence aby si nasli.
Jarka
Ja som cez sestry Fabianové nastupila pred dvoma týždnami a som velmi spokojna neviem či sa ešte dovoláš na tie čisla ale ja ti dam to moje 00436767188718 skus zavolat na toto čislo.
S rodinou som mala dohodnuté, že mi budú platiť SVZ, teraz keď prišiel šek na 860€, tak, je zle a už platiť nechce, od septembra len polovičné, t.j.70€.Ako mám ukončiť Werbevertrag? Ak viete, poraďte.
som na plnom invalidnom dochodku chcela by som pracovať ako opatrovateľka na živnosť v zahraničí,je to možné?alebo musím odovzdať in.dochodok,čo potrebujem pre vybavenie živnosti?dakujem.
Ahoj Jarka,
tých 850.- Euro, podávala si v AT daňové priznanie? Ak áno je to doplatok za min rok na penzijnom. Ďalej budú platiť ako min rok a o rok , keď znova podáš daňove, príde vyrovnenie. Preto je dôležité akú sumu na daňovom napíšete. V treťom roku sa bude zvyšovať aj zdravotné, len úrazové ostane na pôvodnej sume, už som o tom písala, ale bolo mi odpísané že zavádzam, tak toto je to zavádzanie. Ale o daňovom sa budeme baviť až príde čas. Dohodu s rodinou môžeš zrušiť aj ty, podľa zákona musíš dať výpoveď ku poslednému v mesiaci a dva týždne dopredu, ak to je normálna dohoda aj z dňa na deň. Len sa musíš odhlásiť na radnici a na živnostenskom pozastaviť živnosť, nie ukončiť, ale povinnosť zaplatiť SVA ti nepadá. Ak tých 860 je za tento 3. Quartál, tak to si musela teda priznať dosť. W.
A nepozerajte na chyby ja nepíšem slohovú úlohu
Inak to vyrovnanie bude na konci tretieho roka tak či tak za celé tri roky, tak pozor čo priznáte. A vypočíta sa podľa DP za tretí rok , ak pred tým žiadne DP nepodáte. Od 4. roka sa zvýši základ paušalne a kto zarobí viac a prizná, bude znova doplácať.
Ahoj"xenia". Citam,ze ty si si ziadala o zivnost v Salzburgu. pises o nejakej skratke SVA. Co to prosim je? Rada by som sla tiez do Salzburgu ale nedari sa mi najst agenturu ale ani priamo rodinu. Vedela by si mi nejak pomoct?
inavidný dôchodok sa neodovzáva,ale ak poisťovňa bude prehodnocovať tvoj zdravotný stav môže event. rozhodnúť, že sa zmenil, zlepšil a pod. a môže ti ho zmeniť alebo odňať, ale ak ho lekársky podložíš že to tak nie je, tak je to o.k.Pracovať môžeš doma, či v zahraničí. Ak chces robiť v AT skús nejakú serióznu agentúru, vybavia za teba všetko
prosím ťa mohla by si mi poslať nejaku webovu stranku kde si si ten elektr.prekl.slovník objednala?mala by som on záujme lebo čo to viem po nemecky ale je toho málo.dakujem
ahoj.už som našla na webe ten prekl.slovník a idem si ho objednať.stojí 88 eur.dík za info.
Ahoj Vierka…podarilo sa mi vygooglit "b1 2009 slowakia. je to 33 stran ale myslim ze stoja za to. pozerala som to len zbezne ked sa to tlacilo a myslim ze je tam v kocke vsetko. uz to len prestudovat. zajtra odchadzam na 2 tyzdne do Rakuska ,tak budem mat pokoj na citanie. Dakujem si uzasna,ze aj napriek niektorym slovenskym opatrovatelkam ktore nechapu ze sa da pomoct aj nezistne! pekny den
Odkaz pre Wilmu:
Ja sledujem túto netovú stránku krátko, ale vďaka Tebe Wilma som získala “bezprácne” veľa potrebných informácií. Osobne do AT opatrovať nechodím, ale zhromažďovaním informácií ohľadom AG, poistenia, daňových a iných povinností v AT pomáham svojej sestre. Chcem Ti Wilma poďakovať za to, že nám nezištne a hlavne rýchlo poradíš. Tých závistlivcov čo Ťa atakujú nevhodnými príspevkami na teto stránke si nevšímaj.
Zároveň Ťa chcem poprosiť aby si nám aj naďalej svojími radami pomáhala. S pozdravom Gitka zo Starej Ľubovni.
Želám krásne dni všetkým opatrovateľkám v AT. A dám Vám jednu radu opatrovateľky zo Slovenska: Keď si nechcete navzájom pomôcť v opatrovaných rodinách, tak si prosím bezdôvodne neubližujte. Lebo keď zasejete zlo, tak aj zlo budete žať. Alebo inak povedané: to zlo sa sa Vám v budúcnosti istotne vráti.
Ďakujem za pomoc ahoj
Ďakujem, pozdravujem v SL W.
Janka aj mňa zaujíma či si podávala daňové v Rakúsku na základe toho, že si mala príjem vyšší ako 10.000EUR.Ak tam nepracuješ viac ako tri roky a tvoj príjem nepresiahol hore uvedenú sumu tak doplácať môžeš len na základe žiadosti, ktorú podávaš na SVA s doloženým príjmom.