Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj Gitka,
všetko čo píšeš je pravda a ďakujem Ti. Ja si veľmi vážim Wilmu, pretože ochotne radí nám ostatným. Pre tých alebo tie, ktoré majú pripomienky na príspevky ohľadom nájdenia práce chcem napísať len toľko.
Kto nechce pomôcť, tak nech aspoň neubližuje. A kto chce pomôcť, pomôže rád.
Myslím, že dobre by bolo dozvedieť sa o agentúrach, na ktoré sa môžeme obrátiť. Veď tu píšu myslím, ženy, ktoré majú už veľké skúsenosti s hľadaním práce.

Dobrý večer p.Monika.Prosím vás ak viete číslo na p.Bielikovu alebo jej e-mailovu adresu na Slovensko prosím vás pošlite mi to na moji e-mailovu adresu ale asresu jej bydliska.Pretože to číslo ktoré ste uviedli na tejto stránke nieje dobré.Dakujem pekne! Prosím čo najskor odpovedzte! :-)…mjanosova52@g-mail.com

ja som pracovala cez Fabianove,skoro som aj skoncila.ked vtacka lapaju,takze tak.to by som vam o nich teda napisala desiatky stran.posudte sami.posledne od nich odislo najmenej 10 zien.som prec od nich uz rok a este stale problem neskoncil.atd.

vie niekto poradit prosim.je pravda ze rodina dostane 3000,a potom 550 mesacne ,aby nam z toho platily odvody?mam velmi dobre miesto,zlatu babku.ale ta neter ,ktora vsetko spravuje je zla.nechce nam dat tych 142.oni to musia ziadat na urade,mam pocit ci to uz aj nepobera.neter mi povedala,vraj to je iba dobrovolny priplatok,ked ma opatrovana osoba nizku penziu.naozaj budem velmi vdacna,ked niekto vie a napise ako to je

ahojte diavcata…toto forum je super,clovek sa tu vela dozvie a najde pomoc.touto cestou vas chcem poprosit ci neviete o nejakej praci v rakusku ako opatrovatelka…mam kurz,nemcinu zaklady,ale ucim sa.uz mam aj vsetky papiere prelozene do nemciny.mala som uz ist ale mi to krachlo a teraz sedim doma a potrebujem uz zarabat…ak mozem poprosit,tak aspon cislo na dobru agenturu ktora nepyta peniaze vopred…ak sa niekto zlutuje tak srdecna vdaka…evkaeast@azet.sk

Neviete ako na rodinné prídavky, na úrade ma odbili , že nemám na ne nárok som vydatá a manžel na Slovensku nezamestnaný od mesiaca Júl. ďakujem

Tento príplatok dostávajú len rodiny ktoré majú 2 opatrovateľky a je určený výhradne na vaše poistenie a stravu-ak sa to sociálne dozvie ,že vám to nedáva tak jej to okamžite vezmú-poznám jeden prípad kde sa tak stalo

Skús agentúru SLOVCARE,nájdeš na nete. Dopredu neberú polatky, ani za sprostredkovanie, ale dávajú málo zarobiť. No za pokus to stojí. B

Opravujem SlowCare

ano myslis kosicanku velmi solidna je na nu spolah cauko!

Zavolaj sestram Fabianovym mne nasli do troch tyždnoch som spokojná a poplatok je 30% z prvej vyplaty čO bolo iba 210€ už som tu pisala ich čislo tak si nájdi vela uspechou.

ahoj,prosím ťa,budeš taká dobrá,dala by si mi kontakt na tie sestry fabianové?ďakujem

Ak si vydatá a manžel je na SK a poberá RP v AT mas narok na diferencialny doplatok, t.z. rozdiel medzi SK a AT. To záleži od veku dieťaťa, ak je VŠ tak od jeho možného príjmu aj. Žiada sa to do 15 decembra, skôr ani nevybavuj, len sa snaž si prečítať v tejto diskúsii príspevky, skor od začiatku, kde to bolo ešte ako tak zaujímavé a poučné, teraz je to len inzercia. Bud trpezlivá nájdeš tam užitočné linky a budeš múdrejšia, čo sa toho týka, nedá sa o tom písať dookola to isté. :slight_smile: Pekný večer W.

Dakujem pekne pohľadám, no maš pravdu je tu kopa inzercie ale dam si namahu. Ešte raz ďakujem.PS: manžel nepobera nakoľko je nezamestnany a ja som živnostníčka , teda mu pozastavili vyplacanie dávok. T.č. sme bez nich teda môžem a musim žiadať celú časť . Mne nadobudne oznamovacia povinnosť až vtedy, keď sa manžel znova zamestna a začne dostavať prídavky zo Slovenska a to ja musim oznamiť v rakúsku . Táto časť mi je jasná !

ahoj vally,sestra robi tiez u jednej starej pani,strieda sa este s jednou pani po tyzdni.Odvody si plati sama.To znamena,ze rodina by mi mala platit tie odvody.Kde sa mozem ohladne tejto veci informoavt?Viem,ze stara pani dostava peniaze,nakolko je ma nejaky stupen invalidity.Dakujem

Mila Vilma,rada by som Ta poprosila o radu. Nevieš ako to je s tou volbou poistovne ktoru sme si tu mali vybrať ak nie tak nam ju pridelia. Bola som v tom že ked si to vyberiem automaticky mi to bude stahovane s pensionversicherung ale teraz mi to prišlo ako pripoistenie na dochodok so spiatočnou platnostou od vtedy ako mam živnosť dakujem ak budes taka dobra a najdes si cas na odpoved skypka

pozdravujem ta wilma!som prvy raz na tejto stranke a som velmi rada ze sa nasla taka ochotna baba iste s velmi dobrym srdieckom co rada pomoze prosim ta aj ja o radu bola som v rakusku ako opatrovatelka vraj na r.zivnost lebo mna tam zavolala na rychlo moja znama a nemam v ruke ziadny dokumentiba vcera mi ta znama doniesla odtial postu ale zial bohu neviem ani ja ani ona co to za dokument pretoze neovladame dobre nemcinu pisem tinazov ak vies prosim ta odpis a co s tym,?mne sa zda ze je to ukoncenie endigung der gewerbeberechtigung a dole je datum 1208 2009rechtswirksamkeit der endigung ak vies nieco co to je a okolo toho porad prosim vopred dakujem cauko!

Renata,chcem sa opýtať či sestry Fabianové pomôžu s vybavením živnosti, sú nápomocné keď sa s rodinou opatrovaný nezhodne?
Sú agentúra v AT? Ďakujem za odpoveď

Viete mi niekto prosím vás povedať ako to chodí s materskou? Pracujem v Rakúsku riadne prihlásená na živnosť, rodina platí za mňa odvody spoľahlivo. Ak otehotniem mám nárok na materskú z rakúska? Ako dlho musím pracovať v Rak.?

Vally to je fakt pravda??? Je na to zákon v AT? Ja tiež pracujem v rodine, sociálne mi nevyplácajú a na stravné mi dajú 100 EUR na 2týždne!!! pre babku a mňa.Vďaka. Marika