Opatrovateľky v Rakúsku

Ďakujem veľmi pekne, žiaľ, túto možnosť považujem za poslednú. Ale, asi mi nezostáva nič iné. Takto oklamali aj moju kolegyňu.

Danka, p. Grula je slovensky pravnik z Konfederacie odborovych zvazov Slovenskej republiky, ktory pracuje v AT - v Rakus. odborom zvaze, pomaha nasim ludom pracujucim v AT. Jeho c. t. v AT 004366488525652, pevna 004315344439243. Ale pozor! Pracuje vo Wiedni od utorka do stvrtka, v pondelok a piatok v SR. Je velmi ochotny a mne pomohol. Vela zdaru!

Tento pán mi nedvíha telefón. Ďakujem za radu.

Ten email, čo uvádzaš, to má Lučenská agentúra Dany Trenkovej Ihre.

Neboj sa, budeš milo prekvapená.

Ahoj, nie poslali mi Krankelmendung, ale preložený do slovenčiny a potom mi poslali dvojjazyčný, takže mám až 3 druhy, v podstate to isté.

To, čo Tebe povedali už neplatí tento rok, sociálna poisťovňa na Sk nemá čo riešiť Tvoju PN, keď si poistenec v Rakúsku, čo má SVA s naším SK tlačivom spoločné? Nič, asi tak, prečítaj si čo som písala hore vyššie, ahoj.

Ešte raz, Krankenmeldung vypisuje lekár, ako ho môžeš Ty vypísať to je doklad o Tvojej PN, potom ho posielaš do SVA, originál, všetko si prefoť, dobre je poslať to faxom, aj poštou doporučene, do 2 týždňov treba ísť na kontrolu, znova až trvá PN lekár vypíše ďalší Krankelmendung, a znova dookola to posielaš, až kým Ti neukončí PN. Mirka

Ahoj, ja som tiez zacala teraz v oktobri pracovat ako opatrovatelka pri 82 rocnej babke, tiez jej vsetko nerozumiem, taktiez kadeco rozprava, ale ked je v poriadku tak sa s nou da rozpravat, aspon to rozumiem, co potrebuje. Tito stari ludia zle reaguju na zle pocasie a vtedy viacej su mimo, tiez mi to trva pochopit, ze babka nie je OK, vtedy ju musim nechat na pokoji.

Prosim opatrovatelky, ktore su v meste Schwaz keby sa mi ozvali, idem tam 22.12. do 8.1.2011, rada by som sa tam s niektorymi stretla, lebo strasne je byt sama, bez niekoho zo Slovenska, nemat sa s kym porozpravat. Byvam nie daleko od kostola v meste.

Mirka, ďakujem veľmi pekne. Zajtra mám kontrolu u lekára, tak mu to dám vypísať. (To vieš, dedinský lekár s tým nemá žiadnu skúsenosť. Ani ja!) No a naša sociálka - minulý rok mi veľmi pomohla - tvrdí, že Rakúsko uznáva aj naše PN. Majú tam na to ľudí. (Hovorím o Viedni.) Ešte raz ďakujem a prajem krásny večer. Eva

Ahoj, vďačne, až som pomohla, som rada, ja som tiež bola prvá u mojej lekárky, čo vypisovala do Rakúska, viem, že to bolo správne urobené, lebo už mám aj peniaze na účte je to okolo 227 euro, takže odporúčam tento postup. Ahoj.

Dobrý večer, viete mi niekto poradiť aké je číslo formulára pre potvrdenie o návšteve školy a kde môžem nájsť preložené tlačivá z nemčiny do slovencčny, minulého roku to tu niekde bolo a neviem to nájsť, ďakujem vopred.

Ak si chcem prerušenú živnost znovu obnoviť, potrebujem k tomu opätovne výpis z registra trestov úradne preložený. Pýta to agentúra. A keď si prekladám živnosť do iného kraja v Rakúsku, SWA sa platí vždy na rovnaké čislo účtu SWA alebo je to na tú ktorú pobočku v tom kraji, a už aj iné číslo účtu ako som platila doposiaľ.

Ahoj, hore máš 3 linky, choď na ten kde sú daňové povinnosti, tam máš všetko, ahoj.

Odvody platíš na tú adresu, ktorú máš na šeku, to je jedno kde si.

Ahojte. Konci mi platnost karticky poistenca po roku. Ako sa vybavuje nova? Dakujem za radu.

Ahoj Loli, môžeš mi prosím Ťa poslať kontakty na rakúske agentúry, predovšetkým na tie, s ktorými si bola aj Ty spokojná. Budem Ti veľmi povďačná. Gabika. Som začiatočník. gake68@azet.sk

Pôjdeš na zdravotnú poisťovňu v mieste bydliska, vypíšeš tam prehlásenie, že Tvoja práca naďalej v AT trvá a na počkanie Ti vypíšu novú kartičku.

Pre Ammu: Kartička poistenca: Treba ísť do zdravotnej poisťovne, s ktorou máš zmluvu, vypísať žiadosť, podpísať a oni Ťa vyzvú keď bude vystavená kartička. Žiadosť treba podať už teraz. Doba vybavovania môže byť aj 30 - 50 dní. Záleží od ochoty úradníka.