Opatrovateľky v Rakúsku

Súhlasím Sisa, fakt je, že sa navzájom radšej potopíme, ako máme pomôcť. Ale výnimky potvrdzujú pravidlo a je len na nás, aké meno budeme mať v Rakúsku aj naďalej.
Pre IFU - máš pravdu. Aj my sme nemuseli mať veľký plat, keď bol kurz koruny a eura pre nás výhodný. Teraz je to iné. A to je problém, ktorý my nevyriešime, len sa musíme snažiť ukázať, že sme lepšie. Ako opatrovateľky a ľudia.

Ja mam trocha odlisnu otazku. Chcela by som vycestovat do Rakuska ale moja situacia je taka, ze sa nema kto postarat o moje 2 deti. Preto by som chcela zabezpecit opatrovatelku, len nemam ziadnu predstavu o tom, kolko treba takej opatrovatelke zaplatit. Tak by som chcela poprosit ci niektora z vas ma takuto skusenost. Urcite niesom sama, ktorej nema kto strazit deticky. Ak to vadi, ze je to trocha odlisna otazka prepacte. Vdaka.

No to je prave to, ze kazdy z ulice moze pracovat ako opatrovatelka v Rakusku. V uctarni ste boli vsetky viacmenej na jednej vzdelanostnej urovni, to je to, ze tie intrigy robia väcsinou opatrovatelky, ktore si sami neveria, a tak robia intrigy, aby sa lepsie uplatnili.

Zazila som to na vlastnej kozi. Radim Ti, daj svoje deti, ked uz musis, do opatery nejakej Tvojej vlastnej pribuznej, a este jej za to zaplat. Budes mat väcsiu istotu, ze sa Ti o deti postara svedomito. A ked este dostane za to peniaze, bude Ti aj vdacna. Vela stastia.

Aha, tak to by bolo asi najlepsie, lenze taku moznost nemam, ale deti mam starsie (12r a 16r.), asi sa moc neda na nejaku cudziu osobu spolahnut. Musim o tom popremyslat vdaka. :slight_smile:

Je rozdiel, či bola živnosť pozastavená, alebo zrušená. Ak bola pozastavená, je potrebné len nahlásiť Wiederbetrieb. Preložený VRT treba znovu len v prípade, ak bola živnosť zrušená. SVNR ostáva stále to isté, je to ako naše RČ: Odvody treba zaplatiť tam, odkiaľ ich poslali.

Je to formulár E 402, zadajte si to do vyhľadávača, nájdete ho v SJ aj NJ.

Ďakujem veľmi pekne za pomoc všetkým, záležitosť je už vyriešená.

Presne tak som to myslela.

Ahoj momentálne SVA neposiela peniaze, dáva ich na účet poistencovi a potom v ďalšom štvťroku ich odráta od sumy, ktorú treba zaplatiť a platí sa len ten rozdiel, ale od januára bude možnosť, že peniaze vyplatia, treba tam zaslať žiadosť. Ahoj.

Pekný den, chcem dať do pozornosti - daňové priznanie robím slovenské aj rakúske, cena 50 eur.

Ahoj, skadiaľ si? Ja od Topoľčian. M.

Necestuje z Vás niektorá v pondelok ráno z Bratislavy do Bregenz vlakom? Rada by som sa pridala k Vám, nakoľko vlakom cestujem prvýkrát.

Takže vedomosti, ktoré som získala. Po 14 dňoch sa zasiela Krankmeldung - Kolonka práceneschopnosť- skutočný začiatok PN ako na pôvodnom doklade /napr. 01.12./, dole ako je pečiatka lekára sa píše skutočný dátum teda. napr. 14.12.2010 - to je vlastne potvrdenie kontroly u lekdára.

Popros nejakú pani, ktorá je na dôchodku na 2 týždne, keď jej daš 150 eur bude rada, že si môže privyrobiť a tie staršie dámy to s deťmi vedia najlepšie. Neobracaj sa na rodinu, aby Ti to raz nevytýkali. Keď si z mesta, daj inzerát, mnohé dôchodkyne nemajú pomaly ani na nájom z mizerného dôchodku 300 eur, nemôžu si toho vela dovoliť, ani práce pre nich niet, a sú to milé babky. Mnohé svoje deti majú v cudzine, sú úplne samé.

Budes taka dobra a napises, ci Ti pomohol ten slovensky pravnik alebo si to vyriesila sama?

Keď som pred rokmi začínala, bola moja prvá striedačka mladá Rumunka. Svedomitá, hovoriaca nemecky, šikovná. Pomohla mi veľmi a sme v kontakte dodnes.

Uz som si to overila v Rakusku, vo Wiedni mi povedali, ze potrebuju aj k obnove živnosti opatovne vypis z registra trestov a v tom kraji, kde by som si mala preniest zivnost, povedali, ze nepotrebuju. Pytala som sa preto, ze agentura ziadala odo mna opatovne predlozit vypis a uradne prelozit, aj ked mam len prerusenu zivnost. Ja som o tom pochybovala, ze to naozaj je potrebne ked len obnovit.
A za tie odvody. To bola kolegyňa. Jej neprisiel sek do konca novembra z dovodu prelozenia zivnosti, tak tam volali, aby poslali a oni poslali len papier, co chodi, ako prilohu, bez toho, ze by uviedli cislo uctu, preto sme sa pytali ci cislo uctu pre SWA zostava to iste a stale je to na centralu do Wiedni a nase SVNR to je len ako variabilny symbol, to je jasne, ze zostava. Myslela som, ze ked som napriklad v Grazi tam platim na cislo uctu SWA ine, ako ked som v Linzi, ze pobocky SWA maju svoje samostatne úcty.

No neviem kto odkial je :), ale ja som z Presova.

Prosím Vás poraďte mi, kde by som mohla nájsť tlačivo na daňové priznanie v Rakúsku. Ďakujem.