Opatrovateľky v Rakúsku

Vyriešila to agentúra v mojom mene.

Ahoj máš mylné info, pretože ja som teraz maródovala a poslali mi peniaze na moj účet, ja som poslala žiadost na SVA, nech mi pošlú peniaze na môj účet a oni mi poslali asi po dvoch týždňoch od odoslania žiadosti, ináč neviem, ktorá písala, že tam má byť aj dátum kontroly, na tom tlačive nič také nie je, takže ja som to tam ani nemala a všetko bolo ok, všetko som robila tak, ako písali hore dievčatá a peniaze už poslali, dufam, že som pomohla, prajem všetkým pekný deň.

Na stránke bmf.at v časti Formulare je všetko aj v slovenčine, aj s vysvetlením.

Pre daňové priznania je zvlášť téma.

Prosím kontaktujte ma, mám záujem o daň. priznanie - slovenské. Ďakujem. Helena

Ahoj, nie nemám mylné informácie, len treba pozorne čítať, ja som napísala momentálne a nie niečo iné a informácie mám priamo z SVA, a že treba požiadať o zaslanie peňazí som napísala tiež, len čítať treba čo je napísané. Ahoj.

Dievca neblazni prejav svojim detom trochu dovery uz nie su take male a uvidis ako to pekne zvladnu a ked ich potom pochvalis ake budu na seba hrde. Ja som musela nechat 9r a 16 r a klaplo to aj ked som na zaciatku prezivala trochu strachu, ale ked sa s nimi spojis denne cez internet budes spokijnejsia. Daj im instrikcie koho volat keby daco a usetris kopu penazi. Ved uvaz naco sa budes v rakusku trapit ked das prachy opatrovatelke. Drzim ti palce,

Dobry vecer. Poradite mi co mam robit, ked v At mam zivmost, ale uz mesiac som doma bez prace, do konca roka mam poistne zaplatene, v januari si chcem najst pracu, musim to zahlasit alebo pozastavit zivnost? Mozem zostat doma len tak bez prace? Nehrozia mi nejake postihy? Dakujem.

Živnosť sa dá pozastaviť aj spätne, pokiaľ si chcete nájsť prácu doma, tak ju treba zrejme zrušiť. Doma môžte byť, len ak nezrušíte alebo nepozastavíte živnosť, budú vám chodiť šeky.

Ahojte vsetky opatrovatelky v Rakusku. Pracujem do 23.12. a potrebujem sa dostat domov na Stedry den. Poradi mi niekto? Mozem vycestovat uz vecer o 22.00 h., dakujem.

Lucinka, ak sa dozvies o tejto agenture nieco, prosim Ta napis mi, aj ja som sa u nich zaregistrovala.
Marta

Dievcata, ma niekto skusenost s agenturou jobrent, ktora sidli v Nitre? Napiste prosim, chcem vycestovat a nechcem naletiet. Dakujem. Marta

Zavolaj firmu Macinec, jazdia aj Stedry vecer. 0907 568 833

Ahoj Marta. Ja som tiež chcela ísť cez túto agentúru, ale nič som dokopy o nich nezistila. Pozerala som diskusné forum na profesii a boli tam aj negatívne, ale aj pozitívne ohlasy, tak neviem. Skúšala si im volať?

Ahojte, chcem sa vás opýtať kolegyne, je niektorá z vás tieto dni v oblasti Štajer a konkrétne v Steyr-Gleink? Som tu v tejto obci a ak niektorá z vás je tu tiež, môžte mi napísať sms alebo brnknúť a ja zavolám späť. Chcela by som sem-tam mať pauzu so Slovenkou, som tu do 27.12. Ozvite sa, ďakujem. Pá.

Caute babenky. Prosim vie mi niektora poradit spolahlivu agenturu? Dakujem zatial.

Ahoj, môžem Ťa porosiť, napíšeš aj mne niečo o tejto agentúre. Ďakujem, Helena.

Prečítaj si fórum na profesii, ja by som im moc neverila.

T.č.: 0944 343 686 - na toto číslo sa môžte ozvať niekto, kto z vás robí v Steyr-Gleink.

Peknu nedelu vsetky opatrovatelky. Mnohe z nas stravia Vianoce tu v Rakusku opatrovanim starych ludi. Ked mi niekedy v minulosti niekto povedal, ze robi v Rakusku pomyslela som si ako mu je dobre, ma peniaze, spozna cudzi svet. Ale az teraz som sa presvedcila, ze to tak nie je. Ten, kto ostane pracovat v Rakusku musi prejst dost tazku kalvariu, kym sa adaptuje. Je to o silnej voli a niekedy aj o pude sebazachovy. Pracovat u cudzich ludi, znasat niekedy ich vrtochy, prisposobit sa novemu rezimu, novym podmienkam. Su to tyzdne odriekania a neskutocnej samoty. Najma vecery a noci su psychicky narocne a mnohi tento tlak nevydrzia. Treba si najst aktivity, ktore nas udrzia v poriadku. Vela citat, ucit sa nemcinu, pocuvat hudbu, kontaktovat sa internetom so znamymi. Prajem nam vsetkym prijemne vianocne s sviatky a vela, vela sil, psychickych i fyzickych v nasej praci. Eva.