Internet-Hoffer - musím si kúpiť k Internetu aj čítačku kariet /vsunutie do USB kľúča z boku/. Môžem kúpiť aj na Slovensku? V príručnej knižke sa píše aj o karte, ktorá sa vsúva z boku, ale dostala som len SIM kartu. Ďakujem.
Iba by som doplnila, že tie, ktoré neovládajú nemčinu majú možnosť si to prečítať aj v slovenčine, lebo SVA vydáva brožúrku Živnostenské, sociálne poistenie základné informácie aj v slovenčine. Podotýkam, že aj tu je treba poriadne rozumieť textu. Ak sa nesnažíte získavať rôzne informácie napr. na takýchto poradách, tak aj to bude pre niektoré zložité. Prosím, najprv si prečítajte a potom dávajte otázky, možno Vám niekto poradí.
Chcem poprosiť o radu. Mám nezamestnanú dcéru a tak mám do 21 rokov nárok na ňu na rodinné prídavky. Pokiaľ nepoberá samozrejme dávky v hmotnej núdzi. Neviem aké tlačivá k tomu potrebujem. Ďakujem za radu.
Samozrejme jedná sa o rodinné prídavky, keď pracujem v Rakúsku.
Zitaka, v hofferi si kupis USB modem spolu s kartou. Tu vlozis do modemu a nainstalujes. Myslim, ze samotnu sim kartu samu nepredavaju. Jedine, ak ju mas od niekoho, tak si mozes modem kupit napr. na Slovensku.
Mozes si pozastavit 17 mes. nazad, ale podmienkou je, ze si nebola napr. u lekara na vysetreni. Ale poplatky-odvody platis do datumu, pokym si nepoziadala o pozastavenie. Takze to mas vlastne jedno.
Chcem Ti pomôct, od 22.12 do 5.1. som v Rakúsku, ozvi sa mi AT mobil O68183158203, SK mobil 0918697586. Som z Prešova, možeme sa po 5. januári stretnúť.
Prosim o radu: prisiel mi sek z WKO na zaplatenie tzv. Grundumlagen 5O eur - clenskeho. Platite to? Pracujem bez agentury. Dakujem za radu.
Milá Sisa. Potrebuješ vyplnený formulár Beih 1 a potvrdenie úradu práce o zaradení dcéry do evidencie nezamestnaných. Na niektorých Finanzamtoch ešte vyžadujú potvrdenie, že dcéra nepoberá sociálne dávky. Ale to Ti už potom povedia, čo ti treba dodatočne doložiť. Pretože čo Finazamt, to iné podklady a dokonca aj čo úradnik, to iné podklady! Veľa šťastia a pevné nervy.
Ahoj, ja sa chcem opýtať, tento mesiac do 31.12. mám PN, ale chcem prerušiť živnosť, môžem tak urobiť ku koncu decembra? Ďakujem za radu. Zuzana
Samozrejme sa to musi platit, podnikame a automaticky sa stavame clenmi hospodarskej komory a za to sa plati clensky prispevok. Pekny den.
Ďakujem za odpoved. Zle som asi napísala otázku. Na USB kľúči na boku je otvor, kde sa páčka dala otvoriť. V príručke je napísané Micro-SD Karte. To by ma zaujímalo, či aj na boku sa má vsunúť karta?
Julka, ďakujem Ti pekne. Pekné vianoce.
Ahoj, ja som velmi rada, len ani neviem ako by si mi mohla pomoct.
Áno, je to Tvoja povinnosť. Platíš len raz ročne.
Ahojte, som cez sviatky v Rakúsku a chystám sa aj piecť, viete mi poradiť aká múka je tu polohrubá? Ďakujem a všetkým prajem krásne Vianoce, ktoré ich strávia mimo domova!
Ahoj, pravdepodobne máš ten istý modem ako ja, a ten otvor na boku slúži na vsunutie pamäťovej, nie SIM karty.
Ja kupujem v Rakúsku múku “Universal” tá zodpovedá našej polohrubej. Veľa šťastia.
Ja som to urobila mailom, ale žiadali potom ešte oskenovaný podpis, alebo zaslať faxom. Nemusíš posielať ani poštou.
Ahoj, môžeš mi poslat original Rechnung. Dik.