Opatrovateľky v Rakúsku

Tak keby si bola taka dobra mozes napisat blizsie info o tej agenture cez postu. Dakujem.

Nerobím cez nich, ale zdajú sa byť seriozni, majú rak. partnera, rodiny vačšinou v Steiermarku, celkom rýchlo mi ponúkli rodinu, ale už som mala, ani sa tam veľa neplatí.

Je to strašné, ale píšeš ako keby len opatrovatelky na cestách zomierali.

Ahoj Ria, prosim Ta, mozes mi napisat ci sa plati poplatok aj rakuskemu partnerovi? Som zvedava, lebo ja som tiez v agent. na Sk, ale platim aj rakusku stranu, co sa mi nepaci velmi, rodina plati len rakuskej strane, my Op aj tam aj tam. Vdaka, pekny silvestrovsky vecer vsetkym.

Dobrý deň dámy. Má niekto kontakt na agentúru CURAVITA? Mohli by ste tu napísať niečo o tejto agentúre, akí sú, koľko sa im platí sprostr. poplatok, koľko na deň a v akom kraji ponúkajú rodiny? Či ste spokojné atd… Dík veselého Silvestra vám prajem.

Ahoj, cez aku postu? Ja len cislo mam, a tam zavolat treba. On je super pan, rad pomoze, je to carita, poplatok na rok 100 eur, celkom sa da. Cislo: 00436646255930, Herr Harald Panzebok.

Ahoj, myslel na moj nick cez postu :slight_smile: A dakujem za info, mal som vidim zle zdroje. Lebo oni vraveli, ze sa plati 600 E na rok. Ty pracujes ako opatrovatelka cez ich agenturu? A kolko sa plati vo vorarlbergu SVA mesacne, nevies nahodou?

Poradte mi prosim, mam 2 mes Zivnost, vcera mi volala rodina, ze mi pani umrela, nakolko mam papiere u rodiny, 5. 1. idem na pohreb, vziat si veci. Ako mam postupovat, mam si ja alebo oni pozastavit zivnost, nemam pracu, nebola som cez ag. A potom tu musim si platit zdr. poist. ako dobrovolne nezamestnaná? Alebo neprerusit platit143+14 pripoistenie nadalej co je problem, kedze prijem nemam Mam hroznu smolu a 55r

Rýchlo si hladajte prácu, nič nepozastavujte. Však chcete robiť v zahraničí nie: Dobrá je agent. VaV Slovakia Presov napr.

Ahojte, prosim vas, kupila som si v hoferi BOB internet. Pytala som sa predavacky, ci to je bez viazanosti atd. atd. Povedala, ze k tomu nepotrebujem nic, len si kupit tento balicek. No po zakupeni som zistila, ze internet mi sice ide (je to bez viazanosti atd.) ale na jeho dlhodobejsiu funkcnost potrebujem mat ucet v banke (Erstebank). Inak sa mi neda kredit dobit, len cez banku. Zakladat si len kvoli tomu ucet v banke sa mi zda zbytocne. Nema s tymto niekto skusenosti? Dalo by sa to vybavit aj cez Slovensku sporitelnu (ved to je v podstate to iste). Ide len o to, ze tam potrebujem zadat ucet banky, aby mi mohli dobijat kredit. Dakujem.

Prosím Vás, mám možnosť ísť opatrovať cez agentúru Caritas, už mi niekoľkokrát volali, hovoria so mnou len po nemecky a ja sa neviem rozhodnúť, máte s nimi nejaké skúsenosti, budem môcť sa od nich odpojiť kedy po roku? A ako je to s ostatnými agentúrami, opatrovala som v Rakúsku ešte len pol roka, budem vám povďačná za vaše rady, Eva.

Dobrý deň, prosím Vás veľmi pekne ak Vám to nevadí o zaslanie podrobností, ohľadom tejto agentúry, nakoľko by som aj ja chcela ísť pracovať do Rakúska a nemám s týmto skúsenosti. / Neviem sa rozhodnúť, cez akú agentúru by som mala ísť. / Veľmi pekne ďakujem, prajem krásny večer.

Ano, tam hovoria len po nemecky, a na pani Lilian Stelbaum si treba dať pozor, líška mazaná, ak práve súrne potrebuje, ste vzácna, potom už nie. Klame a dosť často sa tu stáva, že pláca nepríde načas, alebo sa akože pomýlia a pošlú menej.A rodiny majú len tie najhoršie, vlastná skúsenosť. Robia aj hodinové opatrovanie.

Dievčatá, čo tak Marian Weber, Slov-Care, Office … Sú to slov. agentúry, hovoria vám niečo? Obávam sa, že všetky chcú si len zarobiť, vyžmýkať ťa a odhodiť, lebo na rade je ďalšia, aké mate vy skúsenosti? Ďakujem.

Ty píšeš o Care ring, nie Caritas. Ja mám s nimi dobré skusenosti, aj s pani Lilian, peniaze mi poslali načas, žiadne zmluvy sa nepodpisuju, iba si stiahnu z každej výplaty asi 40e.

Pre Natáliu, ja mám yess od Hoffera, tam, ked ti skončí tento kredit, ktorý je v štartovacom balíčku, si dokúpiš Ladebon, myslím, že je to za 20€ 2GB, zaplatíš tam a žiadny účet v banke nemusíš mať, iba ak by si si chcela dobíjať cez internet, musíš mať otvorený účet v banke. Ja to využívam už skoro rok.

Prosim Vas, ako mozem odist od agentury a pracovat pre rodinu bez agentury. Budem platit nejaku pokutu, ak zostanem v rodine, ktoru mi našla agentura a rodina tiez chce zrusit zmluvu s Rakuskou agenturou. Poradte mi do pondelka večer, dakujem Jarmila.

Prosím kto má skúsenosť s kartou na net s Hoferu? Kúpila som si to aj s modemom, vie mi niekto poradiť kolko to vydrží? Ďakujem.

Ukončí spoluprácu s agentúrou, lebo už viac nepotrebuje opatrovateľku a ty si musíš pozrieť zmluvu, za akých podmienok si ju podpísala. Držím ti palce, veľa žien to robí, lebo poplatky pre rodiny a opatrovateľky sú neprimerane vysoké.

Ahoj a kolko si zaplatila za net s modemom v hoferi? Chystam si vziat notebook a tiez si chcem zriadit net. Vdaka za odpoved.