Asi si si kupila Yees net, takze tam mas startovaci balik ,aj nejake volne data, ale musis si to potom dobijat. A vydrzi Ti to pokial Ty vydrzis v At.
Stalo to 50 € aj s modemom, ale kolko je z toho kreditu a kolko to vydrzi to netusim.
Co je lepsie-Yess alebo Drei? Najvyhodnejsie? Kto sa vyzna, nech odpovie.
Pekný večer. Vie mi niekto poradiť ako je to s rodinnými prídavkami ak som v priebehu roka menila oblasť a 2 mesiace som bola doma, i napriek tomu som si platila všetky odvody. K čomu je viazané vyplácanie k zmluvám pobytu odvodom? Ďakujem.
Štartovací balík stojí 50 eur a máš tam 3GB.
Ahoj, si vo Schwazi alebo doma?
Mám takú skúsenosť, že ak platíš odvody a nepracuješ, tak za to obdobie prídavky na deti nedostaneš. Musíš aj platiť aj každý mesiac odpracovať aspoň niekoľko dní. Žiadosť by si mala podať na tom finančnom úrade, kde teraz momentálne patríš, čiže kde teraz pôsobíš, alebo si pôsobila k 31.12.2010.
Dobrý večer, počula som, že od 1. januára sa zvyšujú odvody do SVA z minim. vymeriavacieho základu na 151 EUR / mes. Viete o tom, milé kolegyne niečo viac? Je to pravda? Za odpoveď ďakujem, Ema
Dopĺňam: presná suma je 151, 51 EUR, vraj sa zvýšila sadzba o nejaké desatiny %- preto to zvýšenie. Viete o tom niečo? Ema
Ja som minulý rok neodpracovala jeden mesiac a dostala som rodinné za celý rok.
Drei ma lepsie pokrytie ako yees a na dobijanie je to vsetko rovnako priblizne, musis zvazit, ze kolko pouzivas pc. Najlepsie je na pausal, pokial mas aku taku istotu v praci. Vtedy je to lacne a mozes vela volat a pod., ani to neminies kazdy mesiac. Ja mam za 15 € mesacne 15 GB drei je to super. Vyuzivame ho obidve.
Ja o tom neviem nič, ale pochopila som to tak, že by sme mali až po 3 rokoch podnikania platiť zvýšené odvody.
Ja by som reagovala na to, čo sa týka zvýšenia odvodov. Mne chodí domov pošta a tam je jasne napísané za každý mesiac sa zvyšuje o 50 eur to znamená, že doteraz sme kvartálne platili 144 a niečo, a po novom budeme platiť mesačne viac o 50 eur. Mala by nám to rodina dať tú celú čiastku. Ale teraz kde som a ukázala som im list, kde sa to uvádza krútili nosom, že je to veľa.
Prepáčte musím striehnuť na babku, tak som sa pomýlila. Tých 144 nie kvartálne, ale mesačne. A takisto mesačne o 50 eur viac. Ciže za 3 mesiace to príde o 150 eur viac ako doteraz.
Dobrý deň! Tak som to už našla - ohľadom odvodov do SVA - p. Demčák na svojej stránke uvádza: “Zvýšením sadzby na 17,50% na penzijné poistenie sa zvyšuje výška odvodov pre prevádzkovateľov živnosti počas prvých 3 rokov na sumu 151,51 eur mesačne, čiže kvartálne na sumu 454,54 eur.” Takže to je tak, ako píšem v predchádzajúcom príspevku. Pá, Ema
Ahojte, nešiel niekto z vás náhodou cez Ing. Slažanskú? Pýtaju odo mňa dopredu 90 eur, neviem 4i to nie je podvod?
Neplatte, hovorila som s nimi a vobec sa mi to nepaci. Raz som uz naletela.
Nejaka opatrovatelka v Mauerbachu?
Na začiatku štvrtého roku živnosti sa zvyšujú odvody do SVA o cca 150eur kvartálne.
Anna
Maťa, ja som tam dnes volala, keď mi pán, s ktorým som hovorila povedal, že 50 za cestu dopredu, povedala som, že sa to tak nerobí, povedal, že oni si dávajú podmienky a nie ja, myslím si, že je to nejaký podvod, lebo včera som sa nemohla dovolať, on ma odporučil na ing. a dnes som mohla hovoriť aj s ním. jana