Pre každú opatrovateľku je to inak, pretože vychádzajú z toho koľko ste zarobili za predošlý rok; mne prišlo vyrozumenie že budem platiť 975,- za rok 2009 - takže ešte ku každemu kvartálu + 243,75 na rok 2011
Lenka, nie si sama. Aj mna caka taka neskutocna suma, plati Ti nieco rodina aspon? Mne nie. Navysovali Ti postupne kazdy rok, na zaklade danoveho alebo len teraz prvy krat? Vdaka, ahoj.
Máte nejaké skúsenosti s agentúrou Agency a s pani Evou Bencúrovou? Ďakujem, Agáta
Za 2008 mi neprišlo zvýšenie, ale teraz za 2009; som zvedavá, čo mi príde za 2010?! Viem, že sa to odvíja od platu, ale vlastne potom robíme nejake 3 turnusy zadarmo; rodina mi bude teraz prispievať 10 eur na deň, ale ostatné musím doplatiť.
Prosím Vás, vie mi niekto poradiť s mob. internetom od Drei? Nainštalovalo ho správne, len sa nenapojí na internet - stále bliká modré svetielko, neviete mi poradiť, čo to znamená? Mám tam 10 eur. kredit.
Ahoj, musíš počkať 15 až 60 minút, aktivuje sa Ti karta. Vypni to, ostaň na bereit na zelenom krúžku a skús sa pripojiť o pol hodinku. Keď si napojená, prestane Ti blikať to modré svetlo v kľúči. Bude svietiť len modré bez blikania.
A ked mas zeleny kruzok tukni nan, mal by ti ostat oranzovy, vtedy je spojenie hotove, aspon ja to mam tak.
Ďakujem, skúsim.
A po nainštalovaní si zadala Password? Ja som si ho kúpila v Hartlaueri a tam mi ho aj nainštalovalo. Choď do hocijakého obchodu, kde predávajú 3Data a tam ti to zdarma urobia. Veľa šťastia!
Má niekto skúsenosť s ag. Slowcare Moravany nad Vahom ?
Ano, zadala som pekne pin, zobralo ho a potom uz len preblikava to modre svetlo.
Aha, už som si spomenula! A máš v počítači nainštalovaný internet? Ak nie, musíš ho nainštalovať, ináč sa nenapojíš. A na obálke, v ktorej si mala sim kartu máš aj telef. číslo, na ktoré môžeš volať v prípade problémov. Daj vedieť, ako si pochodila.
Internet som instalovala - mobilny- Drei, inak doma chytam iny. Budem skusat o 2 tyzdne, teraz som doma, cez sviatky som chcela byt v spojeni s rodinou, len mi to tam -v AT nefungovalo.
Ahojte, nerobíte niektorá cez pána Demčáka a neviete či berie opatrovateľky? Ď.
Agátka prosím zabudni, že niekto taký existuje.
Aj ja patrím do skupiny zvýšeného SVA, dane som v RA priznala každý rok, no platby sa mi nezvyšovali, až teraz, no rodinu to tiež nezajíma, na náš príjem sú tie odvody brutálne.
Pre istotu si preštuduj zmluvu, ktorú si podpísala s agentúrou, väčšina tam má klauzulu drobným písmom, že opatrovateľka nesmie po vystúpení z agentúry zostať v rodine, ktorú jej zohnali. Poznám dve opatrovateľky - boli spolu striedačky v jednej rodine, ktoré to urobili a rakúsky právnik z agentúry to dal na súd a od obidvoch žiadali 5000 e pokutu. Keď sa to rodina dozvedela, okamžite ich obidve vyrazili.
Ahojte, viete mi prosím poradiť, chcela by som ísť von opatrovať, mám odbor sanitár, nemčinu mám celkom dobrú, určite to nie je perfektné, ale maturovala som z nej a dohovorím sa. Ale určite sa neodvážim ísť von sama, bez agentúry. Som z okresu Lučenec, lenže tu je viacero agentúr - Ihre, Westen, NowaWelt, Pflegende Hande, poraďte mi, čo sú zač, ja som do nich aj telefonovala, ale určite neplánujem ísť na pohovor do každej, lebo vyberajú registračné poplatky a človek sa nechce popáliť. ktorá z nich je najserióznejšia?
Katka, v tých agent. , ktoré si vypísala berú vysoký honorár, nemusíš ísť cez agent. z Lc, sú aj také, ktoré nevyberajú reg. poplatky a platí sa im oveľa menej. Napíš na seba kontakt, zavolám ti.
Pre UHU - poradite aj mne nejaku cenove prijatelnu agenturu? Dakujem.