Opatrovateľky v Rakúsku

Pomozte mi. Ktory internet je lepsi? Yess alebo Drei? A kde ho kupim? Je instalacia zlozita?

Kolko sa prosim vas plati SVA po 3. rokoch opatrovania vo Vorarlbergu? Tiez tych 191.70 Eur mesacne, alebo to je v kazdej krajine rakuska ina vyska?

Dobrý deň. Mohla by som Vás tiež poprosiť o nejaký kontakt na overenú agentúru?

Alfonz, výška poistného pre minimálny vymeriavací základ je jednotná v rámci celého Rakúska.

Vidím tu už veľa rád, ale pozrela si si na stránke Drei pokrytie? Možno si niekde v oblasti, kde nie je najlepšie.

Ahoj Marika, este raz sa pokusim ta poprosit o kontakt na teba, vdaka moj mail- ani6718@gmail.com

Dakujem za jasnu a rychlu odpoved Marika. Este by ma zaujimalo ze ked cisty rocny prijem prekroci hranicu tych 11.000 Eur, kolko sa plati dan? Lebo co som ratal tak vo vorarlbergu su to 3-tyzdnovky a tam to rocne vychadza okolo 16.680 Eur netto rocne. V dvojtyzdnovkach sa to este vprace pod tych 11.000 eur.

Pre každého je lepšie niečo iné, ja mám telering na paušál a som spokojná :slight_smile:

Alfonz, ale keď robíš 3týždňovky, tak si aj 3 týždne doma, nie? Je jedno, či pracuješ 2 alebo 3 týždne, do roka je to to isté, tak si to prerátaj ešte raz.

Prosím možte poradiť. Pracovala som dva krát dva týždne v lete a nedostala som šek na zaplatenie do SVA. Ďakujem.

Dobry den. Chcem sa opytat, nepoculi ste o agenture Pflegewelt z Lucenca? Teraz som na nich natrafila na googli, nie je tam vela o nich opisane, ale vyzera to seriozne.

Dobry vecer, mate niekto z vás skúsenosti s rakuskou ag. Via Viva?

Ano, ja som spokojná.

Ahojte. Chcem sa opýtať mám mať z agentúry kontrolu kvality mám sa toho báť? Čo budú kontrolovať?

A to uz co je za novoty? Preco by si sa mala bat, prosim ta? Iste sama najlepsie vies, ako si plnis povinnosti, ktore mas, myslim, ze keby tomu tak nebolo rodina sa iste ozve agenture co ako. Keby radsej niekto skontroloval kvalitu agentur, to by malo vacsi vyznam! Pekny dnik vsetkym.

No som zvedavá čo to bude.

Ok, len tie poplatky

Dobrý deň, začala som pracovať v novej rodine a pri ležiacom pacientovi, veškerá opatera a ošetrovanie a všetky úkony sa robia s ním len v posteli. Jeho manželka je na to realtívne dobre, jej treba pomáhať minimálne, zvláda ako tak sama aj hygienu aj trocha sa motá v kuchyni. Jej manžela treba ale polohovať každé 2 hodiny. Cez deň sa to dá zvládať, ale teraz vyžaduje odomňa, že aj v noci ho treba každé 2 hodiny obracať. Doteraz to bolo tak, že som ho o 22,00 uložila na spanie a potom až o 02,00 prevrátila na druhú stranu, potom až ráno o 6,00. Zdravotná sestra čo k nám chodí jej dáva rozumy, že aj v nemocnici každé 2 hodiny polohujú pacienta. To sa mi ale nechce veriť, to by nič iné nerobili len celú noc obracali pacientov. Má niektorá z Vás podobného pacienta a ako to riešite? Ďakujem.

Predpokladám, že pacient nemá antidekubitný madrac. Existuje luft madrac, ktorý by rodina mohla zabezpečiť a máš vyriešený problém. Porozprávaj sa s pani, bude to pre teba a pre pacienta veľké zvýhodnenie. Ja mám pacientku, ktorá má luft madrac aj napriek tomu, že počas dňa sedí na invalidnom vozíku, takže jemu ako totálnemu ležiakovi to patrí.

Ahoj Syvia. Nenechaj sa vyuzivat. To sa jednoducho neda zvladnut. Ja tiez mam leziaka, po porazke, sama hadicka, sonda, kolostomia. Ale sme na toto dve. Ako to chces sama zvladnut. Ved aj ty sa musis aspon trochu vyspat, aby si mohla na druhy den fungovat. A nech si to pride skusit ta zdravotna sestra, alebo jeho manzelka, ked este aj v noci ho mas tolko polohovat. Staci ked ho obratis o 22. 00 a potom okolo siestej. Ani v nemocnici to nerobia inac. Prajem vela uspechov. OLA.