Opatrovateľky v Rakúsku

Príjem od 11. 000 do 25. 000 eur podlieha 36,50% dani.

Ahoj, ak máš takéhoto pacienta, musí mať taký stupeň postihnutia, ktorý mu umožňuje dať si predpísať antidekubitný matrac. Na predpis od domáceho lekára ho dostane rodina zadarmo! Aj s kompresorom. Ak ho nebudeš mať, vykašli sa na tú robotu, lebo prídeš o imunitu a môžeš opatrovateľstvo zabaliť! Veľa šťastia a napíš, ako si dopadla.

Ahoj Silvia. Tak to je iba zneužívanie. Nedaj sa. Okrem toho existuje polohovateľná posteľ, s ktorou mám dobré skúsenosti. Máš na nej dve možnosti: jedna je manuálne polohovať (máš na výber každú hodinu alebo každé dve hodiny meníš iba stlačením gombíka-to sa využíva väčšinou cez deň a druhá možnosť je automatické polohovanie (tiež stlačením gombíka) - využíva sa v noci. Navrhni to rodine. Skutočne na nezaplatenie. Veľa šťastia.

Ahoj,
pacient má antidekubitný matrac, a na podoprieranie má množstvo vankúšov, ktoré neustále naprávam. Chcela som vedieť či môžu odomňa vyžadovať pri jeho stave polohovanie každé 2 hodiny. Ja si tiež potrebujem oddýchnuť a vyspať sa v kľude viac ako 4 hodiny denne, nie je to jednoduché. Ďakujem Ti Jolka

My sme zivnostnicky v rakusku, keby sme boli ako zamestnanci, tak urcite by sme boli na tom lepsie. Co to pre nas znamena? Mas zivnost tak rob, ale netreba sa dat vyuzivat. Nech zabezpecia este jednu, aby ste sa mohli striedat, ved nie je pripustne, aby si kazde dve hodiny v noci vstavala. Mala som leziaka a na noc sme ho nechavali v klude a znova az rano zacali polohovat. Ved musis padat nahubu po 2 dnoch a nie vydrzat tam 2 tyzdne. Pre zivnostnicky neplati ziadne volno-nic. Vsetko je na rodine a opatrovatelke. Pekny vecer.

Rodina mi uz urobila DP za 2010 a vsimla som si, ze pocet odpr. dni nasobila 6.45 eur - Sachbezug. Je to spravne? Pozrela som do minulorocneho DP a taktiez Sachbezug ma hodnotu 6.45 eur. Co s tym? Akurat v pondelok ide domaci na FA, tak ak je to nespravne, tak ho este stopnem.

Si cez agentúru alebo na vlastné triko? Ak si to miesto našla sama, tak si urýchlene hľadaj nové, ak cez agentúru, tak žiadaj iné miesto. Plat ti určite nezvýšia. Jediná šanca je spojiť sa s lekárom, ktorý ho má na starosti a spýtať sa ho, ako je to s polohovaním tohto pacienta v noci, keď si naňho sama. Ja som polohovala o 20,30 a potom o 01,30. Takáto je prax. Držím palce a daj vedieť ako si dopadla.

Vecné príjmy sú nie 6,45; ale 6,54 a rátali inak správne, keď to násobili dňami (pozor ale, nie už dňom odchodu). Takže toto si pozrite. Na oplátku by som sa od vás mohol dozvedieť, keďže Vám rodina robí DP, že kde vo formulári E1 uplatnili nezdanitelnú položku 13%. V r. 2010 to schválil parlament. Z čistého príjmu sa odpočíta 13%. Má na to právo každý podnikateľ. Už by som mal formulár vyplnený, len toto jedno neviem, tak vďaka.

Kde sa vo formulári E1 uplatňuje nezdaniteľná položka 13%. V r. 2010 to schválil parlament. Z čistého príjmu sa odpočíta 13%. Má na to právo každý podnikateľ. Už by som mal formulár vyplnený, len toto jedno neviem, tak vďaka.

Ahoj, ja si tiež myslím, že stačí o 22,00 a o 02,00 hodine polohovať. Len týmto ľudom sa asi zdá, že je to nedostatočné, pritom každý kto príde a pozerá na jeho pleť tak hovorí, že je to v poriadku, to ked prišiel z nemocnice sme ho dávali do poriadku pár týždnov, také mal dekubity. Tak nech mi nehovoria, že v nemocnici sa o nich starajú lepšie ako doma. Inak som cez agentúru. Teraz som tu 3 mesiace a už sa tu vystriedali 4 opatrovateľky, každá jeden turnus a odišli z rôznych dôvodov. Aj teraz v pondelok ja odchádza a príde úplne nová. Tak som zvedavá. Zatiaľ dík za rady.

Ahojte, ešte som zabudla poďakovať aj ostatným ženám za odpovede na tému ležiaceho pacienta. Nie je to jednoduché v takýchto rodinách. 2 týždne je dlho a keď nechcem chodiť domov úplne vyčerpaná a potom dospávať a dávať sa do poriadku na daľšiu službu, tak treba sa rozumne dohovoriť s rodinou. Ja mám doma tiež rodinu a tí ma potrebujú.

Mam pred sebou E1, ale nic take na co ma vy upozornujete, nie je vyplnene. Je vyplnena jedine jedna kolonka na str 2. c 6. selbstandiger Arbeit-Netteeinkommen. Marcel prosim vysvetlite mi aky to ma pre nas vyznam odp. tych 13 % z cisteho prijmu? Robi sa to aj ked cisty prijem nie je vacsi ako tych 11 OOO eur? Domaceho idem na to upozornit a ked uzna ze to tak ma byt, urcite vam napisem do ktorej kolonky to napisal. Upozornim ho aj na tie dni odchodu. Dakujem.

Prosim vas ktora je spolahliva agentura, ktora nebere ziadne poplatky, dakujem.

Prosim vas kolegyne vyjadrite sa, ci je dost 56 euro na den. Som OP, mam leziaceho pac. Potrebne polohovat, prenasat do vozika (mam HILFELIFT), krmit, umyvat. Samozrejme vsetko co patri ku imobilnemu pac. V noci vstavat, podla potreby-zvoni! Som zaciatocnicka, zvladam vsetko, ale chcela by som viac zarobit. Som narocna?

Evka záleží na tebe, aký honorár si dohodneš, hľadaj si priebežne vždy niečo lepšie. Ja mám pri chodiacej 1 osobe 60/deň + 12/deň odvody + cesta. Mám známu, ktorá má pri chodiacich manželoch 80/deň + odvody + cesta. A stretla som babu, ktorá robí vo Wien za 45/deň.

Dakujem IVKA. Budem preventivne nieco zhanat. Prajem vsetko dobre.

Ja mám chodiacu samostatnú babku, s pokročilou stareckou demenciou. Je na tebe, ako sa dohodneš s rodinou. Od nového roku som si vypýtala viac a súhlasili. Teraz mám 65, plus odvody, plus cesta.

Som studentka strednej zdravotnickej skoly a samozrejme, ze chodim na prax do nemocnice. S polohovanim to mame zhruba tak, ze na neurologii musime kazde 2-3 hodiny, ale inac vacsinou len ked ideme pac. krmit, tak si ho posadime a tak. Sem tam dame pacientov na bok, ale nejak casto ich samozrejme nepolohujeme. A v noci by sa malo cca kazde 3-4 hodiny, ale aj to vacsinou len u imobilnych a neurologickych pacientov.

Pre opatrovateľov s nízkym príjmom to nemá veľký význam, na stránke Opatrovanie v Rakúsku, daňové priznania v Rakúsku, práca v Rakúsku, vrátenie daní sa o tom dočítate viac. Povedzte rodine, aby sa o tých 13% opýtali zajtra na Finanzamt. Ďakujem aj ja.

Ja mam prijem v hrubom 66 eur. Neviem ci sa mi to teda oplati odpocitavat z cistej mzdy tych 13 per. S domacim sa porozpravam a velmi uvazujem, ze si dam urobit DP odbornikom - lebo domaci len kopiruje z roka na rok DP. Nesleduje zakony. Porovnajte vas prijem s mojim a napiste mi ci sa mi to oplati. Predpokladam, ze pracujete v A ako opatrovatel. Dik.