Založenie živnosti, info pre opatrovateľky v Rakúsku: http://www.gruenderservice.at/format_detail.wk?StID=376922&DstID=0&titel=Selbst�ndige na stránke kliknúť na Slowakisch, dá sa stiahnuť súbor, kde sú kompletné informácie.
Aya, nerob si ťažkú hlavu. V prvom rade sa dohodni s rodinou, že chceš kvôli vysokým poplatkom oddísť z agentúry. Ak ťa chcú a sú spokojní s tebou, budú súhlasiť, pochopia. Potom jednoducho, samozrejme po výplate, oznám agentúre, že u nich končíš. Nemusíš mať obavy, že ťa budú ťahať po súdoch, sú si vedomí, že také vysoké poplatky vyberajú protizákonne, nebudú sa strapňovať. Len teraz sa ti vyhrážajú. Je to zderstvo od agentúr, ženy robia a oni zarábajú. Aj ja som tak urobila a mám pokoj. Oni sa nestarali o nič, len vyinkasovať peniaze. Teraz je to lepšie, rodina nám obidvom hneď zvýšila plat a pravidelne zvyšuje a predtým, keď sme boli cez agentúru, tak dva roky nič. Nedaj sa, keď chcú zarobiť veľa, nezarobia nič.
Ahoj,
s rodinou sa dohodnúť viem, môžem tu ostať, len agentúra mi tvrdí, že musím platiť dovtedy kým som v rodine, ktorú mi zohnali. Asi donekonečna by som mala platiť 8% províziu a oni budú len kasírovať a v ničom mi nepomôžu. Teraz už viem, že si treba dávať pozor pri podpise zmluvy s agentúrou, hlavne na výpovednú lehotu. Ich drzosť nemá hraníc.
Nič nemusíš platit a nemusíš sa ani báť, keď si ťa rodina nechá, agentúra nemá šancu, na súd ťa nedajú, buď si istá. Aj mne sa vyhrážali, ale tým to aj skončilo. Nedaj sa zdierať. ahoj
Nedajú ťa na súd, tie poplatky sú protizákonné, tam sa nepochvália, koľko vyberajú a možno ich ani nepriznávajú, tak žiadny strach. Mala som niečo podobné s nemenovanou agentúrou pred rokom, zostalo len pri vyhrážkach.
Dobrý deň, chcela by som sa informovať, či náhodou neopatrujete niektorá v meste Solenau, sidlung Marie Terezie.
Dievčata, neviete ako dlho može byť pozastavená živnosť? Je tam nejake časové obmedzenie? Momentálne som doma a bez práce.
Prosím vás, poraďte mi, z akej stránky si stiahnem formulár Beih 1 - žiadosť na rodinné prídavky. Ďakujem!
Môžete ma kontaktovať na rakúskom čísle +436507212478. Ďakujem
Ahojte, pracujem v Maria Lanzendorf / 8km od Švechatu / Nerobí tam ešte nejaká opatrovateľka? Ozvite sa prosím.
Prosim vas, vie niekto poradit, ci je potrebna zivnost na opatrovanie v Rakusku od marca 2011?
By nebola, ved ked pracujes na zivnost, tak sa ti rataju roky do dochodku a na odvody prispieva rodina, a taktiet dostavaju rodiny na nas peniaze od statu!
Otvorenie pracovného trhu od 1. mája 2011 neznamená, že na činnosti, ktoré sa vykonávajú ako živnosť nebude živnosť potrebná aj naďalej.
Dobrý deň kolegyne, nevie mi niektorá z vás poradiť, ako sa vypisuje tlačivo Ruhendmeldung? Chcem si prerušiť živnosť, stiahla som si tlačivo z netu, ale som z toho trochu paf. Ak ma niekto už skúsenosť a vyplňoval to, prosím poradte mi. Ďakujem.
Ja som napísala na WK a oznámila som im dátum od kt. mesiaca. To je všetko, oni odpísali a uznali.
Ešte by som chcela doplniť moju otázku. Mám prerušiť živnosť, ak na nové miesto by som mala nastúpiť 14. februára? Poistenie som mala zaplatené do konca roku 2010 a teraz budem celý január doma. V zákone je to vraj do 3 týždňov, ak nemáme rodinu.
Pri obnovení pozastavenej živnosti treba opäť výpis z registra trestov? / preložený, overený /
Dobrý deň, viete mi prosím niekto poradiť, či sa dá v Rakúsku podať daňové priznanie v tomto roku t.j. 2011, daňové priznanie za rok 2008, 2009, teda myslím či je to v poriadku, že priznanie za tieto roky podám až teraz? Ďakujem. Denisa.
Nie
Závisí od toho, ako to má tá ktorá agentúra právne podchytené a či má právnika. Poznám prípad, kde dve baby odišli od agentúry, ale ostali v rodine, ktorú im dohodila agentúra. Po mesiaci im prišla výzva od viedenského advokáta na uhradenie pokuty 5000 €, tiež to považovali za vyhrážky. Rodina ich vyhodila - pretože im nepovedali, že v zmluve je klauzula o zmluvnej pokute, pokiaľ “ukradnú” rodinu. A minulý týždeň som sa dozvedela, že už to malo ísť na súd, a tak im ich právnik poradil bojovať aspoň o mimosúdne vyrovnanie, pretože na rakúskom súde nemajú voči rakúskej agentúre najmenšiu šancu.