Opatrovateľky v Rakúsku

Viete mi niekto poradit lacny internet v at?! Momentalne mam internet od teleringu, ale ten sa mi zda drahy, za 2 tyzdne co som tu, som zaplatila 40 eur. Dakujem.

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či je možné, aby mi agentúra 2 dni pred nástupom do rodiny oznámila, že moj nástup sa neuskutoční, lebo ma rodina nechce, pritom mne rodina nič také neoznámila? Ďakujem za vaše reakcie.

Ahoj, je to možné a stáva sa to. Mala si sa hned spojiť s rodinou a pýtať vysvetlenie, nech ti to oni potvrdia, prípadne sa spýtaj striedačky čo sa stalo. Ona vie určite viac ako agentúra. a podľa toho sa zariaď.

Dobrý večer, idem vybavovať rodinné prídavky a mám len jeden dotaz, stačí len potvrdenie zo školy, deti chodia na ZDŠ, alebo treba aj kópie vysvedčení? A musi to byť preložené aj úradne do nemčiny alebo stačí, keď si to preložím sama? A je pravda, že sa prídavky krátia o polovicu od januára 2011? Ďakujem!

Ahoj, ja vysvedcenia zo ZDS nedokladujem, na 1 papieri A4 mam potvrdenie po slovensky, dole podtym po nemecky (sama som prelozila). Doteraz som problem s tym nemala. O krateni neviem nic.

Volala som dnes x krat do rodiny aj synovi aj dcere, maju na mobiloch odkazovky, nemozem sa im dovolat, aj smsku som napisala a neodpovedal mi aj striedacke som volala a ta mi povedala, ze je tam pripravena uz ina opatrovatelka a nic viac mi k tomu nepovedala, myslim, ze to nie je od nich fer, bola som tam 2 turnusy a nebol nijaky problem. Mam pocit, ze ich agentura zmanipulovala proti mne.

Ďakujem!

Má niekto skúsenosti s agentúrou Spes? Budem rada, keď mi o nich napíšete. Ďakujem.

Dobrý deň, chcem sa opýtať či má niekto skúsenosti s vybavovaním Mehrkindzuschlag - Príplatok pre viacdetné rodiny, daňové priznanie za rok 2009 som podala, ale vtedy som ešte nevedela, že sa v ňom dá požiadať aj o tento príplatok, môžem teraz v daňovom priznaní za 2010 požiadať o vyplatenie príplatku za rok 2009 aj 2010? Prosím ak má niekto skusenosti, poraďte, ďakujem.

Dobrý podvečer! Chcem vás poprosiť o radu, plánujem zmenu adresy (z adresy rodiny, kde som opatrovala) v inštitúciách v AT (SVA, WKO, FA, …) tak, aby mi všetka pošta chodila na domácu - slovenskú adresu. Viete mi poradiť, ako postupovať? Za odpoveď ďakujem, Ema. Pekný večer všetkým!

Ja som im napísala email, a to stačilo. Jana

Pracujem v AT, e-card mám, ale aké tlačivo si mám vyplniť do slovenskej poisťovni, aby som mohla byť ošetrená aj na slovensku. Ďakujem.

Poziadajte si v SVA tlacivo E 106, ktore odovzdate vo svojej zdr. poistovni na Slovensku. Na podklade tohto tlaciva Vam daju karticku, s ktorou Vas musia doma osetrit. Zdravim ANNA.

Chcem sa spýtať, či tých 13% je na rok 2010 a nie už 12%. A nevieš náhodou aká je výška vecných príjmov na rok 2010. Je to stále 6, 54 Eur alebo sa to zvýšilo. Ďakujem pekne za informáciu Bibiana

Mozes napisat v ktorom meste to bolo? A si si ista, ze to nie je robota tvojej striedacky, ktora tam dohodila kamosku, co vie lepsie nemecky? Aj to sa stava, bohuzial.

Anna, ďakujem, ale nedá sa tá e-106 stiahnuť z internetu?

Dina nie len agentúra zmanipulovala prístup proti tebe, ale si zapamätaj, že to vie urobiť aj striedačka. Mne sa to tiež stalo, že striedačka zašla do ag. nakidala na mňa čo sa dalo hlavne, že keď som odchádzala z rodiny rodina sa ma pýtala či prídem za dva týždne a pred nástupom mi zavolali, že nemusím. Bohu žiaľ aj to sa robí. Je mi Ťa ľúto mám to za sebou a som doma ako aj ostatné. . Kto sa vie pichnúť do správnej diery ten ide.

Ahoj Alia, chcem ta poprosit, ci mi mozes dat kontakt na slovenskeho pravnika posobiaceho vo Wien? Dakujem.

NINA, v SVA Vam musia to tlacivo E 106 vyplnit konkretnymi udajmi, aby bolo platne. Zavolajte tam, je to rychle. Zdravim Anna.

Tlačivo E106 mám stiahnute v PC. Ak chceš napis mi na mail babulik999 (zavináč) gmail. com, pošlem ti ho.