Od 1. januára je už nie formulár E106, ale S1, všetky info dostaneš v zdravotnej poisťovni, oni vedia všetky novinky a zmeny najlepšie, aj ja som si to vybavila cez nich a nie je problém. Domi
Po novom to je formular E 106 / S1.
Dievčatá, kto mi presne povie postup pri práceneschopnosti, čo tam vypisovať na KRANKENMELDUNG, a všetko potrebné. Ďakujem.
Od Sva si dostala “krankenmeldung”, papier je v podstate vypísaný, doktor akurát vypíše číslo diagnózy, dátum začatia PN a podpis s pečiatkou. Do 7 dní od začatia PN musíš papier odoslať do SVA, potom pri trvaní PN musíš každé 2 týždne poslať ďalšie také tlačivo.
Ďakujem pekne.
Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať, či má niekto skúsenosti s APHIT agentúrou práce. Zaujímalo by ma aké sú poplatky v tejto agentúre. Ďakujem.
Pracujem cez nich uz pol roka. Zatial som problem nemala, agenturu riadi mily pan Lukac a vzdy ak bol problem so mnou veci vykonzultoval. Nemozem na nich povedat nic zle.
Dobrý deň. Pracujete niekto cez p. Hercegovú? Ak áno, napíšte či berie aj so slabšou nenčinou. Ďakujem.
Dobry den, tiez nemam dobre skusenosti s agenturou APHIT, zaplatila som poplatok a viac sa neozvali.
Ahojte, moze mi niekto prosim poradit, kde mam poslat papiere na rodinne pridavky. Do novembra 2010 som pracovala v bezirku Gänserndorf a od novembra 2010 v bezirku Bruck an der Leitha. Musim poslat na obidva bezirky? Dakujem ta rady.
Dievcata, ma niekto z vas skusenosti s agenturou Jobrent? Za info dakujem.
Pozná niekto agentúru Jobrent, ktorá je v Nitre? Je to spoľahlivá agentúra?
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Pracujem ako opatrovateľka v Rak. na živnosť od. 1.5.2009, čiže tohto roku 1.5. to budú 2 roky. Chela by som už ale živnosť ukončiť a nájsť si prácu doma, pre svoje dôvody. Zaujímalo by ma, či mám nárok na SK poberať podporu v nemzamestnanosti, pokiaľ si nenájdem na Sk vhodné zamestnanie, proste či mi dajú, či nedajú podporu. Živnosť mám nie slovenskú, ale rakúsku, platím si v Rak. aj odvody všetko. Poradí mi niekto?
Mozem sa opytat, na aku agenturu ste reagovali?
Julka, nemas narok na ziadnu podporu, v AT ani na SK.
Polistujte okolo stránky 120 hore - dole, príspevky od Wilma - je tam návod ako vyplniť DP v AT, dá sa ako pomôcka použiť aj na tento rok. Je to ľahké, neplaťte ak nemusíte, za prácu čo nezaberie skúsenému viac ako pol hod. - to som pridala. Vám to zaberie trochu viac.
Juliana, máš nárok na podporu v hmotnej núdzi, ak si majiteľkou domu, alebo bytu dostaneš podporu 206 eur. Vlatná skúsenosť. Ak chceš, zavolaj mi na tel. 0905480527. Ema
Ste niektora vo Viedni pri Schonbrune alebo v okoli?
Ďakujem za tlačivo E 106 a Jane za radu ohľadom adresy. Ema