Opatrovateľky v Rakúsku

Ja som končila opatrov. kurz v 12/2010 v Trnava 220 hodín cez Akadémiu vzdelávania, boli veľmi ústretoví. U nás na Slovensku je 220 hod. stanovený zákonom a zatiaľ sa na tom nič nezmenilo. Vo všetkých agentúrach to akceptujú a je to postačujúce. Pekný večer.

Týmto by som sa Vás milé žienky chcela opýtať, v akej výške sa tohto roku počíta paušálna daň, 12% alebo 13%. Už neviem kde som to čítala, na ktorej stránke a neviem to nájsť, či tých 13% je pravda. Ďakujem.

Ja som na Laroschegasse a viac sa nás stretáva v Schoenbrune alebo pri kostole medzi 12.30 až 16.00. Teraz som doma, pôjdem spät 14.2.

Dakujem za odpeved zienky. Ema ked dojdem na SK, tak ti zavolam, pridem v stredu 2.2., este raz dik.

Môžeš si uplatniť obidva … 12% z hrubého príjmu a 13% z čistého / len neviem, či je tento možné uplatniť už tento rok… /

Aj mne sa to stalo. Akú agentúru máš?

Ano, dá sa uplatniť od 1. januára tohto roku, ale neviem, do ktorej kolónky v daňovom priznaní to treba napísať, alebo treba na to zvlášť tlačivo. Ďakujem

Mysli! Ak sa to dá uplatniť od prvého januára tohto roka, tak až v daňovom priznaní za rok 2011, čiže na budúci rok!

Dobrý deň, mám prosbu? Má niekto skúseností s tým, že keď som počas minulého roku maródila, bola mi vyplatená aj PN, či dostanem rodinné prídavky a ak ano, ako to mám oznámiť, stačí, keď pošlem kópiu PN? Ďakujem

Myslím, že to platí od 1. 1. 2010. Čitala som o tom článok už v minulom roku, je to pre podnikateľov akoby kompenzácia -zamestnanci majú 13. plat

Pekný den všetkým. Prosím vás žienky, poraďte niektorá tlačivo E411 a E401 na vybavenie prídavkov si môžem stiahuť aj z PC, alebo o to musím žiadať finančný úrad? Kto to vypĺňa, poistovňa alebo ja? Som slobodná matka, ale žijúca s dieťaťom a partnerom v jednej domácnosti. Prosím vás o radu, vopred ďakujem a krásny deň želám. Tatiana

Ahoj Tatiana, tlačivo si stiahni z internetu, formuláre E401, E411, predné strany si vyplň a choď si dať potvrdiť na úrad práce kde patríš odkiaľ ti posielajú prídavky, ak tam pôjdeš, tak si zober prefotený živnostenský list a pozastavia ti detské prídavky na SK.

Ahojte, dostal už niekto šek na 1. štvrťrok?

Dievčatá, tak na toto by som bola aj ja veľmi zvedavá. Ak toto ovládate odpíšte ak niekto o tom viete bližšie. Budem Vám vďačná.

Ahoj. Ja som dostala šek dnes. Suma 750 Eur mi vyrazila dych. Živnosť mám od roku 2008. Neviem, prečo je to tak navýšené. Mne to mesačne vychádza 250 Eur.

Maja to je naozaj velmi vela, predtym si mala 434?

Predtým som platila 439. Ja neviem, podľa čoho to počítajú.

Nepodávali ste daňové priznanie za rok 2009?

Odkaz pre Majku: Majka pri tebe sa museli pomýliť, daj si to preveriť. Ja mám živnosť od začiatku ako sme museli mať, to je 3 roky mám za sebou a dostala som domov list, že mi zvyšujú po 3 rokoch o 50 eu odvody za mesiac. To je teda nie 144 a niečo, ale 194 a niečo za mesiac. Ale ak máš dobrú rodinu a vysvetlíš im to možno ti to zaplatia. Ja som im ukázala list a mne to preplácajú, ale urobím im všetko čo im vidím na očiach. Som spokojná.

Ahoj Majka, ja ocakavam este vyssiu sumu, okolo 900, tak mi doslo navysenie, danove som stale podavala od r. 08, ako mam zivnost, rocny zarobok nikdy neprevysoval, nechapem, preco mi nenavysovali postupne po roku, ale vsetko naraz, bude to tazke zvladnut, je to viac ako mesacny zarobok… pekny podvecer vsetkym