Opatrovateľky v Rakúsku

VITAJTE V KLUBE. ja mam tiez z toho des. tiez som taky sek dostala.

Tom je ine to je pre tie co poberali rod. pridavky. {za cely rok 2008{ a to je mesacne navysenie tych + -190eur

A nechapem preco nam davaju rodinne pridavky, ked potom cast z tych penazi musi clovek po 3rokoch vratit do swa spat. vyse 750 eur je naozaj pre nasinca viac ako jeho mesac. vyplata.

Musite mat v kuse odrobene 2 roky. a dostanete podporu. mne chzbal mesiac takze som mala nic

Myslite podporu v AT?

Prosim vas ma niekto skusenost s agenturou charitas?

Prosim napiste ako to zistite ohladne platnej zivnosti. mne sa to uz tiez satlo.

Rodinne pridavky a platby do SVA nemaju nic spolocne, nechapem odkial si take info zobrala.

Moja mila Dina aj ja som si to prezila. Vychadzala som str. v ustrety ako si povedala tak som robila, lebo mala vopred zaplatenu dovolenku. No po dovolenke ma tak psychicky deptala a nakoniec uz som nemala ani pravo vratit sa, lebo vedela, ze od rodiny dostane aj moje poistne. Fuj hnus, ked si na tu osobu pomyslim. Ja som tam bola 2 roky skor ako ona a nemala som pravo sa tam vratit. Zostala tam sama az kym babka nezomrela. Teraz som doma na PN a robotu nemam. Uz piaty mesiac som doma a musim sama platit poistne 1 25O eur stvrtrocne. Je toho este vela co by sa dalo napisat. Aj take striedacky su, vedia ako na to. Prepacte, za chyby, ale reagujem 1 krat.

Milé žienky Beata, Maja, Lilla atď. vidím, že odvody do SVA Vám nič nehovoria a mate z toho hokej. Na SVA sú brožurky v slovenčine, kde je to všetko rozpísané, ale pokúsim sa Vám v krátkosti vysvetliť ako to je. Prvé 3 roky odvádzame z min. mzdy 537, 78 v percentách, ktoré mate na tlačivách s SVA. V roku 2008 to bolo 15, 75 % do penzijného fondu a 7, 65 do zdravotnej. Ak ste prekročili čiastku 6 453, 36 t. j. / 537, 78x12 / a podali ste DP v Rakusku, doplacate rozdiel do SVA. Ten sa vypočíta tak, že k čistému príjmu, ktorý mate z Finanzamtu sa pripočíta predpis na rok 2008 - za celý rok to bolo myslím 1 51O, 70, odpočítate 6 453, 36 a rozdiel vynasobite 15, 75 %. Vyjde Vám doplatok za rok 2008, ktorý rozpočítali na 4 štvrťroky a tak sme platili za rok 2008 v 3. a4. štvrťroku 2009 a 1. a 2. 2010. Toto mate na tlačive SVA v spodnom riadku. Prve je Unfal, pension, kranken a potom ten doplatok. Podotýkam, že tie percenta sa týkajú roku 2008. Taký istý postup je aj za rok 2009, len tam už platite doplatok aj do zdravotnej čiže plus 7, 65 a pensijne bolo v roku 2009 16%. V roku 2009 ste si mali zase pripočítať predpis na rok 2009 ale aj doplatok z roku 2008. V roku 2010 sa rok 2009 nedoplacal a bude sa až teraz ak ste si ho nevyplatili skôr ako ja hneď po dorúčení vypisu z Finanzamtu. Tie, ktoré robia štvrtý rok a podávali DP v AT maju na tento rok výpočet podľa skutočného príjmu v roku 2008 a k tomu ešte doplatok za rok 2009. Určite to bude pre Vás toto všetko komplikované ak sa o to nezaujímate priebežne. Ten kto DP nepodal bude v štvrtom roku platiť z min. mzdy a tu je to navýšenie cca 50. -eur mesačne. Ten postup výpočtu zo skutočnosti v roku 2008 Vám už ani nepíšm, aby som Vám zbytočne nezaťažovala mozog aj tak je toho dosť, kým to všetko strávite. Želám veľa trpezlivosti pri čítaní.

Dobrý deň. Náhodne som objavila túto stránku ale som veľmi rada. Chcem Vás poprosiť, či by ste mi neporadili nejakú overenú agentúru pre priateľa. Viem, že málo kto sa rád pochváli s agentúrou v ktorej je. Priateľ už vďaka jednej akože agentúre, prišiel o 400€ a práca nikde. Prosím ak viete o niečom kde berú aj mužov prosím poraďte. Budem Vám vďačná. Priateľ je vyučený kuchár, čiže s varením problém nemá, opatrovateľský kurz absolvoval tiež a z nemčiny maturoval, čiže vie viac ako základy. Prosím ak viete o nejakej agentúre dajte vedieť. ďakujem

Milá Ika dakujem za informacie, píš za seba a informuj seba nikto ťa o nič neprosil a my všetci vieme za čo a prečo platíme tolko kolko mame a ešte raz dakujem.

Prosim Vas, poradte aj mne. Ja som zaciatocnicka, vela este nerozumiem a bojim sa aby som neurobila nieco zle. Nedaleko mna je OP. ktora ma zivnost 3rok. Povedala mi, ze do 3rokov netreba robit danove v AT. Nedava si ani vyplacat od rodiny peniaze na podklade prijmoveho dokladu, do roka ma viac ako 11ooo. Na den ma 72eur. Vravi, ze jej na to nepridu, alebo popripade vypise ine prij. doklady. Je to pre mna vsetko nepochopitelne, riskantne. Ja mam zivnost od FEB. 2010. Mam aj prijmove, vsetko co je potrebne. Podat si aj DP?

Ja naopak Ike dakujem, mne poslal moj rakusky danovak nejake taketo podobne vysvetlenie v nemcine, ale toto v rodnej reci ma potesilo, viac som tomu porozumela… a ty Beata, ako sorry, ked vsetko ovladas, naco tu chodis? Vdaka ti Ika este raz, pekny vecer

Milá Bea, keď nechceš čítať, tak nemusíš, ale niektoré žienky si to radi prečítajú, myslím si, že táto stránka je o tom aby sme si radili

Beata ak to všetko vieš tak to jednoducho nečítaj. Prečítajú si to tie, ktoré to chcú vedieť a ktoré sa na to pýtajú. A ta Tvoja otazka dostali ste už niekto šek smeruje k čomu? Podľa mňa k nepochopeniu výšky šeku, ale to je Tvoja vec, ja sa k tomu vyjadrovať nebúdem. A keď to tak všetko ovládaš, tak prečo neporadíš tým, ktoré sa na to pýtajú možno aj na základe Tvojej otázky. Pekný večer a nech sa Ti darí.

Tlaciva na pridavky podavas vzdy v tom Bezirku, kde momentalne pracujes - teda va Bruck an der Leitha.

Ahojte, prosím Vás vedel by mi niekto poradiť, živnosť mám od roku 2008, ale ešte som nepodávala daňové priznanie. Musím po 3 rokoch podať, keď mi neprevyšuje príjem 11 000? Ďakujem a prajem pekný večer.

Je mozne nastupit, zacat opatrovanie a rodine povedat, ze zivnost si otvorim potom, ak uvidim, ci si s pacientom “sadneme”? O tyzden, dva, tri? Ma ci nema opatrovatelka uz do rodiny prist so zivnostou? Hrozi tu nieco?

S cistym nevyplnenym tlacivom, ktore si stiahnem z internetu sa ide doma do poistovne? Alebo ma byt v SVA vyplnene, a potom idem do poistovne. Som z toho pako! Prosim odpovedzte zrozumitelne, velke dakujem.