E 106 si sám vyplníš a pošleš na SVA, vráti sa ti späť potvrdené, a s tým ideš na svoju zdravotnú poisťovňu na Slovensku, kde ti vydajú novú kartičku poistenca. Alles klar?
Prosím vás o kontakt na nejakú agentúru z východneho Slovenska. Kurz mám. Ďakujem pekne.
Ahoj, nic nehrozi, kludne mozes nastupit a ak budes spokojna, tak si zivnost otvoris.
Tá doprava je len čistým kšeftom dvoch zúčastnených strán t. j. dopravcu a agentúry! Cez nás -opatrovateľky, im rodina zaplatí poplatok za dopravu a či sa nám to páči, alebo nie, to zaujíma len rodinu, ale ona s tým nič nespraví. Bola som v rodine, kde nás obe obdivovali, že sa takto dokážeme prispôsobiť agentúre!
Ika si velmi spravna a rozumna, rada by som sa s Tebou skontaktovala, 0918354341 to je moje cislo, ak mozes napis mi nieco.
Ja som daňové nepodávala ani raz, lebo som od nich nedostala žiadne papiere. A teraz navyše nemám prácu, tak vobec neviem, čo budem robiť.
Ja som daňové nepodávala. Nikto ho zatiaľ z Rakúska nepýtal. Živnosť mám od augusta 2008 a šek mi prišiel na 750 eur. Teraz som bez práce.
Prosím o radu, či je dobré ísť cez agentúru Hilfswerk. Napíšte, prosím, ak máte niekto skúsenosti. Ďakujem.
Ďakujem Ti, že si napísala. Ja som nijaký list nedostala, iba šek a výpis. Tam je nejaký doplatok 150 eur za rok 2009 - asi nemocenské. Zaplatiť si to musím sama, lebo som už dlho bez práce. Neviem, či mám živnosť zrušiť, alebo čo mám robiť. Ani na Slovensku nemám šancu nájsť si prácu.
Ahojte. Je niekto z vas vo Viedni v 16. bezirku blizko Brüßlgasse alebo Thaliastrasse?
Tých 13% nemá nič spoločného s 12%-tami. 12% sú náklady, ktoré si môžeš uplatniť a odrátať od hrubého príjmu. 13% sa ráta už z čistého príjmu a je to odpočítateľná položka, ked sa vypočítava už samotná daň. Myslím, že sachbezuge pre minulý rok ostal nezmenený.
Myslím, že finančný úrad ťa vyzve tak, či tak na podanie.
Na túto tému sa diskutovalo asi o jednu abo dve stránky dozadu. Ale v krátkosti, uplatňovať by sa to malo dať už v DP za min. rok. Ide o kolonku 9221 vo formulári E1a. Je to 13% z čistého príjmu. Nie som si tým ešte 100% istý, takže by sme sa všetci mali informovať na finanzamt. Minulý mesiac som tam volal, ale samotná úradníčka nevedela ešte nič poradiť, takže skúsim najbližšie dni.
Áno musíš, len potom sa nezľakni nového výmeru od SVA.
DP si mohla a nemusela podať do 3 rokov, nikto ti žiadne papiere nepošle, musíš si to vybaviť sama. To navýšenie musí očakávať každá opatr., pretože zarábame viac ako je dané v zákone, prevyšujúca suma sa potom zráta a SVA ti vypočíta sumu. 
Ika, super príspevok, chystala som sa tiež podobné napísať pre ostatné baby; ušetrila si mi čas. Ešteže som listovala nižšie, ďakujem aj za ostatné opatrovateľky.
Myslím, že si nadalej platila SVA, takže PN a RP nemajú nič spoločné. Je to ako u nás, tiež ti nestiahnu RP, ked si chorá.
Ja som uz pol roka PN (havarovali sme v rak. na ceste domov) a mne povedali toto pravidlo: ak pracujes mas RP, ak nepracujes nemas a hotovo.
Ked som ja urobila konkurz povedali mi, ze ked sa rozhodnem odist mam im pisomne oznamit, ze pre nich uz dalej pracovat nebudem.
Ďakujem za vysvetlenie. Kamarátky mi hovorili, že im papiere - výzvu poslalo mesto, kde pracovali. Potom robili DP.