Nehrozi, mozes aj na druhy turnus.
Ďakujem.
Ďakujem za odpoveď.
Ja som bola osobne na Finanzamte, kde mi povedali to isté. V danom mesiaci musíš pracovať, ak si PN, tak nárok na rodinné nemáš.
Treba podať daňové? Aj keď živnosť je od 2008 ale bola pozastavená a mala som ju len 11 mesiacov?
Nemáte s tým skúsenosť? Chcela som si vybaviť platenie zdravotného poistenia na slovensku. U nás v poisťovni mi povedali, že dá sa to, ak mám ešte nejaký príjem na slovensku, buď ešte živnosť na slovensku alebo trebárs za prenájom bytu. Máte to niektorá? I naďalej sa platí dôchodkové v rakúsku a na slovensku potom zdravotné na základe 101.
Áno, len na základe E-101, čiže živnosť na SK aj v AT. Inak nie je to trestné. Čo sa týka toho prenájmu, to je teraz nové, ale tieto súvistlosti v spojení so živnosťou v AT si musíš zistiť. Inak si môžeš duálne platiť iba dôchodkové poistenie.
Chcem len opraviť druhú vetu. “Inak nie, lebo je to trestné.”
Zenicky, mali by ste si nastudovat, ze tie prve tri roky vam vypocitali z prijmu 570 eur mesacne na SVA teraz to bude uz pocitane z vasho prijmu plus doplatok spiatocne za uplynule tri roky, ked ste si mysleli, ze tie odvody, co ste platili je uz vsetko ok.
Ahoj, prosím o radu. Chcem sa opýtať, či môžem urobiť 2 Honorarnote za jeden turnus. Pracovala som na prelome rokov od 20.12.2010 do 02.01.2011. To znamená, že Honorarnote som vystavila s dátumom 02.01.2011 a tento príjem sa bude počítať do roku 2011. Teraz ma ale napadlo, že mi to môže robiť problém v budúcom roku, že to môže presiahnuť hranicu 11000,- Eur. Preto by som to chcela dať ešte do starého roku. Môžem dať jeden Honorarnote s dátumom od 20.12.2010 do 31.12.2010 a druhý len na tie dva dni, t.z. od 01.01.11 do 02.01.11? Ďakujem
Ahoj Mia, ja som presne tak urobila tiez, myslim, ze by nemal byt problem, rodina sa vobec nad tym nepozastavila, bolo im to jasne, tak myslim, ze to tak je ok.
Myslím si, že v tvojom prípade netreba. Najlepšie je sa pýtať na finanzamt.
Pekný deň dievčatá, neviete náhodou niektorá, ako to je pri úraze? Pripojistená som nebola, zlomila som si nohu s následnou operáciou v AT, dostala som tlačivo na vypísanie regresu, mám nárok aspoň na nejaké odškodnenie? Ďakujem
Ahoj ja cez nich robím a som spokojná
Ano, máš pravdu, po výpočte by si mala každá opatrovateľka odložiť aspoň 75 eur z výplaty, aby potom nemala finančné problémy, Hela.
Ja som po uraze 6 mesiacov, nejake skusenosti mam. Zavolaj mi mozno Ti pomozem. 0911478294
Pracuje niekdo v 1 bezirku? Okolo parlamentu. Ozvi sa.
Ahojte, idem rovno k veci, koľko % nákladov si môžeme dať do daňového priznania na SVK? Je v tom aj štvrťročné poistenie sozialversicherung (pre minulý rok 434 eur)?
Pozná, prosím vás, niekto agentúru Second Life Care? Máte s ňou nejaké skúsenosti, dobré alebo zlé? Díky
Prosím vás, ak si chcem pozastaviť rakúsku živnosť, musím si stiahnuť a vyplniť Ruhendmeldung a odniesť ho kam presne? Budem rada, ak mi poradíte, nemám prácu už pol roka a odvody si stále platím.