Opatrovateľky v Rakúsku

Prosim, ak niektore viete poradit, cez aku organizaciu by som sa dostala pracovat do Zillertal alebo do nejakeho mesta v blizkosti ako opatrovatelka. Dakujem.

Je to rozne, podla toho ako dlho robis, zakladny qartalny poplatok + vyska Nachbemesungu deleno 4 na qartal + po 3 rokoch navysenie o 50e / mes., cz + 150 / Qartal normalne - moj pripad 826, koleg. ma este viac, zalezi od prijmu. Penzijne navysuju po zisteni danoveho zakladu aj po 1 roku. Vysku seku ti zradia aj po telefone a mozes si zadat sk adresu, ak chces. Ja mam zivnost od 5/2008 - DP som nepodavala iba za 09, neviem ci ma zmysel spatne podavat? A este otazka na Mariku a znalych - ako si v DP uplatnujeme neobmedzenu danovu povinnost v At? Je to automaticke zaradenie aj bez Antragu? Ci E9. Dakujem

Musis si zalozit ucet v banke. A mesacne ti budu ku urcitemu datumu stahovat, kolko spotrebujes. Spotrebu si mozes kontrolovat cez internet na ich BOB stranke. 1 GB stoji 4eura. Bez viazanosti. Ak by si planovala mat vyssiu spotrebu, tak sa vyplati mesacne platit 8,80 za 9 GB. A ak spotrebujes viac, tak platis za kazdy dalsi 1 GB 4 eura. Ja mam cez svoj ucet prihlasene este aj dalsie 2 kamaratky, ktore si kupili BOB, aby si oni nemuseli zakladat ucet. Za vedenie uctu, ktory mam v banke, platim stvrtrocne poplatok 5 eur. Aj vsetky odvody a poplatky, napr. do SVA, si platim cez tento ucet, takze vlastne usetrim, lebo platba sekom by vysla ovela viac.

Poistenie, aj keď ho zaplatí rodina, je príjmom aj výdajom opatrovateľky / v budúcnosti z neho bude napr. poberať dôchodok /. Vždy je dobre, ak je nejakým spôsobom zdokladované, pretože rodina si ho v prípade podávania DP určite uplatní ako výdavok. Betka, zrejme len nepozornosťou si zabudla na Sachbezug. A čo sa týka toho telefonovania, ak rodina nechce platiť, som skeptická, na čo by si sa tam chcela sťažovať? A ak to p. Kolman myslel ako postrašenie tých rodín, ktoré v tom nevedia chodiť, veľmi rýchlo sa aj tie, pokiaľ ide o peniaze zorientujú.

Vobec to nie je pravda, ze sa musi podat po druhom roku danove. Totalna hlupost, neviem, preco tu zeny zavadzate, kde sa to pise mila pani danovnicka?

Pozdravujem Vas vsetky opatrovatelky, chcem sa opytat, ci sa da v Rakusku opatrovat na slovensku zivnost tak, ze by som si platila odvody u nas na Slovensku. Za odpoved dakujem.

Dá sa postupovať takto: slovenská živnosť - po min. 3 mesiacoch žiadosť o E 101 / sú tam nové podmienky, prevažujúca činnosť na Slovensku, pozri v žiadosti o vydanie / - rakúska živnosť, platenie poistného na Slovensku preukážeš E 1O1. Takže tá živnosť na Slovensku by nemala byť iba nejaká fiktívna, ale spĺňať podmienky E 101.

Vysvetlila som to len z pohľadu platenia poistenia na Slovensku, ale stále platí, že na slovenskú živnosť len sporadicky, sumárne do 2 mesiacov za rok, pravidelný výkon živnosti len na základe rakúskej, aj po otvorení pracovného trhu.

Chcela by som sa opýtať, či ste mali už kontrolu z Landu v súvislosti s tým, že rodina berie Förderung a čo všetko kontrolovali. Aj denník opatrovateľky?

Ahoj. Prosim ta, nevies mi poradit niekoho, kto sprostredkuje pracu v tejto casti Rakuska, kde si ty, citala som, ze pracujes v Schwatzi. Chcela by som pracovat v Zillertal ako opatrovatelka, ale neviem zohnat kontakty do tejto casti Rakuska. Dakujem.

Prepač, to bola reakcia na Tvoju predchadzajucu otazku ake odvody platime teraz, ak sme vlani podavali DP

Ahojte dievčatá. Dostali niektoré z vás také neskutočné sumy na Versicherung na tento rok ako ja? Mám vymerané 965 na každý kvartál pre tento rok. Kvôli čomu tak vysoké odvody? Díky, ak sa mi niekto ozve a rozumie sa tomu.

Ahoj. Aj mne vymerali vysoke odvody, bola som osobne na SVA a povedala som, ze nie su realne. Totiz v tomto roku sa mi znizil prijem. Tak mi vymeraju nove a predpokladaneho tohorocneho zakladu. Neskor po podani danoveho priznania, t. j. v roku 2012 dojde ku korekture. Ak som zaplatila viac, tak vratia, ak menej, tak domeraju. Odporucam Ti ist na prislusne SVA a spytat sa osobne na to.

Ďakujem za radu, skúsim tam ísť, ale mne sa v podstate od začiatku nič nezmenilo, stále rovnako a už aj vlani som musela doplácať nejakých 800 eur.

Ahoj a tebe rodinka neplati odvody?

Kontrolu ešte nemal nikto? Neviem, čo mám všetko prichystať, denník, Haushaltsbuch, živnosť, prihlásenie k pobytu, živnosť? Poraďte. Som tu sama, domáci prídu až v sobotu a kontrola v piatok ráno.

Platí, ale keď som doteraz mala 540 na kvartál a teraz to bude skoro dvojnásobok, tak som zvedavá, čo na to povedia, už takto mám pocit, že sa im to vidí veľa, že vôbec musia platiť.

Podala som daňové priznanie na Slovensku, keďže sme daňoví rezidenti na Slovensku. Je potrebné podať DP skutočne aj v Rakúsku, ak ročný príjem nepresiahol hranicu 11-tisíc?

Ale pozor, moze si to odpocitat iba pri skutocnych vydajoch, pri pausali jej to je na figu ak si ho uplatnuje.

Bezpodmienecne je treba podat aj v Rakusku. Aby Vam nerastol dlh na SVA. Podla prijmu totiz vypocitavaju odvody. S platenim dani to nema nic spolocne.