Pred nastupom platit? Hladaj inu agenturu.
Nedal sa ten vrtulnik uhradit zo zakonneho poistenia motoroveho vozidla, za predpokladu, ze ste vy nesoferovali a nezavinili dopravnu nehodu? Treba zistit.
Pekny vecer zienky. Prosim vas o pomoc, ci nema niektora skusenost, ako kupat na posteli v nafukovacej vani pacienta? Dakujem za radu.
Nie Tereza ale Terka!
Ale loli chcela vedieť, za čo jej prišlo platiť 75, 30 EUR, ktoré boli na šeku, priloženom ku tomu sprievodnému listu.
Ďakujem Vám za odpoveď. Kde si môžem prevziať tlačivo, a dokedy treba podať DP v Rakúsku?
Evka, ja som nevedela, ze to k tomu patri, lebo to vsetko prislo v osobitnych obalkach, nie spolu. Ale ked si mi napisala, ci nemam aj sprievodny list, tak som to este raz vsetko z FA pozrela a napisala ti to sem. Davala som to pre istotu kuknut aj dedovi a on tiez nechapal, co to je. Ze to zoberie so sebou a spyta sa kompetentneho cloveka. Som zvedava, co vyriesi. Ale aj tak dakujem. Ja mam z tejto zivnosti zmatok, kedze zivnost nemam dlho.
Evka, a ešte niečo, všetky papiere mi vybavovala agentúra, takže ja som sa nemohla na nič omylom zaregistrovať.
Dobrý deň. Nešoferovala som a ani sme nezavinili nehodu. V poisťovni, kde je auto poistené sa mi vysmiali. Známa prepravná firma zo SNV používa súkromné auta, ktoré majú iba zákonné poistenie. A to nám vodiči tvrdili, že majú sedadlá v aute osobitne poistené. To s tým vrtuľníkom nie je jediné, čo bolo treba platiť. Prevoz sanitkou stál 550 E ale zaplatila ho nakoniec agentúra, pre ktorú pracujem.
Nezavádzajte, že bezpodmienečne musí podať DP v At! Lebo nemusí, kým nezarobí nad 11000 eur alebo nebude vyzvaná daňovým úradom. Dlh máme každá a samozrejme raz ho bude treba zaplatiť, ale stačí si peniaze odkladať a určite ak robíš dlhšie, tak máš uložené viac ako keď hneď po prvom roku podáš DP a nemáš ešte toľko zarobené, teda si si ani dosť neodložila.
Ahojte ste niektora z Vas vo Felixdorfe?
Chcela by som uviesť jednu vec, o ktorej sa tu v príspevkoch o podávaní daňového priznania a doplatkoch poistného nikto nezmienil. Možno pomôže objasniť niektoré nejasnosti. Vychádzam z vyjadrenia Dr. Lingenhela z VGWA Feldkirch z 15. 1. 2009. Ak čistý príjem opatrovateľky nepresiahne za rok zákonom stanovenú hranicu, nie je podľa zákona o dani z príjmu menovite § 42 Abs. 1 Zi. 3 EStG 1988 povinná podať daňové priznanie. K jeho podaniu ju však môže FA podľa § 42 Abs. 1 Zi. 1 EStG 1988 vyzvať. Keďže opatrovateľka DP nepodala, neexistuje v registri žiadne právoplatné rozhodnutie o vymeranej dani a teda ani základ pre vymeranie poistenia. Predbežne platené poistné sa považuje za konečné. Akonáhle existuje takéto rozhodnutie, dochádza k domeraniu poistného za obdobie, ktorého sa rozhodnutie týka. V súčasnosti sú to aktuálne prvé tri roky podnikania v penzijnom a tretí rok v zdravotnom. Dr. Lingenhel radil, ukladať si bokom obnos vo výške, odpovedajúcej cca rozdielu medzi plateným predbežným a skutočným poistným. Táto suma by mala byť k dispozícii 7 rokov potom, ako nedôjde z FA výzva k podaniu DP. Potom ostáva k dispozícii opatrovateľke. Z toho vyplýva, že nie každá automaticky musí doplácať a každá za rovnaké obdobie. Teraz sú to predovšetkým tie, ktoré podali DP napr. z dôvodu uplatnenia si rôznych bonusov.
Dobry den, ja som mala na mysli presne zakonne poistenie, to musi mat kazde auto, a tam je vlastne poistena zodpovednost za skodu vzniknutu prevadzkou vozidla a to nielen skodu na aute ale aj na zdravi, neviem kde maju zakonne poistenie, ked teraz je vela poistovni, skuste sa poradit v Allianz - slov. poistovni, tie vseobecne poistne podmienky pre zakonne poistne su vsade rovnake alebo podobne.
Ahojte. Chcela by som sa vás opýtať, ktorá už máte skúsenosti s podávaním rodinných prídavkov tu v Rakúsku ako to je? Najprv som dostala tlačivá E 401 a 411, k tomu aj formulár žiadosti o RP. To som všetko vyplnila, dala potvrdiť slovenským úradom, k tomu som doložila rodné listy detí + preložené do nemčiny, taktiež potvrdenie o dochádzke školy detí a sobášny list. Ja žiadam len o doplatok, pretože som vydatá a manžel poberá RP doma. Teraz ked som to odniesla, tak mi dali další formulár E 9 (jeden pre mňa a jeden pre manžela) ktorý máme vyplniť - aj sumu, koľko sme za minulý rok zarobili doma na SK a to mám dať vraj potvrdiť doma na daňovom úrade. Je to pravda? Pretože mne sa to vidí akési nelogické. Tiež mám im dodať ešte k tomu potvrdenie manžela z práce, kde pracuje, potom moju zmluvu s rodinou, potom doklad o mojom honorári v rodine - čiže koľko som tu zarobila za minulý rok a doklad zo SVA - že som zaplatila za minulý rok odvody. Viete mi niekto poradiť? Je to naozaj tak? Ved u nás doma mi na danovom úrade to nemôžu potvrdiť, kedže som ešte nepodala, ani môj manžel daňové priznanie. Tak ako to vlastne je? Vopred vám všetkým ďakujem za vaše rady.
Dobrý deň dievčatá, určite aj vám prišlo platiť nehorázne sumy do SVA. Dnes som sa dozvedela, že je lepšie ísť priamo do SVA a sťažovať sa prečo musíme platiť tak veľa. Tu v Linzi je podaných už vyše 70 sťažností. Bola tam moja kamoška a bolo jej povedané, že nech neplatí, že sa to bude riešiť. Čím viac sťažností bude, tak sa možno niečo porieši. Uvidíme.
Ahoj Sylvia, no takže akurát som dostala prídavky na účet - formuláre, ktoré som potrebovala E401, E411, rodný list, potvrdenie o návšteve školy, sobášny list, potom Rechnungen od rakúskych rodín a zmluvy s týmito rodinami. O E 9 - som nepočula, no ak si si otvárala živnosť len teraz, potrebujú asi vydokladovať tvoj minuloročný príjem, prípadne v každom kraji potrebujú iné doklady. Ja som bola v kontakte s kompetentnou osobou cez e-maily a telefón. Držím palce
Zdravím dámy, nie ste niektorá teraz v Linzi, pretože ja som došla v utorok a nejako sa mi nedarí spojiť sa s nejakou Slovenkou.
Este ma napadlo, ci vam z toho zakonneho poistenia uhradili aspon bolestne a neskor / ked je stav stabilizovany / , aj stazenie spolocenskeho uplatnenia / nieco ako trvale nasledky / lebo na toto urcite mate zo zakonneho poistenia narok, vodic alebo firma vsak tuto poistnu udalost nahlasit do 15 alebo 30 dni_neviem presne, ak nahlasia neskor dostanu penale. Tam sa z toho napriklad daju preplatit aj vase znicene veci, len sa netreba nechat odbit:)
Informovala som sa priamo na SVA, kt. poslal opatrovateľke štvrťročnú faktúru. Základ pre výpočet je stanovený z daňových priznaní a sumy sú jednoducho správne. K štvrťročným odvodom, ktoré sa podľa informácie mali pohybovať vo výške okolo 600€ (192,. € / mesiac) bola navyše pripočítaná suma za doplatenie soc. poistenia za prvé 3. roky podnikania. Pokiaľ idete podávať daňové priznanie 1. x, bude Vám toto navýšenie oznámené po podaní DP ( daň. úrad je prepojený s SVA). Takže, namiesto avízovaných 3x192. -€ zaplatia opatrovateľky, kt. mali založenú živnosť v r. 2008 a skôr zhruba 3- násobnú sumu za každý kvartál. T. z. , že zhruba mesiac a pol pracujú LEN na rakúske odvody. Keďže majú slov. opatr. v AT veľmi dobré meno, bolo by dobré, aby sa ozvali a teda sa Vás zastali aj rakúske rodiny. Takáto situácia čaká každú opatrovateľku, ktorá začne pracovať 3. rok ako opatrovateľka. Snáď sa situácia vyrieši plánovaným otvorením rakúskeho pracovného trhu aj pre opatrovateľky. Toto by mala byť výzva aj pre slovenskú vládu, ktorá by mohla podpísať s AT takúto bilaterálnu dohodu.
Ahoj, ja som minuly rok podavala danove priznanie a moja terajsia kolegyna nie a obom nam prislo zvysenie na 200 eur, takze nezalezi to ci si podala alebo nie danove.