Opatrovateľky v Rakúsku

Ja som momentálne v Linzi a aj pred tým som bola v tomto okolí.

Je treba rozlišovať medzi Dienstreise a Geschäftsreise. V Rakúsku ste živnostníčka, ktorá tam má prevádzkareň.

Ahoj Ali, žiaľ tehotná nie som ale raz by som v blízkej dobe chcela byť a preto by som chcela vedieť na čo mám nárok. Vedela by mi poradiť čo všetko treba vybaviť aby som poberala materskú? Počula som niečo nejakých Tagesgeld, čo to vlastne je? Prosím ťa Adi ak vieš viac ako ja, prosím poraď mi. Veľmi veľmi pekne ďakujem:)

To vážne? Koľko vám ostane zo 60? To sa vám oplatí?

Je mi smutno, keď čítam vašu reakciu. Naozaj sme odkázané na to, aby nás niekto takto zdieral? Dievčatá, nie je načase, aby sme pred tým, ako vycestujeme, dohodli pravidlá či už s agentúrou alebo rodinou a mali v zmluve odvody, cestu aj voľný čas?

Ahojte, prosím vás vie niektorá perfektne po nemecky? Práve mi prišiel mail z WKO a neviem celkom, čo odo mňa chcú. Prosím!

Skus mi to preposlat na mffalkona@gamil.com, mozno si s tym poradim.

Dík maťka, pošlem ti to.

Zuzana ak si myslis, ze ta niekto zdiera, tak mozes ostat doma a budovat krajsie Slovensko, pomaly by ste chceli aby nam rodiny kupovali vlozky, ja som povdacna, ze mam pracu a z si zarobim a nemam pocit, ze by ma niekto zdieral ba naopak, zamyslite sa trosku, ja osobne by som z vas mozno zamestnala len 30% ostatne stojite za figu. viem o com hovorim, tuto robotu robim uz 15 rokov a z niektorych prispevkov mi je ozaj na grc.

To máme veľké šťastie, že nemáš agentúru.

Dobry vecer, chcela by som sa opytat, ci je niekde v zmluve alebo niekde inde napisane, kolko ma davat rodina na 2 tyzdne na stravu?

Ani nam rodina neplati odvody a to mame denny honorar 57 eur a ktomu este nemame ani volno.

Neviem, či si tá istá Zuzana z príspevku podo mnou, ale pýtaš sa na také základné veci, tak asi začínaš a 60 sa ti nevidí. Len aby si nebola sklamaná. Nárok nie je ani na odvody, ani na voľný čas ani na skúšobnú dobu. Všetko je na základe zmluvy.

To v zmluve nikde nemas, len je dane, ze je to 6, 5 na den. Maťa

Nie, nie je to nikde uvedené. Ak si prečítaš niektoré príspevky tu, dostávajú ženy na dve osoby od 40 na dva týždne až do sumy koľko potrebujú. Alebo nakúpi rodina a oni z toho varia čo vyjde, alebo si aj stravu nosia, niekedy aj pre starkých. Len sa tým nechvália.

To čo uvádza Maťa, je Sachbezug a ten tu už vysvetlila Marika, čo to je.

Ahojte. ked skypujem s kamaratkou, ktorá je v Rakúsku a ja volám sťahuje jej s kreditu?

Evka, a nahodou nevies ako je to s cestovnym, ked rodina mi to plati, ale nikde to nedokladuje, ani mne k pltu, ani zvlast.

Ak si to neuplatňuje rodina v nákladoch a nič nepodpisuješ, je to akoby si nič nedostala. Ale treba sa dohodnúť, dobre je v zmluve napísať, že honorár toľko a toľko a nič viac nedostávaš.

Evka, a je pre mna lepsie, ked mi to budu pripisovat, alebo to mam nechat tak. Dakujem.