Opatrovateľky v Rakúsku

Ahoj, no ved ak s nou skypujes, tak aj ona skypuje, tak je to normalne, ze ak ste tam obe, tak kazdej to ide z jej kreditu.

Daj si pozor, ak beries rodinné prídavky a marodíš! Lebo, ak budes celý mesiac marodiť, nedostaneš rodinné prídavky od Rakušanov. Nemáš na ne nárok, lebo si bola celý mesiac na Slovensku. A máš nárok len na slovenské. To sa stalo mojej kamarátke.

Ak ti príjem neprekročí tých 11000, nemusíš podať DP v At, len dobrovoľne alebo iba ak ťa FA vyzve, aby si podala. V tom prípade budeš musieť doplácať za predošlé roky, tak si každý mesiac niečo odkladaj bokom. Ak ťa FA nevyzve 7 rokov k podaniu DP alebo nezarobíš nad tú limitovanú sumu, čiže 7 rokov vôbec nepodáš DP v At, tak už doplácať nebudeš a odložené peniažky ti zostávajú. Tak mi to vysvetlili v rodine, kde som robila, keďže tu stále ženy zavádzali, že po troch rokoch sa musí podať, tak som sa na to pýtala priamo u Rakúšanov a teraz viem, že sa nemusí podať, akurát nám zvýšili odvody po troch rokoch o 50 eur, ale za predošlé tri roky zatiaľ, kým nepodáme DP nedoplácame nič.

Myslím, že spájanie ti nepomože. Majú ženy i dobré miesta, ku ktorým sa dostali len vtedy, keď nezobrali slabšie platené miesta a zlé podmienky. Nad tým sa zamyslite. A tie, ktoré majú slabo platené miesta sa nebudú spájať, lebo sa boja i o to.

Ahoj, mám obyčajné životné poistenie s pripoistením úrazu v Allianz, mesačne 20 E. Denné odškodnenie mám 5E / deň.

Ďakujem pekne, pomohlo ( aspoň dúfam). Budem sa informovať v Allianzi po návrate domov. Si z Košíc? Ja áno.

Ahoj, som z Košíc ozvi sa 0911478294 dam ti skype. G.

Ahojček, tak konečne to tu niekto potvrdil, že keď si PN alebo nepracuješ nárok na RP nie je. Ja som 7 mesiacov PNS ale nemôžem to potvrdiť lebo mi doteraz RP za odpracované mesiace (7) neprišli. A nevieš koľko je potrebné odpracovať v mesiaci aby si nárok mala? Ďakujem.

Mne povedala pani na úrade na Slovensku, že to už riešili pre jednu rozvedenú pani opatrovateľku odvolaním a že už tá pani po pol roku čakania na odvolanie má na účte nabehnuté prídavky.

Mile kolegynky dostala som jednostranovy mail v Nemcine a potrebovala by som ho prelozit do Slovenciny a potom aj moju reakciu nan do nemciny. Neviete mi prosim vas niektora poradit?

Ja si naopak myslím, že spojenie by pomohlo. Keď sú dané podmienky pre ženy, ktoré opatrujú ako zamestnanci rodiny, prečo by tieto podmienky nemohli platiť aj pre nás? Čo sme my roboti, ktorí ozaj majú robiť 24 hod. denne? Sme tak isto len ľudia, ktorí sa potrebujú vyspať a aj si oddychnuť. Keď už v tej rodine ste, skúste zabojovať za lepšie podmienky pre seba aj bez agentúry. My sme si tiež niečo vydobili, / napr. navýšene odvody, kran na dvýhanie babky, viac voľna / a agentúru sme do toho nezaťahovali. Držím palce.

Dobrý večer! Potrebovala by som kontakt na dobré agentúry, ktoré robia Viedeň a okolie. Ďakujem za ponuky!

Dobrý deň. Chcem Vás veľmi pekne poprosiť o pomoc. Potrebovala by som vedieť, čo všetko musím vybaviť, aby som mala nárok na materskú z Rakúska. Ďakujem!

Dievčatá, robím opatrovateľku na SK a za mesiac zarobím 370 €, a som rada, že mám prácu, robím v zariadení kde máme 90 ťažkých klientov, Alzheimer, Parkinson… a sme na nich na jednu 12 h. smenu 11-sti a výnimočne 14-sti, a ani 1 z nich nesmie byť v posteli celý deň, stále ich premiestňujeme, polohujeme, prebalujeme atď a nemáme platenú ani prestávku, ani si neviete predstaviť, aké chodíme domov unavené po takých troch po sebe nasledujúcich smenách denných alebo po troch nočných po sebe kde sme na celú nočnú 3 opatrovateľky. Vy sa stále len sťažujete a máte málo, tak príďte medzi nás a potom si budete vážiť svoje peniažky za 2 týž. práce a 2 týž. oddychu! Viem, že ani vy to tam nemáte ľahké ale otvorte trocha oči a uvedomte si, že môžete byť radi, že máte - máme robotu lebo dnešná doba je veľmi ťažká a práce je veľmi málo. My keď sme sa ozvali na plat a podmienky a neustále buzerovanie, tak nám vrchnosť povedala, že nech si nájdeme druhé zariadenie keď sa nám nepáči, že na naše miesta majú veľa ďalších opatrovateľov. Neberte to ako kritiku ale iba moje konštatovanie. Robila som aj v Rakúsku a môžem vám povedať, že tie peniaze sa mi určite viac páčili a aj to, že 2týž. som sa mohla venovať rodine. A dúfam, že ešte dostanem šancu sa tam vrátiť. Prajem vám všetkým aby ste dostali dobré rodiny ale aj super kolegyne. Lebo podľa mňa je to tiež veľmi dôležité. Prajem veľa úspechov.

Milé opatrovateľky, chcem sa opýtať, čo už niektorej z Vás prišlo po 3 rokoch živnosti doplácať 3 335 euro.

Tebe tolko prislo? Pekny den.

Ahoj, to som ale v šoku, to hádam si jediná s tak vysokým nedoplatkom. Ja som mala 850 eur, ale za dva roky. Neviem podľa čoho sú tie nedoplatky, moje kolegyne s rovnakým platom mali 1100 eur, alebo 1200 eur. Aký si mala plat? Ja 60 eur aj s odvodmi.

Pozrite si ako sa tie nedoplatky počítajú, niekto mal nejaké bonusy napr. pri deťoch, čo mu základ znižovali, muž nezamestnaný a tak, nemusí byť ani pri rovnakom plate jednaký nedoplatok.

Áno, pripájam sa k Tebe, že by sme sa mali všetky opatrovateľky spojiť a dohodnúť sa na tom, aby toto s nami nerobili aj agentúry aj rodiny. Aby niekto za nás dohadoval plat, pretože len samotná opatrovateľka môže v skutočnosti vedieť o akého pacienta ide a veci podobné. Pretože agentúra vie len to, čo im rakúšania do telefónu povedia, ale my vieme, že skutočnosť býva vždy zložitejšia, myslím s pacientom. Lenže bohužiaľ nie sme tak jednotné ako by to malo byť. Ale verím, že by sme sa mali všetky pridať k Tvojmu názoru a byť jednotné. Ďakujem aj za ostatné. Ahoj Naďa.

Reagujem na Zuzanu, áno máš nárok na 2-3 hod. voľného času, ale musíš si ho doslova vybojovať. Poznáš rakúšanov. Rodina by Ti mala umožniť toto voľno. Vieš, máš nárok, ale napriek, si ho musíš vybojovať, ale s citom. Nada