Opatrovateľky v Rakúsku

Mala som 60 bez odvodov.

A to si prosím ťa mala ročne viac ako 11000 eur?

Prosim Ta, ak Ti niekto poslal ten formular, mohla by si mi ho preposlat? Dakujem. d.spavrova@centrum.sk

Cauko Maria, pozri si poriadne papier a ci to nie je to, ze Ta upozornuju, ze tento rok musis zaplatit na poistnom tuto ciastku a ta je rozdelena na 4 kvartale. Pekny den.

Přeji Všem pěkný a hlavně klidný den, chtěla jsem se zeptat, jestli už někdo obdržel dětské přídavky, volala jsem tam minulý týden, slíbili, že tento týden mi pošlou vyrozumění, ale bohužel stále nic. Papíry jsem odevzdala všechny. Děkuji za odpovědi.

Ten nedoplatok mas len za rok 2009.

Detske pridavky som dostala uz 11.januara za rok 2010. Viem, ze problemy boli hlavne s rozvedenymi zenami, ale striedacka tiez uz dostala minuly tyzden. Takmer od oktobra 2010 nedostala detske pridavky - je rozvedena.

Pekný večer kolegynky. Chcela by som poradiť. Týka sa to zdravot. pripoistenia v rámci životnej poistky na Slovensku. Pracujem v AT, ale nechcem si tam platiť zdrav. pripoistenie. Vzhľadom nato, že som počula aj o tejto možnosti si priplácania na Slovensku v rámci životnej poistky, zaujímali by ma dalšie informácie. Vopred ďakujem. mail: amartinaa@centrum.sk

Maria, lepsie si to pozri, to nie je nedoplatok, ale pravdepodobne si si to pomylila s predbeznym oznamenim platieb na tento rok, aj ja tak mam, ale nachbemesung mam 711 eur a v prepocte na 4 kvartaly je to ca 177 eur k zakladnemu poistnemu, ca 441 + 50 x 4q = 150 eur navysenie po 3 rokoch. Netreba sa plasit tej horibilnej sumy, ved vacsine z nas to zakladne poistenie plati rodina. Z vlastneho ide vacsinou len ten nachbemesung a snad navysenie zial, s tym vela nenarobime ak chceme dalej robit.

Chcem sa Ta spytat, v ktorej spolkovej zemi si. Lebo ja som v dolnom rak. a cakam od 8.januara a este sa neozvali. Dakujem.

Alenko, děkuji Vám, za odpověď. Pokud nic nepřijde, zajdu si tam osobně. Taky jsem měla samozřejmě jako ostatní zaplatit do konce měsíce SVS, to zaplatit musíme, ale oni na úřadech mají pořád čas. Hezký den přeji.

Uz nemusis ani v AT pracovat a fin. urad Ta moze vyzvat, k danovemu priznaniu spatne. To mi bolo povedane, ze si mozu vymahat doplatky aj roky dozadu. Ja neviem comu uz verit!

Dobry vecer, prosim o radu, da sa zivnost pozastavit aj poslanim faxu na wko? Ma niekto cislo faxu? Alebo mi vie poradit, lebo ju chcem hned v pondelok pozastavit, dakujem.

Poradíte mi prosím Vás, niekto? Môže Finanzamt žiadať odo mňa pre vybavenie rodinných prídavkov potvrdenie o vzdelaní opatrovateľky - čiže, že mám opatrovateľský kurz. Ja ho totiž to nemám. Živnostníčkou môžem byť aj bez neho.

Ahoj Staňa, ja som v Linzi, časť Urfahr. Cez týždeň mám každý deň dve hodinky voľno. 00436505832529 - Ivana.

Dobry vecer prajem. Ja som volala do finanzamt, ohladom DP. Odpoved bolo, ze oni maju na to 3 mesiace, aby si to nam poslali. Mozeme cakat.

Asi nie. Dostala som RP dva krát a toto nežiadali. Myslím za rok 2008 a 2009. Toto som este nepočula.

Tiež som dostala 826.- Nachbemessung 1100.-Eur kvartálne -okamžite som išla na SVA Linz a hneď mi povedali, že nás zaradili do nesprávnej skupiny a automaticky mi vytlačili žiadosť o Verrechnung-prepočet odvodov s tým, že platiť zatiaľ netreba a budú značne znížené a že sa ospravedlňujú, ale taký je nový zákon. Každá by sa mala odvolať ak nie osobne tak písomne, alebo mailom a upravia vám to, ale nie sami od seba. Napr. kolegyňa vo Viedni sa odvolala a zamietli jej to, ale znovu sa odvolala a volala tam telefonicky a ihneď jej to znížili. Bohužiaľ aj FA aj SVA majú nejednotné informácie a skutočne nemá logiku, aby som v kvartáli robila 1 a 1/2 mesiaca len na odvody, veď mi nič neostane. Takže volajte, píšte. A k tým zmluvám - no bohužiaľ sú predtlačené vytvorené Wirtschaftskammer a nás sa tam týkajú len samé povinnosti a žiadne práva - tak voľno, odvody, cestovné si musíte vybojovať sami u rodiny a viem, že to nie vždy ide, sama som to okúsila a veru som aj odišla, ale vždy si najskôr nájdite rodinu choďte raz, alebo 2x zároveň robiť aj do novej rodiny a až potom nechajte tú čo vám nechce platiť.

Iva, môžeš poslať mail. Pozriem Ti adresu.

Ak sa niektora z vas zucastnila na tom stretnuti, napiste sem nieco o com to tam bolo, ci vznikne nejake zdruzenie opatrovateliek, lebo situacia je neunosna: sme na papier sam. zivnostnici, ale v skutocnosti vsetko drzia v rukach agentury, ktore zdieraju najprv rodiny, a v druhom rade nas. Od rodin zinkasuju vela a jasne, ze rodina skrti nasu placu, je to zacarovany kruh, musime sa spojit, nebat sa ozvat aj cez WKO-Beratung, uvitaju kazdu nasu iniciativu, a aj staznosti sem smerujte.