Poprosím někoho o vysvětlení - co je přesně Selbstandigenvorsorge, částka, kterou odvádíme měsíčně v rámci odvodů? Jednou ročně chodí výpis s částkou. Na co jsou tyto peníze? Díky za odpověď
Dobrý deň, ja som tiež platila poplatok agentúre VIVA a potom som zistila, že agentúru VIVA a APHIT vlastní rovnaká osoba. Je to podvod. Cez agentúry APHIT a VIVU vám neodporúčam ísť von.
Nič si z toho nerob. Strach zbytočne nešíriš, je to tak, už nielen Rumunky, ale aj Poľky sú pre nás konkurenciou. Vo vedľajšom vchode mala jedna babka dva roky slovenské opatrovateľky, veľmi si ich obľúbila, ale jej dcéra jej zohnala Poľky za 30 € na deň, navyše chodia domov raz za dva mesiace, takže ušetria aj na Reisekosten. Ja som u dedka už tretí rok, veľmi sa bojím, že aj jeho rodina sa o tejto možnosti dozvie, vždy boli síce veľmi milí, ale tie ceny sú neporovnateľne nižšie!
Ano, je to pravda. Moja striedacka odrobila predminuly rok len tri mesiace a finanzamt ju vyzval, aby podala danove priznanie za rok 2009. Kvoli trom mesiacom! A pocula som aj o takych pripadoch, konkretne dvoch, ze zena, ktora uz skoncila s opatrovanim, dostala z SVA papier, ze ma doplatit nachzahlungy, jedna mala 1300 eur!
Pre Jarku. Jarka to su Tvoje peniaze, ktore dostanes po splneni zakladnych podmienok po ukonceni cinnosti. Je to akoze zabezpecenie samostatne zarobkovo cinnej osoby.
Dobry den, chcela by som niekoho poprosit, ze ako to je s poplatkami do WKO, ked pracujem dva tyzdne do mesiacia. Momentalne platim celorocny poplatok. Niekde som citala, ze je mozne poziadat WKO o polovicnu sadzu, nakolko pracujem vlastne podla turnusov 1 / 2 roka z roka. Dakujem za kazdu radu. nika
Urychlene treba poslat Ruhendmeldung na Wirtschaftskammer Linz. Mozem Vam poslat formular do mailu.
Dobry den, chcela by som sa spytat na agen. Hilfe mit herz. Poznate ju niekto, aky su a ake su tam poplatky? Dakujem.
Dobry den, chcela by som sa opytat, ake doklady potrebujem na vybavenie RP? Bola som na Ur. soc. prace a rodiny na Slovensku, ale povedali mi, aby som dala ziadost v AT a rakuska strana im potom ziadost preposle. Budem rada ak mi opdovie niekto, kto ma s tym skusenost. Dakujem
Slovenské opatrovateľky sú zas prepierané v Rakúsku, vďaka jednej nezodpovednej, slovenskej opatrovateľky. Bola opitá namerali jej vyše 2 promile alkoholu a pokým sa dostávala z opice, tak jej zomrela pacientka. Teraz vyšetrujú, či by mohla pacientka prežiť, ak by bola OP triezva a poskytla pacientke pomoc. No myslím, že to je jedno či áno, alebo nie, no jednoznačne mala byť triezva a nie spitá doslova pod obraz boží, keď má v opatere človeka. Vraj to psych. nezvládala. To je úbohá výhovorka. Krásna reklama pre všetky OP zo Slovenska v Rakúsku.
Rozumni ludia nebudu hadzat vsetky do jedneho vreca. Vrcholne nezodpovedne konanie opatrovatelky, kde vsak bola rodina? Nevedeli snad, ze sa im o rodica stara alkoholicka?
Dobry vecer! Ak pracujem v Rakusku na zivnost, staci zaviest jeden dennik ohladom pacienta a domacnosti, alebo potrebujem aj nejaky extra dennik aj pre seba, Vdaka.
Stačí ak si dáte www.google.sk a v ľavom hornom rohu je prekladač, vložte tam txt a preloží to. Ak to nepotrebujete v úplne presnom znení, niekedy to robí menšie chyby.
Ahoj, prosím poraď, ako ich získať na použitie - čo treba vybaviť. Ďakujem, Maja
Dakujem za radu, prajem vsetko dobre.
Ahoj, áno stalo sa to slovenskej opatrovateľke, ale preboha, tak v prvom rade mi si to nezovšeobecňujme, stáva sa to aj rakúskym, aj poľským a iným… aj moja babka spadla v nemocnici a dolámala sa a pri rakúskych sestrách a ja ju dodnes dávam do poriadku, každej jednej práca hovorí za ňu, nie sme kolektív, každá si zodpovedá sama za seba, Mirka
Ahojte vie mi niekto poradiť? Klientke sa zvýšil pfl. st. na 4. Ako sa vybavuje Förderung a kde zoženiem formuláre? Dajú sa stiahnuť z internetu? Ak áno prosím pošlite mi link. Chcem pomôcť rodine. Babka má len 80r. bratranca, ktorý to nevie a ja tiež nie.
Zisti si na Slovensku, kolko opatrovateliek skoncilo na psychiatrii, budes prekvapena, tak sa do nikoho nenavazaj. Skoncili tam tie citlive, nie tie bezcitne bestie.
Mne zomreli dvaja pacienti v rakuskych nemocniciach na chybu ich lekarov, som ZS viem o com hovorim, prvemu stlacil mlady lekar aneorizmu na aorte o ktorej lekari vedeli 5 rokov a druhemu za 5 dni nevedeli zistit, ze ma totalny sepsu z upchateho kamena na ladvine, kto ich bude sudit a kto ich potresta. A nedavno lekar vo Wiedni nechal zomriet pacienta 44 rocneho, mal 7 deti na sepsu v kolene, povedal mu, aby si dal na to syrovy obklad, boli toho plne noviny. Tak nesud, ked nevies ako to presne bolo. Lebo este ani ty nevies, ako mozes dopadnut.
Ano, mnohe opatrovatelky trpia odlucenostou od rodiny, a ak natrafia na zlu rodinu, je to hrozne co prezivaju. Niekolkokrat som cestovala v aute s pani od Popradu, ktora sa v aute pred vystupenim horko rozplakala. Uz pocas cesty bolo na nej vidno ze sa boji. Pri spiatocnej ceste som jej poradila nech navstivi psychologa, co aj urobila, a prestala do Rak. chodit. Kazda sme ina, netreba nikoho odsudzovat.