Prosim o radu. Z FA mi poslali tlaciva na danove priznanie. Musim podat aj tlacivo L 1k? Predosle 2 roky som tento formular nepodala, a rodinne pridavky som dostala, co sa stane ak tento formular nepodam? Dakujem.
Pre Máriu. Nedá sa to akože získať na použitie. Jednoducho ich dostaneš až 2 roky po ukončení činností, alebo ak budeš v dôchodkovom veku, môžeš to brať ako dôchodok, alebo jednorazovo, ale budeš platiť 6% dane. Pri poberaní ako dôchodok je to bez dane. Ináč je to dedičné, čiže ak sa toho nedožijeme, aspoň že to zdedia príbuzní.
Dobry vecer, som slobodna a bezdetna opatrovatelka s rakuskou živnostou uz viac ako rok, podala som danove priznanie na Slovensku aj v Rakusku, hranicu 11 000 eur som neprekrocila, mam narok na vratenie dani? Vie o tom niektora z vas? Dakujem.
Uplatnenie tejto polozky, cize danoveho bonusu - 220eur / na dieta znizi danovy zaklad a tym aj vymeriavaci zaklad pre odvody do socialnej poistovne. Ked mas dve deti, vyplnujes dva tlaciva L1k, ked tri, tak tri tlaciva atd…
A co sa stane, ked ho nepodam?
Ved nic sa nestane - ale budes skodna, ved to je vyhoda pre teba.
Chcela by som sa opýtať, či už tento rok niektorá rozvedená baba dostala prídavky na deti za tento rok, čiže januar, februar… Neviem, ako to chodí, ja by som len teraz chcela požiadať o prídavky, či ich dostanem ešte tento rok, alebo až budúci pri vyúčtovaní? Mne na Finanzamte povedali, že sa ale odratáva suma, čo nám prináleží na SK, hoci ja ako rozvedená nedostanem na SK nič a vydaté majú tak aj na SK aj v AT prídavky, dobre nie?
Ak pises o pacientke menom Maria, tak ta baba mala 2.8 promile alkoholu v krvi a bola dosadena uz po jednej babe alkoholicke pred nou, takze bola upozornena na to, ze alkohol tam nie je tolerovany! Nikoho k sebe ani k babke nechcela pustit, nikam nechodievala, nedvihala telefon, takze to nie je o tom, ze to nezvladla, ked sa babke pritazilo, ale o zavislosti! A taky clovek ma este odvahu ist robit taku zodpovednu robotu! Je to veruze hanba pre nas ostatne.
Dobry deň, chcela by som sa opýtať do akého dátumu mám zaplatiť 1. quartal SVA? Ďakujem za Vaše odpovede.
Prvy quartal do SVA sa mal zaplatit do 28. februara, ak nie je zaplateny, naskakuju penale.
Ale veď v Rakúsku dostaneš prídavky v plnej sume, vydatým sa odrátava suma, ktorú dostanú na SK a dostanú doplatok. Ako rozvedená budeš dostávať prídavky každé 2 mesiace, ale musíš o ne samozrejme požiadať.
Bez penale je to do 18.3.2011.
Zadajte si do vyhľadávača Foerderung der 24 Stunden Betreuung a Bundesland, v kt. babka býva. Tlačivá sú v jednotl. BL rôzne.
Prosím o radu, teraz uhrádzam 1. kvartal cez internetbanking prvý krát, dala som IBAN, BIC-Code, sumu. Oni tam chcú názov banky - ja som robila v Innsbrucku, ale na šeku je Volksbank AG Viedeň. Plus, kde sa píše moj versicherungsnummer. Ak vie niekto poradiť, budem veľmi rada? Ďakujem
Treba zaplatiť do 15.3.2011, lebo od 16.3. začínajú nabiehať penále. Je to pekne vypísané v doloženom letáku, ktorý prišiel s účtom. Výnimku tvorí situácia, ak ste si podala Herabsetzung odvodov - (zníženie) na SVA, potom treba počkať na nové.
Názov banky je ten, ktorú máš na šeku: Volksbank AG Viedeň
Dakujem za Vase odpovede. Mozem zaplatit sek aj na poste na Slovensku, lebo teraz sa nachadzam na Slovensku?
Prajem pekny den vsetkym! Akurat dnes som pocula od jednej znamej, ze rodinne pridavky od maja nebudu vyplacane, tak by ma zaujimalo ci ste nieco nepoculi o tom. Ja som si ich konecne vybavila, ale ma prekvapilo, ze mi ako rozvedenej odratali pridavky, ktore mam na Slovensku zastavene, nerozumiem tomu a este az moze niekto poradit ci budem mat pridavky vyplacane kazde dva mesiace, lebo aj to som pocula, ze uz aj rozvedenym to budu vyplacat raz za rok. Dakujem a vsetkym pevne nervy, lebo su to zasluzene peniaze.
Baby nemáte niektorá skúsenosť? Na inom fóre písala baba, že poberá rodinné, i keď dieťa chodí externe na vysokú.
Dobrý deň, reagujem na Vaše informácie ohľadne poistenia zodpovednosti. Ak to ročne vychádza okolo 40 eur, prečo si v agentúre pýtajú 50 eur? Do ktorého daňového priznania si to môžem uplatniť? Len do rakúskeho, alebo môžem aj do slovenského? Ďakujem za odpoveď.