Opatrovateľky v Rakúsku

Ahojky, ak môžem poprosiť o know how ;), tak v ktorej banke? Díky a želám pekný deň.

A ak by som si to chcela uplatniť v DP na Slovensku? Ďakujem.

Moja dcéra študuje externe aj pracuje a poberám na ňu prídavky. Trebalo doložiť potvrdenie o príjme a o štúdiu okrem všetkých ostatných papierov :slight_smile:

Ja neviem nič o tom, že by mali byť prídavky pozastavené alebo nevyplácané. Kým to nebudem mať na papieri od Finanzamtu, tak tomu ani neuverím. Ženy toho narozprávajú veľa. Monika, Finanzamt neurobil chybu pri vyplácaní tvojich prídavkov. Oni od teba predsa žiadali potvrdenie zo slovenskej sociálky o vyplácaní prídavkov a riadili sa podla toho, čo tam bolo vyplnené. Všetko si skontroluj, zistíš, kto niečo zle vyplnil a potom to rieš. Prajem vela šťastia

Ahoj, ja som sa informovala priamo na Finanzamte v Grazi a tam mi povedali, že to je po novom pre opatrovateľky, že sa im vyplatia prídavky a tie, čo by im mali prináležať na SK im budú odpočítané. Je to nespravodlivé, lebo vydaté majú tak prídavky aj na SK - muž poberá a aj v Rakúsku. O tom máji som nič nepočula, len toľko, že sa bude vyplácať len do 24. rokov.

Super informácia aj pre mňa. Vďaka

Ale pozor, nesmie tam byť pauza medzi skončením strednej školy a nástupom na vysokú školu, lebo v tom prípade prídavok na deti zaniká.

Ak pobera na Slovensku i v zahranici cele pridavky a casom im na to pride slov. socialka, budu musiet vratit celu sumu ktoru poberali na Slovensku a ked im prirataju uroky, je lepsie ist nahlasit poberanie pridavkov zo zahranicia na socialku a nespoliehat sa, ze nikto na to nepride. K tomu este je potrebne priratat moznu pokutu za neohlasenie.

Ahoj Marika, a kolko asi vychadza ten rozdiel medzi platenym predbeznym a skutocnym poistenim?

Vydaté ženy, ktoré poberajú prídavky z AT a manžel na Slovensku, je im vyplácaný rozdiel! Podľa mňa sa to ani nedá, poberať celé prídavky v obidvoch krajinách naraz.

No k takemu omylu urcite nepride, ze na SK aj v A bude poberat plne rod pridavky. Jednotlive dokumenty nepustia, ci uz sobasny list al rozvodovy list, ci uz E 411 - potvrdena na socialke a detailne rozpisana aka suma je na dieta, teraz rozvedene matky preverovali, ci na Sk ich ex partner nepobera tiez rod pridavky, vraj je to mozne, ak ide o tu dvojitu opateru, ze dva tyzdne sa ex stara o dieta a dva tyzdne matka. Treba dolozit opat E 411, kde pracovnicka soc. poistovni potvrdi, ze sa nejadna o takuto dvojitu opateru a ex nepobera ziadne pridavky, touto procedurou presla moja kolegyna, viem to od nej.

Dobrý deň, včera som bola na našej sociálke informovať sa ohľadom materskej. Povedali mi, že keď mám živnosť v Rakúsku a samozrejme si platím odvody v Rakúsku, tak sa mám ohľadom materskej informovať v Rakúsku, ale ja neviem, kde sa mám informovať, na akom úrade. Tak by mi pomohlo, keby ste mi niekto v tomto poradili. Chcela by som ísť na materskú približne o 2 roky, ale ak si mám ešte niečo priplácať k odvodom alebo niečo ak je potrebné vedieť vopred, tak by som bola vďačná keby sa mi nejaká opatrovateľka ozvala, ktorá má s týmto skúsenosti alebo hocijaká kompetentná osoba.

Medzi strednou a vysokou nemala pauzu. Ale menila vysokú školu a tam bola rok na úrade práce, tak potom nechodia rodinné? Dík za čas a chuť pomôcť.

Ahojte mile opatrovatelky, mam jednu otazocku, moja mamina robi tiez ako opatrovatelka a co teraz chodia tie doplatky po 3 rokoch do ZP, ci niektoru z opatrovateliek pri zakladani zivnosti niekto upozornil, ze sa to bude musiet po 3 rokoch doplacat? Moze mi niekto poradit webovu stranku, kde si mozem pozriet tie vypocty? Alebo pozna z vas niekto znenie zakona, podla ktoreho vyzaduju ten doplatok? Dakujem

Ahojte mám netypickú situáciu som momentálne PN, ale aj bez roboty. Zaplatila som už I. Q odvody a ked som posielala Krankmeldung, že som PN adresu poistenca som dala bývalú robotu, kde už nerobím. Viem, že to nie je správne, ale čo tam mám napísať? Slovenskú adresu? 9.2. som prestala robiť a 10.2. som začala maródovať. A ešte jedna hlavná otázka, keď som PN, mám nárok na rodinné prídavky? Myslím si, že nie, ale absolútne to neviem. Ďakujem vopred za odpoveď. Nada.

No to si ma moc nepotešila, pretože bola medzi tým na úrade práce vedená ako nezamestnaná jeden rok. Ale mala by som tiež nárok na rodinné počas jej nezamestnanosti. Práve to vybavujem, ale neviem či to nevzdám. Aj tak vďaka.

Mala si uviesť slovenskú adresu, lebo ak budeš dlhšie maródovať posielajú papiere, ktoré máš vrátiť späť. Pozor na maródky, lebo je im divné, že Slovenky veľa maródujú. Zavádzajú rôzne opatrenia.

Pekný večer, babenky, chcem sa spýtať, či sa dá zariadiť, aby som platila odvody mesačne a nie kvartálne. Má s tým niekto skúsenosť? Ďakujem.

Hanba je to len pre ňu samú, ale nie pre nás ostatné! Prečo by som sa ja mal hanbiť za niekoho iného? Každý si je sám zodpovedný za svoje činy. To keď sa niekto opije, tak ja sa mám hanbiť aj keď vôbec nepijem? Keď niekto kradne, ja s mám hanbiť aj keď nekradnem? Keď niekto niekoho zabije, ja sa mám hanbiť aj keď nevraždím? Nerozumiem tomu, keď ma niekto takéto zmýšľanie, keď niekto niečo nekalé vyvedie, tak my ostatní sa budeme zaňho hanbiť. Každý nech sa hanbí za sám za seba a za iného sa predsa hanbiť nebudem, keďže nemám s tým skutkom nič spoločné.

Nárok na prídavky nezaniká pri marodke. Keby robili problém, treba sa odvolať.