Opatrovateľky v Rakúsku

Prosím veľmi pekne o radu. Uhrádzam 1. kvartál cez Internetbanking a nechce mi to platbu zrealizovať. Dala som IBAN, BIC ako je na šeku, sumu, adresu a nič. Píšu, že je nekorektný Bic a ešte chcú CC kód. Neviem si s tým rady. Kde mám uviesť moje šíslo poistky? Budem rada za vašu pomoc. Ďakujem

Caute baby, ma este niekto skusenosti s Hilfe in Würde? Mam s nimi buduci tyzden vycestovat a mam tam prist rano podpisat zmluvu - tak som chcela vediet, ci je to seriozna organizacia?

Ahoj, už sedím pri tom dosť dlho. Nedarí sa mi to uhradiť. Pýtajú nejaký CC kód. Dala som IBAN, BIC, ale nepodarilo sa, že je nekorektný Bic. Neviem čo robiť, lebo dátum naháňa.

Maria a co sa stalo? lebo ja mam s Joma vycestovat buduci tyzden! napis mi prosim na andreasutarova@zoznam.sk. co su zac ti Jomaci?

Musíš mať kartu, na zadnej strane je trojmiestny kód. Ja som včera platila a žiaden problém.

CC kód na zadnej stane karty, trojmiestne číslo, ale musíš mať takú kartu inak to nezaplatíš.

Date mi kontakt na niekoho, kto uz opatruje cez Jomu? Chcem sa s niekym porozpravat - mam o tyzden vycestovat, tak ci je to ferova organizacia…

Marianka, zavolaj do SVA a informuj sa, či už mali na ich účte Tvoju platbu 1200 €, keď Ti zadávali už nové odvody, alebo nemali. Ak mali, nové odvody vypočítali na tú sumu, čo si dostala. Ale ak nemali ešte Tvoje peniažky na účte a zadali Ti tých 800 € na každý zo IV. Q. potom máš preplatok. Oni Ti najlepšie povedia, ktorá z týchto dvoch možností je tá pravá a či a ako Ti vrátia 300 €.

Ahoj, Majka, ja som platila dnes, tiež cez IB a všetko OK. Tie kódy máš na zadnej strane v informáciách, prišlo ti to spolu so šekom, úplne dole. Tie zadáš do kolóniek, tvoje číslo napíšeš ako špecifikáciu platby, odkontroluješ, dáš kód z GRID karty a hotovo. Držím palce, dúfam, že som aspoň trocha pomohla. Ahoj, pekný večer, Iveta.

Prosím o radu. Rakúsku živnosť mám od februára 2011 mám už vybavovať aj rodinné prídavky na tento rok? Potrebujem aj nejaké tlačivo z Rakúska? Dcéra mojej starkej ktorú opatrujem mi hovorí, že rodinné prídavky nemôžem poberať. Mám tlačivo Verstandigung. Dcéra starkej ešte spomínala, že si bude na nás uplatňovať daňové úľavy. Neviem či to tak môže byť. Ak niekto viete poradiť bola by som vďačná. Vopred ďakujem.

Ďakujem veľmi pekne za rady. Asi to neuhradím, lebo ja mám iba Grid kartu. Inú nemám a tak neviem, čo teraz. Neviem či to do 15. stihnem. majkamv@azet.sk

Ahojte, pozeral z Vas niekto v stredu 9.3.2011 o 22:30 Weltjurnal na ORF 2? Bolo tam o slovenskych opatrovatelkach. Ja som to nepozerala, lebo som nevedela o tom. Ale idem to skusit pohladat, ci to je v archive. Ak niekto pozeral, budem rada ak napise ci tam bolo nieco zaujimave. Dakujem

Ahojte, takze tu relacia o opatrovatelkach zo Slovenska budu opakovat 11.3. o 12 hod, ORF 2. Relacia sa vola Weltjournal. Tak pozerajte, ked sa Vam to podari.

Dobrý večer, rodinné prídavky môže poberať každý, po splnení podmienok a podľa toho, či Ste vydatá, alebo rozvedená Vám vyplatia celú sumu alebo rozdiel.

Podmienky by som mala splniť, len neviem, prečo nám rodina stále hovorí, že rodinné plrídavky nemôžme poberať. Ešte by som chcela vedieť, či už mám si tie prídavky vybavovať a aké tlačivo z Rakúska k tomu potrebujem. Ďakujem.

Ahoj, Majka, tá GRID karta ti úplne stačí. Keď vypíšeš na IB príkaz na úhradu, potom dáš podpísať - tlačítko na spodku príkazu, potom ti ukáže prázdnu kolónku, kde treba vpísať to číslo z GRID karty, ktoré ti ponúkne a hotovo. Teraz odchádzam, budem tu poobede, ak bude stačiť, ozvem sa ti na e-mail. Neboj, stihneš, platba cez IB by mala prebehnúť do 24 hodín. Zatiaľ pá, pekný deň, Iveta, poobede ti určite napíšem.

http://tv.orf.at/weltjournal/120994/story http://tv.orf.at/program/orf2/20110309/537695701/311991/

Čo má s Tvojími RP spoločné rodina? / predpokladám tá, v ktorej opatruješ pacienta / načo to s nimi preberáš? Ženy, veď sa zobuďte a pochopte - v menej inteligentných rak. rodinách nás stále berú ako slúžky. A ako slúžka zaťažovať ich soc. systém je pre ne neakceptovateľné! Ale prispievať do neho a robiť prácu, o ktorú domáce obyvateľstvo záujem nemá - samozrejmé! Tak sa nedajte, svoje povinnosti si plňte na 100%, ale nedajte si i svoje práva!

Akú máš banku?

Ak mas VUB, hod sem cislo emailu, napisem Ti navod.