Opatrovateľky v Rakúsku

Rodinné prídavky dostaneš až po roku práce v AT. Vyplácajú sa rok dozadu. Požiadaš o ne v januári 2012. Teda ak si vydatá. Rozvedené sú vyplácané ináč. Takže máš čas.

Baby poradte mi niekto, čo mám urobiť, keď mi pacientka necikala od včera večera. Ďakujem.

Ďakujem Ria za ten link.

Ja by som asi zavolala lekára. To môže byť problém s ladvinami.

Cievkovať?

Poraďte mi, ako je možné, že som dostala rodinné prídavky už za 4 masiace v tomto roku, keď som živnosť zrušila v decembri 2010 a rod. prídavky som si žiadala len za rok 2010?

Mne sa tiež nepozdáva výška nedoplatku, mohla by si mi napísať, ako asi znelo to odvolanie na SVA? Neviem celkom presne, ako to mám sformulovať. Vďaka

Prosim, kto mi poradi, mam narok na danovy bonus, ked som vydata, na Sk pobera manzel pridavky, ja mam len doplatok, danove podavam uz druhy rok, ale neviem, ci mam narok na ten danovy bonus ci nie. Dakujem

Ja som platila za prechod vo Viedni z jedneho bezirku do druheho 2,10 eur plus 3,50 v banke za uhradu, predtym pri prepise pobytu som neplatila nic. Zrejme nie je vsade rovnako.

Herabsetzung der vorläufigen Beitragsgrundlage wegen Verringerung der Einkünfte.

Ahoj Ivet. Ak stale ešte nič necikla, možu to sposobovat aj oblíčky, a može byt zavodnená, ked uvidiš, že je trochu opuchutá privolať lekara, na ovodnenie sa používa určite vieš Furon.

Si v pohode? Uvedom si, že si opatrovateľka a nie zdravotná sestra! A ak sa chceš dostať do problémov - tak sa kľudne na sestričku pohraj!

Ďakujem všetkým za ochotu pomocť. Som rada, že sa nájdu ochotní ľudia. Ešte raz ďakujem a prajem pekný deň všetkým.

Pekne prosim, pod akym nazvom kupim v Rakusku knihu nakladov a vydavkov a v akom obchode, dakujem?

Máš nárok.

Odlož si ich, daj vedieť na Finanzamt, lebo ich najpravdepodobnejšie budeš musieť vrátiť…

Ahoj, lieky sa užívajú a nie používajú a ich je veľké množstvo a toto sama riešiť? Už dávno mala volať lekára. ahoj

Dobry vecer, kniha sa vola KASSA EINGANG, KASSA AUSGANG a kupite to v Libro pri kancelarskych potrebach. Vyzera to ako RECHNUNGSBUCH ked poznate.

Strucne a jasne, dakujem, a co musim vyplnit a spravit, ako poziadat o ten bonus, budem vdacna, ak mi este poradite, vdaka, pekny vecer.

E1a
Krížik – Einkünfte aus Gewerbebetrieb

Adresa v Rakúsku

Krížik – malá 2 - Basispauschalirung gemäß § 17 Abs. 1

Budem písať čisla, čo sú pri jednotlivých kolonkách

3
61 číslo = 869

Begin des Jahres… 5 Ende des… 6
01. 01. 2010 31. 12. 2010 – alebo, ak si začínala neskôr – od živnosti

Strana 2
r. 9040 = Hrubá mzda t. j. – koľko na plat + kost a logis T. J. Počet dní x 6, 54 + cesta + SVA
o 7 r. Nižšie – tá istá suma, je to kolonka bez čísla / Summe der Enträge…
r. 9225 = SVA
r. 9232 = 12% z hrubej mzdy
o 2 r. Nižšie riadok bez čísla = SVA +12% = xz / Summe der Auf…
r. malá 37 – hrubá mzda – xz = čistý príjem

strana 3
deviata kolonka zhora bez čísla / Gewinn / Verlust… = čistý príjem
r. 9221 = 13% z čistého príjmu = základ pre daň
malé 51 = základ pre daň

Strana 4
Dátum a podpis

E1
Finanzamt – adresa FA
Priezvisko
Meno

Nezabudni Versicherungsnr. Z E-card

Stav: musíš si vybrať, čo si
Muž – mänlich
Žena – weiblich
A ďalej podľa stavu seit Dátum, odkedy: napr. Vydatá, rozvedená či vdova … slobodné dátum nepíšu

Adresa na Slovensku
Ak si vydatá meno manžela priezvisko, meno – ak nie je poistený v AT, tak 3. 5 Geburtdatum DDMMRR

Strana 2
Pod 7. Gewerbebetrieb = základ dane
330 = základ dane

Strane 3 a 4 nič
Strana 5
Posledný riadok Gesamtbetrag… = základ dane

- Dalej nic az na koniec dátum a podpis

Dúfam, že je to dosť jasné.