Obrovské ďakujeme! Mám nejaké postrehy, ak môžem - E1 - na strane 2., pod Gewerbetrieb som nenašla 330 riadok, len 327, 328, 329-ktorý je teda správny? E1a - čo je to tých 869 / na 61 /. 9232 nieje, len 9230 al. 9233. Tiež sa mi nezdá, že tých 13% z čistého príjmu je základ pre daň? Nieje správne, že čistý príjem - 13% = základ pre daň?
Ahojte, kde si mám pýtať tlačivo U1 (P301)? Napísala som na SVA a tí mi odpísali, že na príslušnom AMS a to neviem čo je? Finnanzamt? Ďakujem.
Baby som živnostníčka v Rakúsku od januára. Neviem akú agendu ohľadom účtovníctva som si povinná viesť. Nepočula som ani o peňažnom denníku a pod. A ako to je s paušálnymi nákladmi, treba ich dokladať daňovými dokladmi? Ďakujem
Ako je ta pacientka stara a trpi chorobou mocovych ciest? Ak ano, treba si pytat liek Furon, to je na odvodnenie, malo by to povolit, ale ten sa podava len dospelym, nenapisala si kolko ma pacientka rokov, volam sa Beata a pracujem ako sanitarka na internom odd., tak nieco o takychto problemoch viem.
Ahoj, ano na odvodnenie sa pouziva Furon.
Ozvite sa mi, viem Vám to preložiť.
Tel. 0915937216
330 je riadok 9 od hora, cislo v sivom poli, 13% uprava z januara toho roku, ak ju nezadas, FA ju odrata sam.
Este 869 je cislo profesie.
Ostatné čísla nerieš, každý rok niečo pridajú - uberú, preto tie čísla nie sú po poradí, vždy platí určitý kód pre určitú skupinu, pri každej zmene by museli prerábať všetke dodatky.
Ešte raz ďakujem, pomohla si mi. Verím, že aj ďalším ženám, ktoré nemali vo veci celkom jasno - ako aj ja.
E1 - na strane 2 - neviem či vpisujeme do kolonky 7. Gewerbe-betrieb alebo do kolonky 6, selbständiger Arbeit. Tá daň sa mi tiež nezdá tých 13% z čistého príjmu, prosím ženy, ktoré s tým majú skúsenosti, nech sa k tomu vyjadria. Ďakujem
Dobrý večer, nemá náhodou niektorá vzor vyplnených formulárov E1 a E1a za 2008? Ešte ich nemám, ale čítala som, že nie sú rovnaké ako za 2010. Ďakujem za pomoc.
Veľmi pekne by som Vás chcela poprosiť o zaslanie tlačiva L1k - daňový bonus. Už nerobím v Rakúsku a nedá sa stiahnuť. Ďakujem. e-mail-maja.ciernikova@gmail.com
Dobry vecer, platim si Zusatzverzicherung, niekde som ti citala, ze tieto poplatky sa nemozu odpocitat od zakladu dane. Vie niekto ako to je? Mozu sa uplatnit ako naklady, alebo nie? Dakujem.
Všetky odvody do SVA čiže aj dodatočné zdravotné poistenie je výdavkom, takže znížujú základ dane.
Do kolonky 7, a 13% riešiť nemusíš, vyrieši za teba FA, ak neveríš, inak k tomu vyplneniu slúži príloha E2, tak si ju naštuduj. Je tam všetko.
Poradíte mi, čo sa započítava do hrub. príjmu v DP na Slovensku? Díky za radu.
Za rok 2008 si stiahneš na stranke www.bmf.gv.at Prvé stránky vypíš podľa r. 2010, sú malé odlišnosti, ale dôležité je vyplniť E1a r. 9040 - hrubá mzda, 9225 - SVA, 9230 - 12% paušál, lepšie povedané, ak ho vyplníš podľa roku 2010, takto bude tiež srávne, len nebudeš počítať aj 13%, na E1 presne ako za rok 2010, najdôležitejšie je vyplniť strana 2 - 7. Gewerbebetrib, ostatné nie sú povinné vypĺňať, na FA im to v systéme zadelí. Ale pomôž si príkladom na tento rok.
Formulár L1k sa nedá stiahnuť z internetu, len osobne vyzdvihnúť na FA.
Do hrubého príjmu sa zaratáva to isté čo v DP v Rakúsku - denná taxa + Sachbezug + odvody (ak prispieva rodina) + cestovné.