Veru, jednoduché to nie je. Musíš mať kurz, ovládať dobre nemčinu a mať šťastie, aby si našla rodinu. Keď sa do rodiny už dostaneš, ide o celodennú starostlivosť, ale mala by si mať 2 hod. voľna. Niekedy sa vstáva aj v noci, ak je ťažší stav. No, ale na všetko sa dá zvyknúť, hlavne, ak nájdeš dobrú rodinu. Tak veľa šťastia.
Ahojte! Vie mi niekto poradiť? Som slobodná matka, v tejto oblasti sa vyplácajú rodinné prídavky raz ročne - či je vydatá, slobodná, rozvedená. Som tu už 4-tý rok, žiadne problémy som doposiaľ nemala. Teraz mi prišiel z FA list - rozhodnutie a na každý mesiac mi odrátali 21,99€ rok = 263,88€ / na Slovensku nič nepoberám /, čo to má znamenať a čo ďalej robiť, aby som sa dostala k celej čiastke. Je možné, že odpočítavajú alimenty? To sa mi nezdá. V máji bol schválený nejaký zákon, zrejme to súvisí, ale neviem čo obsahuje. Ďakujem
Ďakujem pekne, veľmi si mi pomohla.
Prosím Ťa ešte jedna otázka, sumy v celých Eurách? A ak, zaokrúhľuje sa tak ako u nás?
Poprosím Vás, sumy v rakúskom daňovom priznaní sa udávajú v celých eurách? A ak, zaokrúhľuje sa tak ako u nás?
Podaj odvolanie v stanovenej dobe a dolož potvrdenie zo Soc. poisť., preložené do NJ, že na SK nič nepoberáš.
Ja som dala v rakúskom na 2 desatinné miesta, v slovenskom tiež - pomohla mi pracovníčka DÚ, takže je to určite správne.
Ďakujem Ti za informáciu.
Srdečná vďaka
Ďakujem, vraj som slobodná, otec mojej dcéry je dôchodca, tak si mám žiadať tie prídavky na Slovensku - to vraj je v tom novom zákone. Podám aj odvolanie, aj sa popýtam na sociálnom. Má ešte niekto takúto skúsenosť?
Snáď som neni jediná slobodná matka?
Pýtala som sa na daňovom úrade v Rakúsku. Ďakujem.
Moja, som rozvedená, 2 deti a prídavky som nedostala od mája min. roka, napriek tomu, že daňový úrad dostal odo mňa všetky podklady a to už 2 krát - minulý a aj tento rok! Obrátila som sa na ministerstvo práce a soc. vecí v Bratislave - a prd, odpoveď z daňového úradu v Rakúsku - riešte to súdnou cestou, tak ja sa mám v Rakúsku súdiť o prídavky! Dobré nie?
Ja si myslím, že aj na Sachbezug treba papier, preto jej povedali na Slovensku, že to nemusí uvádzať. Iné je to v Rakúsku.
Vdaka, teda ak sme spravne pochopili do zakladu dane sa dava iba vyratana suma 13% / cisty prijem x 0,13 / neodpocitavame to my. Spravne pochopene?
Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, či mi vie niekto poradiť. Pracujem v Rakúsku ako opatrovateľka, rodina ma prihlásila, následne mi prišli všetky tlačivá aj živnosť, lenže babka mi všetky formuláre okrem živnosti niekam zapatrošila. Teraz sa neviem prihlásiť u nás do zdravotnej poisťovne. Budú mi stačiť formuláre tie, ktoré si vytlačím sama z internetu, alebo sú potrebné tie, čo mi boli poslané? Ďakujem.
Chcem sa opytat, ci ma niekto overenu informaciu priamo z finanzamtu na odpis 13% z cistej mzdy. Ja som o tom citala, ze 13%z cistej mzdy si mozes uplatnit ak investujes niekam peniaze napr. na prevadzku. Poradte prosim, ale naozaj ak to mate overene.
Pre slovensku zdrav. poistovnu potrebujete original E106 z SVA
Ahoj aj ja mam s tym problem lenze ja mam tri, deti takze mi mesacne odratali 65€, takze este viac ako tebe. Ja som nemala moznost sa odvolat, som to nestihla v termine, tak som si podala zas ziadosti a zas som dolozila aj doklad zo socialky kde mam potvrdene, ze na sk nepoberam ziadne. Tak som zvedava ako to dopadne.
869 odkial to cislo mas? Urcite je to cislo pre opatrovatelky? Ja som min. roku uviedla cislo 754, a na financ. urade sa ma opytal, akokeby pre kontrolu, ci som opatrovatelka.